29/4/19

Πώς η ζάχαρη στοίχισε... χρυσάφι

Πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις όπου εύκολα μπορεί κανείς να μιλήσει όχι απλώς για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, αλλά για την ολοκληρωτική κατάρρευση μιας βιομηχανίας και ενός ολόκληρου κλάδου της πρωτογενούς παραγωγής, με τον λογαριασμό να ανέρχεται σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Μόνο τα τέσσερα τελευταία χρόνια, ο λογαριασμός για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης έχει φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται τα 150 εκατ. ευρώ που πρόκειται να διαγράψει η Τράπεζα Πειραιώς, στην περίπτωση που προχωρήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει.
Τα λεφτά συνεχίζουν να "καίγονται"
Το εν λόγω σχέδιο έχει οριστεί να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης στις 10 Ιουνίου. Μέχρι τότε η κυβέρνηση φροντίζει να μη χάσει... ψήφους, στηρίζοντας τη βαθύτατα προβληματική εταιρεία άμεσα και έμμεσα. Πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εξέδωσε απόφαση η οποία προβλέπει την παροχή κρατικής ενίσχυσης ύψους 1,1 εκατ. ευρώ στους τευτλοπαραγωγούς.
Για τη συνέχεια Capital

4 σχόλια:

  1. Αν δεν απατώμαι,οι εργαζόμενοι εκεί, εργάζονται τρείς μήνες τον χρόνο και πληρώνονται για 12 μήνες.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξερω εναν γειτωνα που δεν παει καθολου 7 χρονια.Στις 31 του μηνα παει μονο στο ΑΤΜ....( τι γινεται (?) Τον ρωτησα μια μερα..Ολα καλα ..σε ενα χρονο βγαινω ...στην συνταξη να ξεκουραστω λιγο .....ειπε..).....Μιλω εντιμως ...το ονομα του το ξερω αλλα δεν ειναι σωστο να το πω.Το εργοστασιο ειναι κλειστο 20 ετη..σκουριασμενο..ερηπειο...το κτηριο των γραφειων χαλε ολε...αβαφο...τρισαθλιο...κι ομως πανε καποιοι υπαλληλοι στα γραφεια..πινουν καφεδες...τρωνε τυροπιτες...παρκαρουν σε ενα χορταριασμενο παρκιγκ...και μερικοι ειναι νεοι ...νεοπροσληφθεντες (!)...Τι κανουν εκει στα ερηπεια ..αγνωστο.Ααα εχουν και ταιμ αουτ στις 11 ....(!!!!!!) Πηγα για ενα χαρτι συγγενους μια μερα ...κι εμεινα καγκελο....Σαν το ...Τσερνομπιλ ολο....και κατι φιγουρες στα ερηπεια ....κοβουν βολτες.Οι γυφτοι τοχουν κανει κοσκινο κλεβοντας σιδερα...κι αυτοι εκει δεν εχουν ιδεα....κι εχουν και .....φυλακα στην εισοδο..!! Περιττο να πω πως μπαινοντας στο φυλακειο να με κατατοπισουν ...βρηκα μεσα 15 καφεποτες να περνανε την ωρα ..αποδρωντας απ ...την εργασια στα...γραφεια που δεν εχουν ...εργασια !!! Καφκα....εικονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το ερωτημα ειναι γιατι η Ελληνικη κοινωνια ανεχετε αυτα τα φαντασματα .... χρειαζομαστε πρωτογενη παραγωγη και ζαχαρη και ειναι και πολλα αλλα που θα μπορουσαν να γινουν με τις υπαρχουσες μοναδες ..... προφανως σε μερικους αρεσει να κοροιδευουν και να αυτοκαταστρεφοντε σε βαρος ολων μας ....

    ΕΜΕΙΣ τι κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οτι καναμε παντα.Κοιταμε σαν αυτους τα ερηπεια των κομματων που σωζουν διαρκως την χωρα ...Μπορει και να αδιαφορουμε ...γιατι δεν "ειναι δικο μας"....Δικο μας ειναι....αλλα δεν ειναι γραμμενο στο ονομα μας στο ..υποθηκοφυλακειο.Ειναι ολων.Εεε αν ειναι ...ολων....στα ....αυτα μας.Ξενο ειναι....
      Τι κανουμε ?? Μα το εξης...συμφωνα με τις.δημοσκοπησεις....ΝΔ= 35%....Συριζα = 22%....Πασοκ=8%...κλπ.
      Οποτε.παντα θα κυκλοφορουν φιγουρες φευγαλεες στα ερηπεια....Εκτος αν εχεις καμμια.καλη ιδεα αλλη...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.