29/5/09

Αυστραλία: Στο τείχος υποδοχής μεταναστών γράφονται ονόματα Ελλήνων

Την αποκάλυψη νέων ονομάτων που έχουν αναγραφεί σε τείχος τιμής μεταναστών στο Ναυτικό Μουσείο του Σίδνεϊ θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Τεχνών κ. Πίτερ Γκάρετ την ερχόμενη Κυριακή.
Όπως αναφέρεται, θα αποκαλυφθούν 1170 νέα ονόματα ανθρώπων που έφτασαν στην Αυστραλία από διάφορα μέρη του κόσμου σε διαφορετικές εποχές, με στόχο να εγκατασταθούν στη χώρα. Το Ναυτικό Μουσείο του Σίδνεϊ έχει δημιουργήσει ένα Τείχος Υποδοχής Μεταναστών, δίνοντας τη δυνατότητα στους σημερινούς Αυστραλούς να τιμήσουν τους μετανάστες προγόνους τους, μέλη των οικογενειών τους και φίλους χαράσσοντας τα ονόματά τους σε μεταλλικά πλαίσια στο τείχος.
Μέχρι σήμερα έχουν αναγραφεί στο τείχος 20.899 ονόματα, εκ των οποίων τα 792 είναι ονόματα μεταναστών από την Ελλάδα. Το μουσείο διοργανώνει δύο φορές το χρόνο ειδικές τελετές αποκάλυψης νέων ονομάτων και καλεί τους ανθρώπους που ζήτησαν την αναγραφή των ονομάτων να συμμετέχουν. Στην τελετή της Κυριακής αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.000 άτομα.
iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.