31/5/09

Το κόστος από τα εθνικά θέματα φοβίζει τους Οικολόγους

Εν μέσω των αναταράξεων που προκάλεσαν οι επιθέσεις προς τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Μιχάλη Τρεμόπουλο σχετικά με την παρουσία του, το 2006, σε εκδήλωση για το αναγνωστικό της «μακεδονικής γλώσσας», οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να αλλάξει η ατζέντα, να μεταφερθεί το επίκεντρο της συζήτησης σε άλλα ζητήματα, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι οι συγκεκριμένες αναφορές προκαλούν ζημιά.
Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, πληθαίνουν οι περιπτώσεις πολιτών που σταματούν στα περίπτερα των Οικολόγων Πρασίνων και ζητούν εξηγήσεις για τις θέσεις τους στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Τα στελέχη του κόμματος εμμένουν στην άποψη ότι η επίθεση εναντίον του κ. Τρεμόπουλου έγινε συντονισμένα, από τον φόβο που προκάλεσε σε ορισμένα πολιτικά κόμματα η δημοσκοπική άνοδος των Οικολόγων Πρασίνων.

Για την τελευταία εβδομάδα έχει προγραμματισθεί συνέντευξη των γυναικών που συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο, που θα μιλήσουν για τις θέσεις του κόμματος για την ισότητα των δύο φύλων και για την ενδυνάμωση της παρουσίας και της συμμετοχής των γυναικών. Δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη εάν θα υπάρξει κάποια κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο περίπτερο της Σανταρόζα. Πιθανότατα θα γίνει κάποια συναυλία στο κεντρικό περίπτερο της Θεσσαλονίκης. Δεν αποκλείεται να γίνει κάτι αντίστοιχο και στην Αθήνα, δεδομένου ότι την ερχόμενη Παρασκευή εορτάζεται και η Ημέρα Περιβάλλοντος.

Απαντήσεις Οικολόγων- Πράσινων στις επιθέσεις που δέχονται για τα εθνικά θέματα

Απαντήσεις στις βολές που δέχονται για τις θέσεις τους στα εθνικά θέματα, και με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, αναφορικά με την παρουσία του Μ. Τρεμόπουλου στην παρουσίαση του "Μακεδονικού Αναγνωστικού" δίνουν οι Οικολόγοι- Πράσινοι, με ανακοίνωση τους.

Ανακοίνωση

"Κακή υπηρεσία προς τη χώρα και τη δημοκρατία θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι το παιχνίδι εντυπώσεων με τις «κατεψυγμένες» δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου το 2006 σε εκδήλωση για την ανατύπωση παλαιού μειονοτικού αναγνωστικού.

Σε μια προεκλογική εκστρατεία όπου κυριαρχεί οτιδήποτε άλλο εκτός από τα ζητήματα της Ευρώπης και τις προοπτικές της Ελλάδας, επιχειρείται να καθοδηγηθεί η ψήφος των πολιτών με συναισθηματικά κριτήρια και μάλιστα για θέματα όπου εξ ορισμού οφείλει να πρυτανεύει η νηφαλιότητα. Οι πολιτικές σκοπιμότητες είναι προφανείς, όπως και οι κύκλοι που ενορχηστρώνουν τις επιθέσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα θέλαμε λοιπόν να διευκρινίσουμε ότι:

* Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του Μιχ. Τρεμόπουλου έγιναν σε εποχή που ο ίδιος δεν κατείχε καμία κομματική θέση στους Οικολόγους Πράσινους. Τα όποια παράπονά του για άλλες ελληνικές περιφέρειες περιγράφουν κατά βάση αυτό που ο εκλεκτός της ΝΔ και του ΛΑΟΣ κ. Ψωμιάδης, αποκαλεί συχνότατα «κράτος των Αθηνών».

* Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν απορρίψει ήδη δύο φορές, το 2004 και το 2007, βολιδοσκοπήσεις για εκλογική συνεργασία με το «Ουράνιο Τόξο». Χαρακτηρισμοί πάντως για ξένους πράκτορες, με ή χωρίς εισαγωγικά, θα ήταν πάντως καλύτερα να αποφεύγονται σε μια χώρα όπου η λέξη αυτή στοίχισε τη ζωή του Ν. Μπελογιάννη και όπου ο ίδιος χαρακτηρισμός εκτοξευόταν για χρόνια ακόμη και για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

* Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν συλλογική προσπάθεια και δεν έχουν αρχηγό. Όποιοι εκπρόσωποί μας εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο ή τη Βουλή, δεσμεύονται στη δημόσια παρουσία τους από τις προγραμματικές θέσεις που έχουμε καταθέσει δημόσια.

* Υποστηρίζουμε το είδος της ιστορικής μνήμης που δημιούργησε τη σημερινή Ενωμένη Ευρώπη και όχι εκείνο που έκανε ερείπια την πρώην Γιουγκοσλαβία. Αυτοί που καταστρέφουν καθημερινά τη χώρα δε μπορούν να προβάλλονται ως κριτές του πατριωτισμού μας.

