8/8/19

Διάλεξη του Σταύρου Καλεντερίδη στο ΕΛΙΣΜΕ με θέμα: "Πώς το Σύνταγμα επέτρεψε την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών"

2 σχόλια:

  1. Ὅταν δὲν ζῇς μ' αὐτὰ ποὺ βγάζεις, μᾶλλον κάποιοι σὲ βοηθᾶνε πὼς νὰ γράψῃς καὶ τὸ Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Σταύρο, πολλά σημαντικά λες, όπως τα του συντάγματος, αλλά ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας ήταν βασιλικοί και όχι δημοκρατικοί. Και ο Σωκράτης αντιδημοκρατικός ήταν.

    Την ολιγαρχία και τη δημοκρατία τις εγκρίνουν, αν ταιριάζουν σε κάποια πόλη.

    Η Ευρώπη και η Ορθοδοξία δεν επέλαξαν τα βασιλικά πολιτεύματα κατα τύχη.

    Αυτό που έχει σημασία σε κάθε πολίτευμα είναι να το προστατεύουν και να το ρυθμίζουν οι φιλόσοφοι-φύλακες, όπως μας δίδαξαν οι μεγαλύτεροι δάσκαλοί μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα, η δημιουργία αδελφοτήτων φιλοσόφων-φυλάκων.

    Με άλλα λόγια, πρέπει να φτιαχτούν φιλόσοφοι και νέες εταιρείες που να μην έχουν σχέση με τις υπάρχουσες ελεγχόμενες από τις ελίτ.

    Οι αρχαίοι θεσμοί της αδελφοποιήσεως και της τοπικής δημογεροντίας πρέπει να αναβιώσουν στην Ελλάδα, αν θέλουμε καλύτερο πολίτευμα. Η Εκκλησία αναγκάστηκε κατόπιν διωγμών να σταματήσει την αδελφοποίηση, η οποία υπήρξε η βάση των δικών μας ανεξάρτητων τοπικών και διεθνών εταιρειών.

    Οι εταιρείες - οργανωμένες τοπικές ομάδες, είναι αυτές που φτιάχνουν καλύτερα τα πολιτεύματα, αν ακολουθούν πανανθρώπινες αξίες και κανόνες δικαίου. Κατέστρεψαν τις εταιρείες μας, δολοφόνησαν τους αρχηγούς μας, οδήγησαν στη φτώχεια και την εξαθλίωση όσους επέζησαν, και έτσι φτάσαμε ακέφαλοι και αμαθείς στο σήμερα, με τα λαμόγια-καθηγητές και τα πονηροσυντάγματα στο κεφάλι μας.

    Τρελαμένα με τη Ρώμη τα διεθνή αφεντικά, δεν κατανοούν ότι η ανθρωπότητα πήγε μπροστά μόνο όταν είχαμε πολλές αυτόνομες πόλεις κράτη ή βασίλεια ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο. Δεν κατανοούν ότι με τη Ρώμη, με το ένα παγκόσμιο κέντρο εξουσίας, ήρθε η τελμάτωση του πολιτισμού για πολλούς αιώνες. Το σχέδιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την επικράτηση ενός παγκόσμιου κέντρου το αντέγραψαν λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.