27/4/19

Το τέλος της ψευδεπίγραφης προόδου


Ο αγώνας για να μην πλησιάσουμε ποτέ την Ευρώπη, τις ΗΠΑ ή την Αυστραλία είναι διαρκής και διαπαραταξιακός. Ενώνει δεξιούς και αριστερούς, αναρχικούς και φασίστες, νέους και γέρους, πολιτικά ορθούς και ανορθόδοξους.
Ο σημερινός κρατικισμός της αριστεράς είναι ο ολοκληρωτισμός του μέλλοντός της.
Οκτώ χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4009/2011 για τα ΑΕΙ, και 5 σχεδόν χρόνια μετά την καταστροφή του από τον «μπαλτά στην παιδεία» και ακόμα το βαθύ πανεπιστήμιο δεν λέει να τον ξεχάσει. Και του επιτίθεται σε κάθε ευκαιρία. Η αλήθεια είναι ότι το είχε ταράξει πολύ αυτός ο  νόμος. Γι’ αυτό και ζήτημα είναι αν βρέθηκαν την εποχή εκείνη δέκα πανεπιστημιακοί να τον υποστηρίξουν δημόσια. Η αιρετική προσπάθεια του αείμνηστου Βασίλη Παπάζογλου, της υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου και της φωτισμένης ομάδας τους να εκσυγχρονίσουν τα πανεπιστήμια στοιχειώνει ακόμα τον ύπνο των προοδευτικών αυτής της χώρας. Φοβούνται μην και τον ξαναβρούν μπροστά τους.

Για τη συνέχεια AthensVoice

4 σχόλια:

  1. Για άλλη μια φορά Andpik σε συγχαίρω για την ως συνήθως ανάρτηση άρθρων απελπιστικά ρηχών μου επιμελώς μεν ανεπιτυχώς δε διαφημίζουν τον νεοφιλελευθερισμό που του έχουν φορέσει την παραπλανητική μάσκα του «φιλελεύθερου»
    Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται και προβάλλει την Αννα Διαμαντοπούλου του τ. πασόκ την οποία αποφεύγει ακόμα και η πρόεδρος του κιναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλη μια φορά Andpik σε συγχαίρω για την ως συνήθως ανάρτηση άρθρων απελπιστικά ρηχών που επιμελώς μεν ανεπιτυχώς δε διαφημίζουν τον νεοφιλελευθερισμό που του έχουν φορέσει την παραπλανητική μάσκα του «φιλελεύθερου»
    Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται και προβάλλει την Αννα Διαμαντοπούλου του τ. πασόκ την οποία αποφεύγει ακόμα και η πρόεδρος του κιναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι ενήμερος όσον αφορά τον Νόμο που επεξεργάστηκε η Διαμαντοπούλου, διαβάζω ομωςστα ΜΜΕ (και δεν εννοώ το Ντοκουμέντο) ότι αυτός ήταν πολύ καλός, πολύ καλίτερος από την προτηγουμένη κατάσταση.

    Ούτε ο Andpik με ενοχλεί καθόλου, απεναντίας είναι πολύ καυστικός και πολύ συχνά γνωρίζω πως αυτός έχει αναρτήσει το σχετικό άρθρο.

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ κ.ΚΑΛΕΝΤΕΡΊΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλώς ναθυμόμαστε ότι αυτότο κράτος δεντο έφτιαξε κανενός ειδους αριστερά αλλά αρχικά δεξιές κυβερνήσεις καιμετά τοΠΑΣΟΚ. Να σκεφτουμε επίσης, (ζητάω δύσκολα;) ότι αυτό τοκράτος ήταν αποθηκη όπου στοιβαζονταν οι άνεργοι, όσοι δεν έφευγαν μετανάστες, και έτσι εξασφαλιζόταν κάπως η κοινωνικη ηρεμία. Και τέλος να σκεφτούμε (ανδεν μας πιάσει πονοκέφαλος από την προσπάθεια σκέψης)ότι ο υπαρκτός σοσιαλισμός αυτοκτόνησεκαι τελειώσαμε μ' αυτόν,εδώ και σε όλη τη Δύση. Οι άλλοι όμως εξακολουθούν και υπάρχουν και δεν έχουν δικαιολογίες πλέον. Αν ζαλιστείτε ξαναπροσπαθήστε αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.