* Αναλυτικές διευκρινίσεις για τις θέσεις μας στα «επίμαχα» ζητήματα, στάλθηκαν σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης μόλις χθες 27.5.

Αν κάτι πάντως δείχνει η υπόθεση του επίμαχου μειονοτικού αναγνωστικού του 1925, είναι τα αδιέξοδα της υποταγής τέτοιων θεμάτων σε κοντόφθαλμες «εθνικές» σκοπιμότητες, όπως τότε ο περιορισμός της βουλγαρικής επιρροής στους μη ελληνόφωνους πληθυσμούς, καθώς η κυβέρνηση Πάγκαλου ετοίμαζε εκείνη την εποχή στρατιωτική επιχείρηση στη Βουλγαρία.

Γι’ αυτό ακριβώς οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουμε ότι οι μειονότητες ΔΕΝ έχουν «μητέρες πατρίδες» και ζητάμε απεμπλοκή των μειονοτικών θεμάτων από τις διμερείς διακρατικές θέσεις, καθώς και πλήρη εφαρμογή των πάγιων κανόνων που προβλέπουν οι σχετικές ευρωπαϊκές συμβάσεις.

Πρόσφατη είναι η αναφορά του κ. Ι.Βαρβιτσιώτη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7.3.2009), επικεφαλής μέχρι τώρα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, για το πώς τα συλλαλητήρια του 1992 εμπόδισαν την αποδοχή του Πακέτου Πινέιρο, που κατοχύρωνε όλα όσα διεκδικεί σήμερα η ελληνική πολιτική στο Μακεδονικό. Το τραγικότερο όμως είναι ότι ο ίδιος κράτησε τη θέση του κρυφή από τους πολίτες για 17 χρόνια, και την αποκάλυψε όταν δεν είχε πια καμία πρακτική αξία.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο πολιτικός διάλογος για τέτοια θέματα μπορεί να διασφαλίσει το καλύτερο μόνο όταν είναι ανοικτός και νηφάλιος. Λογικές πλειοδοσίας και μειοδοσίας, όπως αυτές που επιστρατεύονται εναντίον των Οικολόγων Πράσινων, πλήττουν πάνω από όλα την ικανότητα της χώρας να εντοπίσει και να προστατεύσει τα πραγματικά μακροπρόθεσμα συμφέροντά της. Αγαπάμε τη χώρα μας ως πολίτες και όχι ως φίλαθλοι.

Προτείνουμε τη δική μας «Realpolitik» σε σχέση με τις γείτονες χώρες.

Βασικότερο από όλα, όμως, είναι ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν είναι υποψήφιοι να αναλάβουν την εξωτερική πολιτική της χώρας, που άλλωστε δεν αποφασίζεται στις ευρωεκλογές.

Αυτό που κρίνεται στις 7 Ιουνίου είναι αν θέλουμε μια Ευρώπη κατώτερη των περιστάσεων και μια Ελλάδα που κλείνεται στον εαυτό της, αδυνατώντας να καταλάβει τι πραγματικά την απειλεί και τι όχι.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων"

Μ. Τρεμόπουλος

"Έχουμε τοποθετηθεί, υπέρ μιας κοινά αποδεκτής σύνθετης ονομασίας. (...) Ξέρετε πως έλεγαν την οργάνωση του Παύλου Μελά, το 1904; Ελληνομακεδονικό κομιτάτο. Ενοιωθε την υποχρέωση να βάλει έναν προσδιορισμό. Η Μακεδονία έχει μία πολυεθνική ιστορία αιώνων.(...) Αυτή η πολυεθνική ιστορία, δεν μπορεί να μονοπωληθεί από καμία πλευρά», υποστήριξε, σε δηλώσεις του στον Real fm, ο κ. Τρεμόπουλος.

Και πρόσθεσε: "Το Abecedar, που ήταν αποτύπωση της σλαβομακεδονικής γλώσσας, βγήκε με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου το 1924. Στην παρουσίαση αυτού του βιβλίου ήμουν και φυσικά δεν ήταν κάτι επιλήψιμο".

"Εγώ δεν γεννήθηκα σε καμιά γωνιά αποστειρωμένη. Εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, τους ξέρουμε, είναι δίπλα μας, είναι γείτονές μας, φίλοι μας, συμφοιτητές μας. Δεν μπορείς να αδιαφορήσεις για μια πραγματικότητα. Υπάρχει μειονότητα στη Θράκη, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν άλλη εθνική συνείδηση. Δεν σημαίνει ότι εμείς θα τους εξοντώσουμε. Δεν θα κάνουμε κανένα καινούριο Μακεδονικό Αγώνα. Αρα λοιπόν, πρέπει κανείς να διαλέξει. Ή θα είναι με αυτούς οι οποίοι θέλουν εθνική εκκαθάριση, ή τη λογική της συνύπαρξης" κατέληξε ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων –Πράσινων.

