31/5/09

Ειρήσθω:Ό ρ μ α επειγόντως, Χριστόφια

Όσα δείλιασε τόσα χρόνια ολιγωρούσα η Αθήνα, να τ' ανατρέψει και να τα υπερβεί η Λευκωσία. Υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέρ του Αιγαίου κι εναντίον του τουρκικού επεκτατικού νεο-ναζιστικού «ζωτικού χώρου».Η Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α , με την αυτοπεποίθηση του ατιμώρητου νταή που παρήγαγε η ΔΕΙΛΙΑ των Αθηνών στο Αιγαίο, κατατροπώνει τις αρχές του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.Ο Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Ο Σ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ είναι σαφέστατος και ομολογημένος
Δ Ι Π Λ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η επίθεση, με όλα τα μέσα, πρέπει επειγόντως να εξαπολύσει τώρα η κυπριακή Κυβέρνηση, εναντίον των τουρκικών απειλών χρήσης πολεμικής βίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στη θαλάσσια Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ), γράφαμε χθες υπό τον τίτλο «Όρμα, Χριστόφια». Μετά τις απειλές πολέμου που εκτόξευσε το τουρκικό κράτος 28 τρ. διά της «Χουριέτ» («ο τουρκικός στόλος διώχνει από την περιοχή τα πλοία που διενεργούν έρευνες πετρελαίου»), η προχθεσινή, 29 τρ., επί τούτου ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αποτελεί πλήρη και λεπτομερή ΟΜΟΛΟΓΙΑ του τουρκικού επεκτατισμού: Δεν περιορίζεται στα γνώριμα προσχήματα για δήθεν «δικαιώματα» του δήθεν «τουρκοκυπριακού λαού». Ομιλεί ευθέως και με συντεταγμένες επί του χάρτου, για «Θαλάσσια Δικαιώματα και Συμφέροντα» της ίδιας της Τουρκίας, δυτικά του τριακοστού δεύτερου μεσηβρινού (32 μοίρες, 18 λεπτά και 160 χιλιοστά). Είναι επακριβώς το όριο των 12 μιλίων χωρικών υδάτων της Κύπρου, δυτικά της Πάφου.
Η Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α , με την αυτοπεποίθηση του ατιμώρητου νταή που παρήγαγε η ΔΕΙΛΙΑ των Αθηνών στο Αιγαίο, κατατροπώνει τις αρχές του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και:
(α) Δεν αναγνωρίζει υφαλοκρηπίδα στα νησιά, συμπεριλαμβανομένης ΚΑΙ της Κύπρου.
(β) Δεν αναγνωρίζει και παραβιάζει ΕΝΟΠΛΩΣ την Α.Ο.Ζ. της νησιώτικης Κυπριακής Δημοκρατίας, ακόμα και στις νότιες της νήσου θάλασσες.
Ο Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Κ Ο Σ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ είναι σαφέστατος και ομολογημένος: «32 μοίρες, 18 λεπτά και 160 χιλιοστά». Με τις αλλεπάλληλες αεροναυτικές πολεμικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος», από το βόρειο Αιγαίο και τα νερά της Καβάλας, ως τις νότιες θάλασσες της Κύπρου. Προς συμμαχική «κατοχύρωση» της επιδρομικότητάς της, ανέπτυξε φέτος και τη θαλάσσια ΤΑΜΣ «EGEMON» («Κυρίαρχος»! Ναι, κυρίαρχος!) με τη συμμετοχή και του βρετανικού πολεμικού ναυτικού! Διακηρύσσοντας ότι «όπου ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά, εκεί φτάνει και η τουρκική ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».
Ε Ι Ν Α Ι ΤΩΡΑ κατεπείγον το καθήκον την κυβέρνησης Χριστόφια και «χρυσή ευκαιρία» η εκτόξευση των πολεμικών απειλών της Άγκυρας ακόμα και ΕΝΑΝΤΙΟΝ εταιρειών των ΗΠΑ, για τις διπλωματικές ομοβροντίες τής Κύπρου κατά του τουρκικού επεκτατισμού. Τώρα που η Τουρκία «αξιολογείται» στην Ε.Ε. Όσα δείλιασε τόσα χρόνια ολιγωρούσα η Αθήνα, να τ' ανατρέψει και να τα υπερβεί η Λευκωσία. Υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπέρ του Αιγαίου κι εναντίον του τουρκικού επεκτατικού νεο-ναζιστικού «ζωτικού χώρου».
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

