31/5/09

Ναΐμ Ελγαντούρ:Προσφυγή στο Ε.Δ.Α.Δ.για τη δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα

«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν. Εχουμε πέσει κάτω από το μηδέν. Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μάς έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”. Γιατί είμαστε Ελληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.

Την πρόθεση για προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εάν δεν ικανοποιηθεί σύντομα το αίτημα για δημιουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, αποκαλύπτει μέσω της «Κ» ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, αναφέρει, θέτοντας ως «διορία» την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σχετική επιστολή της Ενωσης. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η τελευταία μας ελπίδα», τονίζει ο κ. Ελγαντούρ. «Εάν και από εκεί δεν έχουμε απάντηση ή εάν δούμε ότι, παρά τη θετική του στάση, εξακολουθεί να μην γίνεται τίποτα, ο μόνος δρόμος είναι τα ευρωπαϊκά όργανα».

Ηδη, πάντως, μέσω ειδικών ιστοσελίδων (όπως του δημοφιλούς greeksrethink.com), οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους Ελληνες «αδερφούς» τους του εξωτερικού. Η παγκόσμια κοινότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων είναι πολυπληθής και διασκορπισμένη σε κάθε γωνιά του πλανήτη (Καναδάς, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία και αλλού). «Τους ζητάμε υποστήριξη στον αγώνα μας», λέει ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος. «Αρχικά, απλώς να ρωτήσουν τους παπάδες στις ενορίες τους εάν θα δέχονταν τη δημιουργία τζαμιού στην Αθήνα». Δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, ο οποίος έκανε λόγο για «αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στον Θεό του», οι Ελληνες μουσουλμάνοι έχουν εξασφαλισμένη τη θετική απάντηση των ιερέων.

«Ακούστε, τα πράγματα είναι απλά», λέει ο κ. Ελγαντούρ. «Εχουν περάσει τριάντα χρόνια από τότε που υποτίθεται ότι άρχισε να δρομολογείται η ανέγερση ισλαμικού τεμένους, αλλά ακόμα είμαστε στα λόγια. Θεωρώ ότι δεν είναι αίτημα μόνο δικό μας, αλλά κάθε φιλελεύθερου ανθρώπου πάνω στον πλανήτη».

Η Αθήνα, μια πόλη στην οποία ζουν σήμερα περισσότεροι από 700.000 μουσουλμάνοι, αποτελεί τη μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί και μουσουλμανικό νεκροταφείο. Για τις λατρευτικές τους ανάγκες, οι μουσουλμάνοι εξυπηρετούνται σήμερα από τα περίπου 100 άτυπα τζαμιά που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, σε διαμερίσματα, γκαράζ, αποθήκες και υπόγεια. Ακόμα κι αυτός ο τρόπος άσκησης των θρησκευτικών τους καθηκόντων, πάντως, δεν γίνεται ανεμπόδιστα. Πριν από λίγους μήνες, η Νομαρχία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα 60.000 ευρώ και 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη υπόγειου πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία που χρησιμοποιείτο σαν άτυπο τζαμί, επειδή δεν υπήρχε ειδική άδεια «ευκτήριου οίκου». Η απόφαση αυτή είχε πυροδοτήσει μια από τις μαζικότερες (έως τότε) κινητοποιήσεις μουσουλμάνων στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, με τη συμμετοχή άνω των 1.000 πιστών, οι οποίοι ζητούσαν αξιοπρεπή χώρο λατρείας.

Ολοι θυμόμαστε τις έντονες αντιδράσεις της δημοτικής αρχής, αλλά και των κατοίκων της Παιανίας, όταν το 2000, με τον νόμο 2833, είχε αποφασιστεί η εγκατάσταση στην περιοχή Ισλαμικού Κέντρου και τεμένους με έξοδα που θα επωμίζονταν η Σαουδική Αραβία. Το έργο ποτέ δεν υλοποιήθηκε και το μόνο που θυμίζει σήμερα εκείνη την ιστορία είναι ο σταυρός στις πλαγιές του βουνού που εξακολουθεί να υποδέχεται κάθε έναν που αφήνει το αεροδρόμιο με κατεύθυνση την Αθήνα.