Ο ΛΑΟΣ, από την άλλη, υποστηρίζει ότι κρύβετε τις θέσεις σας για τα εθνικά θέματα, όπως π.χ. για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Εχετε σαφείς θέσεις στο πρόγραμμά σας για θέματα εκτός του Περιβάλλοντος;

Ο Ν. Χρυσόγελος, συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας και τρίτος στο ευρωψηφοδέλτιο,
- Είμαστε ένα «πράσινο» κόμμα με απόψεις και προτάσεις για το περιβάλλον, την οικονομία, τα κοινωνικά θέματα, την πολιτική, τη λειτουργία της δημοκρατίας, την Ευρώπη. Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής έχουμε θέσεις που βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και διεθνών θεσμών για την επίλυση κρίσεων. Απόψεις που πουλάνε «πατρίδα», που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε στρατηγικές ήττες (π.χ. στο Κυπριακό ή στην αποτυχία υιοθέτησης συμβιβαστικής λύσης στο όνομα των Σκοπίων) θα έπρεπε να εξηγούν τι προτείνουν. Σε αυτές τις δυνάμεις που εμποδίζουν τις λύσεις, η κοινωνία πρέπει να θέσει αμείλικτα ερωτήματα για τις ευθύνες τους.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,Nooz.gr,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

16 σχόλια:

  1. Το πόσο επικίνδυνος, πέραν του γελοίος και ανιστόρητος, είναι ο Συγκερκιμένος πράκτορας Τρεμόπουλος είναι ευκόλως κατανοητό. Το θέμα είναι να το αντιληφθεί ο κόσμος πριν να είναι αργά! Στη Θράκη δεν υπήρχαν ούτε υπάρχουν εθνικές μειονότητες. Υπήρχε και υπάρχει θρησκευτική μειονότητα η οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι εθνική!
    Η ύπαρξη του κ. Τρεμόπουλου είναι εκ του πονηρού και επιβλαβής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε skal ήθελα να σας ρωτήσω: γνωρίζετε αν ο συγγραφέας Γιώργος Στάμκος συμμετέχει στην ομάδα των Πράσινων Οικολόγων;...Νομίζω πως τον έχω δει μαζί τους σε μια ομιλία τους που κυκλοφορεί στο YouTube...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, Δημοκρατία έχουμε ο καθένας λέει ό,τι θέλει..και ο Τρεμόπουλος ότι του κατέβει.Κατ'αρχήν από τι ζει;;;Τι επαγγέλεται;;;Το ρετιρέ του έχει άδεια;;; γιατί το έχει κλείσει γύρω γύρω.Επειδή στην θεσσαλονίκη γεννήθηκα και ζώ περισσότερα χρόνια από τον Τρεμόπουλο δεν είχα παρέες ή γειτονες βουλγαρους ή βουλγαρομακεδόνες.Και επειδή μεγάλωσα στο Κουλέ Καφέ δεν θυμάμαι κανένα δρομάκι να ονομαζότανε Κεμάλ Ατατουρκ..... το σπίτι του θείου του ,ναι έτσι ονομάζεται.Και οι γυναίκες των πρασίνων θα κάνουν προτάσεις.Καλώς να τις κάνουν.Για ισότητα...δλδ να πηγαίνουν φαντάροι.Ή λάθος καταλαβαίνω;;Και διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο βλέπω καταγεγραμμένο ότι οι πράσινοι δεν ασχολούνται μόνο με τα οικολογικα αλλα και τα εθνικά θέματα.Και μάλιστα με προσέγγιση που εμένα τουλάχιστον με ενοχλεί.Εντάξει δεν χάνουν ψήφο,ίσως όχι την δική μου αλλά ίσως τιμωρηθούν από άλλους για τις τρίχες και τα πράσινα άλογα τους.Ο Παπαθεμελής είναι η μόνη επιλογή για την Μακεδονία.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενα βιντεο κατατοπιστηκοτατο! Για τους πραγματικους προδωτες. Νομιζω ειναι υποχρεωση καθε πολιτη να δει πρωτα αυτο το βιντεο πριν παει στις καλπες!