7 σχόλια:

  1. ΠΕΣ ΚΙ'ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΔΕΣ"
    (ΚΑRAGIOSE) TΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ,ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ,
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ . ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΨΑΧΝΩΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ,ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το ΚΕΑΔ θα πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις αλβανικές εκλογές της 28ης Ιουνίου που ερμηνεύεται σε τρεις έδρες. Αποστασιοποιημένο εμφανίζεται το υπ. Εξωτερικών
    Μήνυμα στήριξης από την Αθήνα αναμένει το ΚΕΑΔ και η ΟΜΟΝΟΙΑ εν όψει των εκλογών της 28ης Ιουνίου, που αποτελούν καμπή για την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, αλλά και για την ίδια την υπόσταση του φορέα της πολιτικής εκπροσώπησης της ελληνικής μειονότητας.
    Χθες ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Β. Ντούλες και ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Β. Μπολάνος συναντήθηκαν με την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία.
    Η ελληνική κυβέρνηση πάντως θα διευκολύνει τους Αλβανούς πολίτες, μειονοτικούς και μη, που εκκρεμεί η διαδικασία των δικαιολογητικών παραμονής τους, ώστε να μεταβούν στην πατρίδα τους, εκδίδοντας ειδική εγκύκλιο που θα δίνει το δικαίωμα διπλής εισόδου και εξόδου από την Ελλάδα.
    Τα δύο στελέχη της μειονότητας εμφανίστηκαν συγκρατημένα εκφράζοντας πάντως την εκτίμηση ότι το ΚΕΑΔ θα πετύχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα (που ερμηνεύεται σε τρεις έδρες), μέσα από ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο εκλογικό σύστημα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Αλβανία και πιθανότατα θα οδηγήσει σε τριβές μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων του Δημοκρατικού του κ. Μπερίσα και του Σοσιαλιστικού του κ. Ράμα.
    Το ΚΕΑΔ το οποίο συμμετείχε μέχρι τώρα στην κυβέρνηση Μπερίσα, αιφνιδιάστηκε όταν, λίγο μετά την επίσκεψη Καραμανλή στα Τίρανα, ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί προεκλογικά με το κόμμα των... «Τσάμηδων».
    Ετσι το ΚΕΑΔ αποφάσισε να συνεργαστεί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα όχι τόσο λόγω των εγγυήσεων που προσέφερε ο πρόεδρός του, κ. Ράμα, αλλά λόγω του νέου εκλογικού νόμου, καθώς μόνο η συνεργασία με ένα μεγάλο κόμμα εξασφαλίζει πιθανότητες εκπροσώπησης στη Βουλή των μικρών κομμάτων.
    Περιουσιακό
    Το μεγάλο θέμα που απασχολεί τη μειονότητα είναι κυρίως το περιουσιακό, καθώς ακόμη δεν έχει ρυθμιστεί οριστικά η απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας στα μέλη της ελληνικής μειονότητας, με το πρόβλημα να έχει πάρει οξύτερη μορφή στη Χειμάρρα.
    Εντύπωση προκαλεί πάντως η αποστασιοποίηση με την οποία το υπουργείο Εξωτερικών αντιμετωπίζει τις αλβανικές εκλογές αποφεύγοντας την οποιαδήποτε στήριξη έστω και διακριτική στο ΚΕΑΔ, προφανώς λόγω και των εσωτερικών προβλημάτων που έχουν ενσκήψει στο κόμμα αλλά και της συνεργασίας του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

