30/5/09

Αποζημίωση μαμούθ επιδικάστηκε για πρώην στέλεχος της CIA

Το ποσό των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιδίκασε το δικαστήριο του Μiami των ΗΠΑ σε έναν Κουβανό, πρώην στέλεχος της CIA, o οποίος είχε πρωτοστατήσει στη καταδίωξη του Ernesto Che Guevara και είχε καταθέσει αγωγή κατά της Κούβας για την αυτοκτονία του πατέρα του.Πρόκειται για τον 70χρονο Gustavo Villoldo ο οποίος θεώρησε ως υπαίτιους, τον Che Guevara και τον Fidel Castro για την αυτοκτονία του πατέρα του το 1959, όπως και για τη κατάσχεση της περιουσίας της οικογένειας του μετά την επανάσταση του Fidel Castro.

Ο Villoldo είχε πλούσιο παρελθόν, αφού είχε συνεργαστεί με τη CIA στην αποτυχημένη απόβαση στον Κόλπο των Χοίρων όπως και αργότερα είχε βοηθήσει τις αμερικανικές υπηρεσίες στη καταδίωξη του Che Guevara στις ζούγκλες της Βολιβίας.

Ο ίδιος ο Villoldo, είχε δηλώσει ότι επέβλεψε προσωπικά την ταφή του Guevara και έκοψε μια μπούκλα από τα μαλλιά του που τη φύλαξε για πολλές δεκαετίες πουλώντας τη σε δημοπρασία το 2007 έναντι 119.500 δολαρίων.

Ο δικαστής Peter Adrien του επιδίκασε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο ποσό που έχει επιδικαστεί ποτέ από δικαστήριο εναντίον της Κούβας .

Από τη μεριά της, η Κουβανική κυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.