    http://www.youtube.com/watch?v=cLN6E1pIBbI

    Επιτελους ας λαμψει η αληθεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ζητω η οικολογια των Single hull !!>>

    http://garizo.blogspot.com/2009/05/zhtv-h-oikologia-tvn-single-hull.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λέει στο κείμενο:"Η Μακεδονία έχει μία πολυεθνική ιστορία αιώνων(...)". Και ρωτάω :υπήρχε περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που να μην ήταν πολυεθνική ;;Γιατί τόσος καημός από ορισμένους, για την τότε πολυεθνικότητα της Μακεδονίας ή της Θεσσαλονίκης;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Τρεμόπουλος δήλωσε Οθωμανός και σε δημόσιες εμφανίσεις του είχε μαζί του Πατρώνους Βούλγαρους που αυτοπροσδιορίζονταν Μακεδόνες και υποστήριζαν ότι οι Πελλοπονήσιοι Γραφειοκράτες και οι Κρητικοί Χωροφύλακες καταδυνάστευσαν τους πληθυσμούς της Μακεδονίας.
    Και υπάρχουν Έλληνες που δηλώνουν ότι θα τους ψηφίσουν!
    Είναι της μόδας κάποιες Ιστοσελίδες Βουλγαρικής κατεύθυνσης οι οποίες έχουν αρχίσει μια πρωτοφανή εκστρατεία Ανθελληνισμού!
    Τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα χρηματοδοτούμενα από Αραβικά κεφάλαια κόπτονται για την Παλαιστίνη και τη Γάζα και έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
    2000000 μετανάστες και έπεται συνέχεια. Όσοι θέλουν ποσόστωση των μεταναστών θεωρούνται ρατσιστές!
    Ως ΕΔΩ!
    Ήρθε η ώρα για Οργάνωση του Ελληνισμού Μυστικά.
    Λίγοι και Εκλεκτοί αρκούν, αρκεί να είναι αποφασισμένοι για τη μεγάλη θυσία. Όχι άκαιρα αλλά με σοφία σε δεδομένη στιγμή. Απαιτείται προετοιμασία, στρατολόγηση και Οργάνωση.
    Ξανά Εθνική Εταιρεία, ξανά Φιλική Εταιρεία γιατί αυτή η συνταγή εφαρμόστηκε από τον Παύλο Μελά και τους Μακεδονομάχους που αφού μυήθηκαν στον Τεκτονισμό έγιναν Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα!
    Πόσο επίκαιρος είναι ο Ίωνας Δραγούμης όταν έγραφε ότι Αρβανίτες και Σαρακατσάνοι έσωσαν τον Ελληνισμό.
    Δυστυχώς στη σημερινή Ελλάδα, αν εξακολουθούσαν να ζουν απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, οι Κομμουνιστικές και Φασιστικές Ιδεολογίες δεν θα είχαν καμία τύχη. Άρα κατοίκησαν ανά τους αιώνες ομάδες πληθυσμών που δεν έχουν καμία σχέση με τον Ελληνισμό και κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τον βλάψουν.
    Καημένη Σπάρτη, ακόμα και τις πέτρες σου τις έκαναν σκόνη και σε έσβησαν από το χάρτη για να μη φανεί η συγγένειά σου με το Εβραϊκό Έθνος, διότι οι Εβραίοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!
    Τώρα κύριε Καλεντερίδη θα έρθουν οι ΑΜΥΗΤΟΙ (ΟΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ) καθώς και οι λοιποί αξιότιμοι αναγνώστες σας να μας κατηγορήσουν για Εβραιόφιλους.
    Όμως ο μόνος εχθρός του σύγχρονου Ελληνισμού, είναι ΕΝΑΣ: “her sey Turkiye için”.
    Όταν θα αρχίσουν οι εκκαθαρίσεις, προκειμένου να σωθεί το Έθνος, ποιος θα μας συνδράμει; Με το σύνολο των γειτόνων μας, οι Άγγλοι; οι Γάλλοι ;-οι Αμερικάνοι ή οι Ρώσοι;
    ΑΠΟΨΕΙΣ:
    ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ! ΟΣΟ ΖΩ ΘΑ ΕΝΘΥΜΟΥΜAI ΤΗ ΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ «ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ ΜΗΔΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ζήτημα της αντιμετώπισης του σκοπιανού προβλήματος, τελικά είναι πιο δύσκολο στο εσωτερικό και όχι στο εξωτερικό. Ο λόγος είναι ότι πολιτικοί σχηματισμοί, και εννοώ τους οικολόγους του κ. Τρεμόπουλου δείχνουν να παίρνουν υψηλά ποσοστά του εκλογικού σώματος, εκμεταλλευόμενοι το θετικό φορτίο της λέξης «οικολογία», χωρίς όμως να γίνονται αντιληπτές από τους «δυνάμει» ψηφοφόρους τους, οι αντεθνικές –ναι, αντεθνικές- τους θέσεις γύρω από το σκοπιανό. Αυτό το αντιλήφθηκα από τον κοινωνικό μου περίγυρο, στον οποίο παρατήρησα πλήρη άγνοια γι΄ αυτό το θέμα. Λίγο-πολύ, θεωρούν τον κ. Τρεμόπουλο και το κόμμα του, ως κάτι cool τύπους, που κάνουνε ποδήλατο, πεζοπορία, και γενικώς ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, άρα ανθρώπους καλούς και χρήσιμους για την κοινωνία μας, και πάντως όχι επικίνδυνους.