    Ν. ΜΕΛΕΤΗΣ ,EΘΝΟΣ

    BAΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το συνεχιζόμενο εποικισμό της Κύπρου κατήγγειλε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο δήμαρχος Μόρφου, Χαράλαμπος Πίττας.
    Ο δήμαρχος της Μόρφου κατήγγειλε την αδιαλλαξία της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος του Ταλάτ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ενώ εμείς προσπαθούμε για λύση του προβλήματος αυτοί αποθρασύνονται και δημιουργούν τετελεσμένα και δύσκολες καταστάσεις".
    "Δεν μπορεί σήμερα μετά από όλες αυτές τις προσπάθειες να εξακολουθούν να φέρουν εποίκους", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι ακόμη και ο ίδιοι οι Τουρκοκύπριοι αυτή τη στιγμή τρομάζουν με τον εποικισμό που γίνεται από Τούρκους από την Ανατολή, που αγγίζει το μισό εκατομμύριο.
    Ταυτόχρονα, ο κ. Πίττας κατήγγειλε ότι συνεχίζουν να οικοδομούν παράνομα στην ελληνοκυπριακή γη και να πωλούν σε ξένους αγοραστές, παρά τις αποφάσεις των διεθνών δικαστηρίων και την έκκληση της κυπριακής πλευράς για διάλογο, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο εθνικό πρόβλημα.

    enet.gr

    BΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλάβαμε για ποιον λόγο η κυβέρνηση έχει προσκαλέσει τον Τούρκο Ταγίπ Ερντογάν στα εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης.
    Τι τον φέρνουν στην Ελλάδα να...

    "αμαυρώσουν" τα εγκαίνια; Κάθε μέρα μας ρίχνουν φάπες με τις παραβιάσεις στο fir και θα τους καλέσουμε στα εγκαίνια; Ρε είμαστε για κλάματα(όχι ο κόσμος αλλά οι πολιτικοί που γλείφουν).