    Είναι σίγουρο λοιπόν, σε περίπτωση που επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, ότι ένα σημαντικό κομμάτι από αυτούς που θα τους ψηφίσει, θα έχει πλήρη άγνοια για το πραγματικό τους πρόσωπο σε ότι αφορά το Μακεδονικό, αλλά και για την μειονότητα της Θράκης (δείτε εδώ τις γνωστές ήδη δηλώσεις Καφετζόπουλου)

    Βέβαια, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η ψήφος για τις ευρωεκλογές είναι μια ψήφος «χαλαρή» σε σχέση με την ψήφο για τις εθνικές εκλογές, αλλά αυτή η πραγματικότητα δεν πρόκειται να κάνει τους Σκοπιανούς να προβληματισθούν, εφ΄όσον θα υπάρξει ευρωβουλευτής από ελληνικό(;) κόμμα, που συνειδητά θα αποδέχεται τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», και έτσι θα λειτουργεί ως σκοπιανό δεκανίκι μέσα στην ευρωβουλή. Οι πανηγυρισμοί τους –στα κρυφά βέβαια- θα είναι ουρανομήκεις.

    Ιστορικά, και νομοτελειακά αν θέλετε, σε όλων των ειδών τις αντιπαραθέσεις ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των αντιτιθεμένων πλευρών είναι η ύπαρξη μιας Πέμπτης Φάλαγγας (κάθε τύπου και υφής) στο ταμπλώ του αντιπάλου, που θα δρά αποσταθεροποιητικά στο «όλον» του, είτε αυτό το «όλον» λογίζεται αριθμητικά είτε ψυχικά.
    Η περίπτωση Τρεμόπουλου λοιπόν, λειτουργεί στο ταμπλώ μας, ως τέτοια περίπτωση. Είναι ένας ύφαλος στα εθνικά μας ύδατα, και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Χαρτογράφηση, γνωστοποίηση, παράκαμψη.

    Από την άλλη μεριά, όσους ψήφους και αν πάρουν οι Τρεμόπουλοι και οι λοιποί τεθλιμμένοι (των Σκοπίων) συγγενείς, όπως Μάνος, Δήμου, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Τόξα-μόξα και λοιπές σκοπιανές παραφυάδες, να ξέρουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει απέναντι τους το «όλον» των Ελλήνων.
    Η Μακεδονία είναι πολύ ακριβή για τους ιστορικά νόμιμους δικαιούχους της. Τούς ¨Ελληνες. Εξ΄άλλου, δεν κατοικούν όλοι στην Οδό 5ης Φάλαγγας.

    Το παραπάνω κείμενο είναι απο το ιστολόγιο Cummulus και το συνυπογράφω γιατί όπως καταλαβαίνετε εκφράζει κάθε Μακεδόνα και Ελληνα.

    Π.ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ

    Υ.Σ: ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥΣ" ΤΟΥ ΑΝΤ1-RADIO ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΣΠΡΕΣΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ. ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

    http://www.youtube.com/watch?v=gi-dOeqtMPo

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξω ολοι οι λαθρομεταναστες!
    Η Ελλαδα στους Ελληνες!
    Ψηφιζουμε Πατριωτικα κομματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Χαρακτηρισμοί πάντως για ξένους πράκτορες, με ή χωρίς εισαγωγικά, θα ήταν πάντως καλύτερα να αποφεύγονται σε μια χώρα όπου η λέξη αυτή στοίχισε τη ζωή του Ν. Μπελογιάννη"
    O οποίος φυσικά ήταν πράκτορας της Σοβιετικής Ένωσης και μέλος τους Σοβιετικού στρατού και κατασκόπευε την πατρίδα του και ότι και να λένε οι απάτριδες , αργά ή γρήγορα θα λάμψει η αλήθεια .

    Ελληνομακεδονικό κομιτάτο . Δηλαδή Ελληνικό κομιτάτο που δρούσε στην Μακεδονία . Με έναν εθνικό και έναν γεωγραφικό προσδιορισμό . Πολύ φυσικό , αφού ο Εθνικός προσδιορισμός (Έλλην) , είναι σαφώς ισχυρότερος από τον φυλετικό προσδιορισμό (Μακεδών).
    Επίσης αυτό μας διαχωρίζει από τυχόν Βούλγαρους που δραστηριοποιούνται στην ίδια γεωγραφική περιοχή , ή Τούρκους , ή Ινδιάνους ή Ζουλού ή άλλους φίλους του Κυρίου Τρεμόπουλου .
    Αυτό φυσικά δεν του δίνει κανένα δικαίωμα να υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει και η αμέσως επόμενη ερώτηση , είναι - στην πολυεθνική Μακεδονία , ποιος νομίζει ότι πρέπει να είναι ο εθνικός προσδιορισμός των φίλων του και γιατί συμφώνησε στην παρουσίαση του βιβλίου αφού ονομάστηκε Μακεδονικό σαν να περιλάμβανε μέσα του όλες τις εθνικότητες της Μακεδονίας .
    Επόμενο βήμα να ιδρύσουμε ένα κόμμα που θα λέγεται Οικολόγοι Πράσινοι και αν μας κάνει μήνυση να του ζητήσουμε να βάλλει στον τίτλο του δικού του κόμματος το Όνομά του και εμείς στο δικό μας για να ξεχωρίζουν , αφού και η οικολογία και το πράσινο ανήκουν σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό και όχι στο 1-2%

    PRO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τους πρακτορες του ουρανιου τοξου τους ξερουμε, και ο τρεμοπουλος εχει αριστες σχεσεις με τους κυριους.
    Συνεχιζω να αναρωτιεμαι γιατι σε αυτη εδω τη χωρα, τετοια μπουμπουκια αφηνονται στη τυχη τους.

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μέρα με την μέρα βγαίνουν στη φόρα πολλά πράγματα και θάματα για τους Οικολόγους Πράσινους του κ.Τρεμόπουλου. Όπως ότι η θέση τους για την Μακεδονία είναι πως το όνομα δεν ανήκει αποκλειστικά στους Έλληνες όπως μας έχει αποδείξει η Ιστορία, δηλαδή την σχέση Ελλάδα=Μακεδονία. Αλλά ο κ.Τρεμόπουλος έρχεται να πει πως η αληθινή Ιστορία της Μακεδονίας ανήκει στους Σκοπιανούς και δικαιωματικά διεκδικούν το όνομα και όλη την Ιστορία του "Σκοπιανού", κατά αυτόν, Μέγα Αλέξανδρου.

    Ο εν λόγο κύριος μαθαίνουμε πως έχει συμετάσχει και σε εκδήλωση για την παρουσίαση του «Μακεδονικού Αναγνωστικού», ενός βιβλίου που αξιοποιείται έντονα από τη σκοπιανή προπαγάνδα. Δυστηχώς κύριε Τρεμόπουλε αν και έιχαμε διαφορετιή άποψη για εσάς και το κόμμα σας, δεν θα σας κάνουμε την χάρη! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, γιατί η Ελλάδα είναι Μακεδονική, αν ξέρετε από Ιστορία. τρελο κουνελι blogspot

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ 31 Μάϊος 2009 11:28 μμ

    "οι λοιποί αξιότιμοι αναγνώστες σας να μας κατηγορήσουν για Εβραιόφιλους"

    Ποιοι είστε "εσείς";

    Όσο για το υπόλοιπο κείμενο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα και καλό μήνα.

    Να στρωθεί ο ανιστόρητος κος Τρεμόπουλος να διαβάσει την ιστορία της Μακεδονίας μας, να διαβάσει ποιός ήταν ο Κεμάλ, τι έκανε στους Έλληνες του Πόντου, της Σμύρνης κλπ, να πάει να βρεί εκεί στη Β. Ελλάδα όλους αυτούς τους απογόνους των ξεριζωμένων Ελλήνων της Μ. Ασίας και να τους εξηγήσει τις απόψεις του, να τους πείσει να μετονομάσουν το δρόμο με το όνομα του Κεμάλ και πολλά άλλα...
    Να δω αν θα τον πάρουν με τις πέτρες ή με τις ντομάτες... Σα δεν ντρέπεται λιγάκι...

    Ντροπή!
    Και κρίμα για όλους αυτούς που έδωσαν απλόχερα τη ζωή τους για να μπορεί ο κάθε Τρεμόπουλος να λέει ελεύθερα σήμερα ότι του κατέβει στο κεφάλι!
    Κανονικά, δεν πρέπει να πάρουν ούτε μισό ψήφο.

    Ευχαριστώ, συγγνώμη για την έκρηξη. Θα καταλάβω αν δεν αναρτηθεί το σχόλιο μου.