    http://troktiko.blogspot.com/2009/05/blog-post_9942.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε δίκιο,οι Τούρκοι το para-hesan και πρέπει να συμμαζευτούν,αλλά ήδη απλώνουν τα πόδια τους έξω απ'την κουβέρτα.
    Μη λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο και ξενοδόχοι υπάρχουν κι άλλοι.
    Το Σύμφωνο Συλλογικής Ασφαλείας (Ρωσία,Αρμενία, Καζακστάν, Κιργισία,Ουζμπεκιστάν,Τατζικιστάν,Λευκορωσία) συγκροτούν στρατιωτική δύναμη με συμμετοχή μεγάλων σχηματισμών,δυνάμεων ταχείας επέμβασης κλπ και μάλιστα αυτό πέρα από τις ήδη υπάρχουσες διμερείς μονάδες βάσει των αντιστοίχων διμερών συμφώνων.
    Πεδίον δόξης; Λέγε με Κασπία,Κεντρική Ασία και κάθε περίπτωση απειλής της εδαφικής ακεραιότητος καθενός των προαναφερθέντων εταίρων.Κοντολογίς:o Πούτιν καθαρίζει την αυλή του.
    Τι θα κάνει το Αζερμπαϊτζάν;Θα πάει με την Τουρκία που του φρενάρει τις βλέψεις για εξαγωγές με τις ποσοστώσεις που ζητά στη διέλευση του φυσικού αερίου στον Nabuco που ακόμα δεν τον είδαμε αλλά ούτε και θα τον δούμε ,με το σχήμα που αρχικώς έχει εξαγγελθεί;
    H Toυρκία δεν θα βάλλει το χέρι της μέσα σ'αυτήν την τρύπα γιατί δεν την παίρνει,θα φάει το κεφάλι της πριν πάρει είδηση τι την βρήκε.
    Σας στεναχωρεί που μουσουλμανικές και χριστιανοορθόδοξες χώρες κάνουν τέτοιο συνασπισμό;
    Τότε βάλτε και την Κίνα που θα ενδιαφερθεί τουλάχιστον για τις υποθέσεις της Κεντρικής Ασίας.
    Τι σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ ;
    To NATO έχει ακόμη την υπεροπλία ποιοτικά τουλάχιστον αλλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να λογαριάσει την Γερμανία και την Γαλλία που κάνουν τους λογαριασμούς τους για την πάρτη τους.
    Λοιπόν τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο δείχνουν οι δημοσιεύσεις και τα γραφόμενα.Απλά η μεγέθους νομού της Γαλλίας χώρα μας έχει μπλέξει με εκλογοσκανδαλοκουτσομπολομηυπαρξηπολιτικής και έχομε πάρει την πίκρα μας.Όμως δε το βάζομε και κάτω,τα τουρκάκια λένε,λένε και κοιτάνε μη τους έρθει η απότομη.Αν δεν τους έρθει κάνουν ένα μικρό βήμα παραπέρα. Λενινιστικό μου ακούγεται (2βήματα μπρος ,1 πίσω κατά παράφρασιν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κώστα, ποιος σου είπε ότι ξεχάσαμε την φανατική υποστηρίκτρια της συνωστισμένης Ρεπούση, την Μαριέτα και μας την φόρτωσες επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου; Ποιος σου είπε ότι δεν αγανακτήσαμε με τον μεγάλο Βεζύρη που μας φύτεψες στην Λάρισα; Πίστεψες προσωπικά ή σε έπεισαν αυτοί που σε μανιπουλάρουν, αν βέβαια έφτασες σε τέτοια έσχατα, ότι με εγκαίνια δρόμων κλπ θα κάνεις μαγικά στους νεοδημοκράτες και θα συσπειρωθούν; Ξεχάσατε όλοι εσείς εκεί ότι η ΝΔ είναι μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων και ένα κατ' εξοχήν πατριωτικό, εθνικό κόμμα και οι ΝεοΔημοκράτες ή τουλάχιστον πάρα πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να καταπιούμε τέτοια χουνέρια; Δεν πρόκειται να μας πείσει καμμιά εικονική πραγματικότητα καμμιά δικαιολογία όσο περίτεχνα κι αν θα είναι επεξεργασμένη από τους επικοινωνιολόγους ότι δεν τρέχει τίποτα με την εθνική μας κυριαρχία. Τα έχουν γράψει πολλοί σεβαστοί ειδήμονες αυτά ότι τρέχει και παρατρέχει και άλλο χόρτο δεν θα φάμε. Σου συγχώρεσα όλα τα οικονομικά σκάνδαλα, όχι τίποτ' άλλο αλλά γιατί δεν ήθελα με ΤΙΠΟΤΑ τον Γεώργιο τον ευδαίμονα στην εξουσία και γιατί πίστεψα ότι είχες το χαλινάρι στα εθνικά που τα θεωρώ πιο κρίσιμα από τα σκάνδαλα, αλλά απογοητεύτηκα. Δεν το εύχομαι απλά το βλέπω ότι από τα εθνικά και μόνο θα χάσεις πολλά ποσοστά στις ευρωεκλογές εύχομαι μόνο να μην είναι ποσοστά τέτοια που δεν θα ξέρεις πού θα κρυφτείς και θα αναγκαστείς να συρθείς σε εκλογές και να χάσεις από έναν ανύπαρκτο... Σε ό,τι με αφορά έχε με παρητημένον. Η πολυκατοικία να 'ναι καλά. Εγώ Βεζύρη στην Λάρισα και βεζυροπούλα στην Αθήνα δεν γουστάρω. Ας πρόσεχες...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έφτασε η ώρα της χάσης της Τουρκικής ημισελίνου όπως επιθυμούσε και προείδε ο αγαπημένος μας γέροντας Παϊσιος.

    Η Τουρκία διανύει τις τελευταίες στιγμές δόξας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.