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απάντηση στον Τρεμόπουλο

    Τα συστημικά μέσα μαζικής επικοινωνίας «εξεπλάγησαν» από τις αποκαλύψεις για τις αντεθνικές θέσεις και τα εθνομηδενιστικά παραληρήματα του «οικολόγου» νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου, που προσβάλλουν βάναυσα κάθε Έλληνα, ανεξαρτήτως απόψεων (αυτό ελέγχεται!!!). Και όσο και αν προσπάθησε ο ηθοποιός και συνοδοιπόρος του, Αντώνης Καφετζόπουλος, να τον υπερασπιστεί στα δελτία ειδήσεων, η μάσκα έπεσε. Οικολογία... Πρόφαση για την έκφραση απόψεων, που ούτε ο Πήλιος Γούσης δεν θα ξεστόμιζε.
    Δια στόματος του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ακούσαμε στην προ ετών συνέντευξη Τύπου για το «λεξικό», κάτι προσβλητικά και περιφρονητικά για «Πελοποννήσιους γραφιάδες» και «Κρητικούς χωροφύλακες». Προφανώς εννοεί όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, για να είναι αυτός σήμερα σε θέση να λέει σαχλαμάρες, προκαλώντας όλη την Ελλάδα. Μάλλον δεν συγκινήθηκε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από «Τα μυστικά του βάλτου» και τον Μακεδονικό Αγώνα, όπως τόσες γενιές Ελλήνων. Δικό του το πρόβλημα.
    Ο σύγχρονος γενιτσαρισμός σήμερα καλύπτεται και προωθείται (κοινώς χρηματοδοτείται...) από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν τους βγήκε. Και μπορεί εκεί στο Φάληρο να στενοχωρήθηκαν γιατί ο Μάνος - ταύρος και οι απίθανοι συνοδοιπόροι του δεν τραβάνε, αλλά με τον Τρεμόπουλο, τα βάψανε μαύρα. Αποδείχθηκαν κουτσά άλογα οι περί τον Μάνο. Όσοι «έπαιξαν» μαζί τους, δεν θυμούνταν ότι ο εκ Θεσσαλονίκης εθνομηδενιστής, είχε μετάσχει σε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 και είχε συμπαραταχθεί ανοικτά με ό,τι χειρότερο και ό,τι πιο πρακτόρικο κρύβει η ελληνική κοινωνία στον κόρφο της: την αποσχιστική και ξενοκίνητη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο». Στη χώρα μας, η life style επιλογή, η «μόδα» της πολιτικής (και υποκριτικής) οικολογίας, ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, θα καεί εν τη γενέσει της.
    Στη Δυτική Ευρώπη, υπενθυμίζουμε, καθιερώθηκε από κάτι απάτριδες τύπους λόγω φυλετικής προέλευσης (βλέπε Ντανιέλ Κον Μπεντίτ) των οποίων τα απίστευτα άπλυτα βγήκαν αργότερα στη φόρα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας ιστορίας συμπόρευσης με το κατεστημένο. Εμείς, τα περί Τρεμόπουλου τα είχαμε γράψει. Είχαμε προειδοποιήσει, για το πολιτικό ποιον του συγκεκριμένου τύπου, πολύ πριν αυτός «υιοθετηθεί» (ως «φόβητρο» ή εργαλείο, δεν έχει καμία σημασία) από τον συστημικό Τύπο, αλλά και ως ελεγχόμενη υποτίθεται!!! (τρομάρα τους), διέξοδος για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. μια και ήταν καλύτερα να ψηφίσουν «οικολόγους» τώρα στις ευρωεκλογές παρά ΠΑΣΟΚ ή …..Θεός φυλάξει ΛΑ.Ο.Σ. Δεν είναι τυχαίο πως στις «θέσεις» Τρεμόπουλου μεγάλο κανάλι ως αντίλογο προέβαλε το τι λέει επ’αυτών ο Παπαθεμελής ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ….Χρυσή Αυγή!!! Έλεος ρε, έλεος!!!

    Όχι. Δεν πρέπει να πάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις ψήφους Ελλήνων, όσοι εχθρεύονται την ίδια τους την πατρίδα, όσοι υπονομεύουν τον εθνικό κορμό, όσοι συντάσσονται με αυτούς που επιβουλεύονται την εδαφική μας κυριαρχία. Τι ακριβώς θα εκπροσωπήσουν αυτοί; Ποιον; Και γιατί επιθυμούν διακαώς να βρεθούν στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων; (εκτός του καλό παραδάκι και τα λοιπά….. .γούστα) Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Για καλό πάντως δεν κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο. Αν η κάθοδός τους ήταν μόνο για τα προνόμια της Ευρωβουλής, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δεν θα ήταν οι πρώτοι και σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν μάλλον ακίνδυνοι. Εμείς όμως έχουμε άλλη άποψη: Είναι επικίνδυνοι! Φτύστε τους. Αλλά μη ξεχάσετε να φτύσετε και εκείνους που τόσο καιρό, τώρα, τους προβάλουν, διότι αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι.
    Για την αντιγραφή :Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απάντηση στον Τρεμόπουλο

    Τα συστημικά μέσα μαζικής επικοινωνίας «εξεπλάγησαν» από τις αποκαλύψεις για τις αντεθνικές θέσεις και τα εθνομηδενιστικά παραληρήματα του «οικολόγου» νομαρχιακού συμβούλου Θεσσαλονίκης Μιχάλη Τρεμόπουλου, που προσβάλλουν βάναυσα κάθε Έλληνα, ανεξαρτήτως απόψεων (αυτό ελέγχεται!!!). Και όσο και αν προσπάθησε ο ηθοποιός και συνοδοιπόρος του, Αντώνης Καφετζόπουλος, να τον υπερασπιστεί στα δελτία ειδήσεων, η μάσκα έπεσε. Οικολογία... Πρόφαση για την έκφραση απόψεων, που ούτε ο Πήλιος Γούσης δεν θα ξεστόμιζε.
    Δια στόματος του Μιχάλη Τρεμόπουλου, ακούσαμε στην προ ετών συνέντευξη Τύπου για το «λεξικό», κάτι προσβλητικά και περιφρονητικά για «Πελοποννήσιους γραφιάδες» και «Κρητικούς χωροφύλακες». Προφανώς εννοεί όλους όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία και έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, για να είναι αυτός σήμερα σε θέση να λέει σαχλαμάρες, προκαλώντας όλη την Ελλάδα. Μάλλον δεν συγκινήθηκε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος από «Τα μυστικά του βάλτου» και τον Μακεδονικό Αγώνα, όπως τόσες γενιές Ελλήνων. Δικό του το πρόβλημα.
    Ο σύγχρονος γενιτσαρισμός σήμερα καλύπτεται και προωθείται (κοινώς χρηματοδοτείται...) από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα. Μόνο που αυτή τη φορά δεν τους βγήκε. Και μπορεί εκεί στο Φάληρο να στενοχωρήθηκαν γιατί ο Μάνος - ταύρος και οι απίθανοι συνοδοιπόροι του δεν τραβάνε, αλλά με τον Τρεμόπουλο, τα βάψανε μαύρα. Αποδείχθηκαν κουτσά άλογα οι περί τον Μάνο. Όσοι «έπαιξαν» μαζί τους, δεν θυμούνταν ότι ο εκ Θεσσαλονίκης εθνομηδενιστής, είχε μετάσχει σε μια συνέντευξη Τύπου το 2006 και είχε συμπαραταχθεί ανοικτά με ό,τι χειρότερο και ό,τι πιο πρακτόρικο κρύβει η ελληνική κοινωνία στον κόρφο της: την αποσχιστική και ξενοκίνητη οργάνωση «Ουράνιο Τόξο». Στη χώρα μας, η life style επιλογή, η «μόδα» της πολιτικής (και υποκριτικής) οικολογίας, ευτυχώς, όπως όλα δείχνουν, θα καεί εν τη γενέσει της.
    Στη Δυτική Ευρώπη, υπενθυμίζουμε, καθιερώθηκε από κάτι απάτριδες τύπους λόγω φυλετικής προέλευσης (βλέπε Ντανιέλ Κον Μπεντίτ) των οποίων τα απίστευτα άπλυτα βγήκαν αργότερα στη φόρα, ολοκληρώνοντας τον κύκλο μιας ιστορίας συμπόρευσης με το κατεστημένο. Εμείς, τα περί Τρεμόπουλου τα είχαμε γράψει. Είχαμε προειδοποιήσει, για το πολιτικό ποιον του συγκεκριμένου τύπου, πολύ πριν αυτός «υιοθετηθεί» (ως «φόβητρο» ή εργαλείο, δεν έχει καμία σημασία) από τον συστημικό Τύπο, αλλά και ως ελεγχόμενη υποτίθεται!!! (τρομάρα τους), διέξοδος για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της Ν.Δ. μια και ήταν καλύτερα να ψηφίσουν «οικολόγους» τώρα στις ευρωεκλογές παρά ΠΑΣΟΚ ή …..Θεός φυλάξει ΛΑ.Ο.Σ. Δεν είναι τυχαίο πως στις «θέσεις» Τρεμόπουλου μεγάλο κανάλι ως αντίλογο προέβαλε το τι λέει επ’αυτών ο Παπαθεμελής ο ΛΑ.Ο.Σ. και η ….Χρυσή Αυγή!!! Έλεος ρε, έλεος!!!

    Όχι. Δεν πρέπει να πάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τις ψήφους Ελλήνων, όσοι εχθρεύονται την ίδια τους την πατρίδα, όσοι υπονομεύουν τον εθνικό κορμό, όσοι συντάσσονται με αυτούς που επιβουλεύονται την εδαφική μας κυριαρχία. Τι ακριβώς θα εκπροσωπήσουν αυτοί; Ποιον; Και γιατί επιθυμούν διακαώς να βρεθούν στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων; (εκτός του καλό παραδάκι και τα λοιπά….. .γούστα) Τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι; Για καλό πάντως δεν κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο. Αν η κάθοδός τους ήταν μόνο για τα προνόμια της Ευρωβουλής, οι «Οικολόγοι Πράσινοι» δεν θα ήταν οι πρώτοι και σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν μάλλον ακίνδυνοι. Εμείς όμως έχουμε άλλη άποψη: Είναι επικίνδυνοι! Φτύστε τους. Αλλά μη ξεχάσετε να φτύσετε και εκείνους που τόσο καιρό, τώρα, τους προβάλουν, διότι αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι.
    Για την αντιγραφή Από την Θεσσαλονίκη ΑΛ
    ΥΓ Σας το ξαναστέλνω,δεν καταλαβαίνω γιατι το απορρίπτεται;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.