Ομως, ούτε το τελευταίο «κεφάλαιο» της ιστορίας φαίνεται να έχει αίσιο τέλος για τη μουσουλμανική κοινότητα. Πρόκειται για το σχέδιο, που το 2006 ψηφίστηκε στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο το ισλαμικό τέμενος θα αναγειρόταν σε ναυτική βάση στον Βοτανικό (στην οποία σήμερα λειτουργεί σούπερ μάρκετ και γραφεία του Πολεμικού Ναυτικού), ενώ προβλέπονταν μια σειρά από ασφαλιστικές δικλίδες για την αποφυγή «καπελώματος» από το εξωτερικό, όπως το να είναι ο ιμάμης υπάλληλος του κράτους. «Στην αρχή, μάς είχαν πει ότι επρόκειτο για ένα οικόπεδο 57 στρεμμάτων. Από συζήτηση σε συζήτηση, και όσο άλλαζαν οι υπουργοί, η έκταση μειωνόταν, τελικά μείναμε στα 16 στρέμματα. Ας είναι και 16 μέτρα, μόνο να μας το φτιάξουν επιτέλους», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Ελγαντούρ.

Δύσκολα... Το Ναυτικό διαμηνύει ότι χρειάζεται 5 εκατ. ευρώ για να μετεγκατασταθεί αλλού, χρήματα που κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει. «Τους είπαμε να κινητοποιήσουμε εμείς τον κόσμο μας, να τα βρούμε εμείς και να τους το δώσουμε, αλλά μας απάντησαν ότι αυτό είναι “αμαρτία”... Τα χρήματα όμως δεν μπορούν να τα μαζέψουν». Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα, αντί να λύνονται, συσσωρεύονται. Απαντώντας σε πρόσφατη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Περικλή Κοροβέση, το υπουργείο Αμυνας δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το εάν η ανέγερση του τεμένους εγείρει θέμα ασφάλειας της Βάσης. «Τώρα ξαφνικά φοβούνται μήπως πάνε οι μουσουλμάνοι στο σούπερ μάρκετ και κλέβουν τα ρύζια και τα μακαρόνια;», λέει σκωπτικά ο πρόεδρος της Μουσουλμαικής Ενωσης Ελλάδος. Η επιστολή, πάντως, που έχουν στείλει στον νυν υπουργό Παιδείας κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, παραμένει χωρίς απάντηση.

«Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε γυρίσει στο μηδέν. Εχουμε πέσει κάτω από το μηδέν. Και να ξέρατε πόσες φορές η αμερικανική πρεσβεία και διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα μάς έχουν προσεγγίσει ρωτώντας μας γι’ αυτά τα προβλήματα και πόσες φορές έχουμε απαντήσει πως “όχι, ευχαριστούμε, ενδεχομένως εμείς να έχουμε κάνει το λάθος”. Γιατί είμαστε Ελληνες, δεν έχουμε καμία διάθεση να μας αναφέρουν στις εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ούτε να εκτίθεται η χώρα μας. Την αγαπάμε την Ελλάδα. Τα προβλήματά μας είναι δικά μας, δεν χρειάζεται να τα ξέρει η “γειτονιά”. Αλλά αυτό δεν το εκτιμά η κυβέρνηση...», καταλήγει ο κ. Ελγαντούρ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

15 σχόλια:

  1. μα και βεβαια να τους φτιαξουμε ενα τζαμι ,
    ας πληρωνει τη συντηρηση του και τον ιμαμη το Ελληνικο κρατος (αν νομιζουν οτι ετσι θα ον ελεγχουμε εμεις και οχι απο το εξωτερικο)

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ

    η Ελλαδα δεν αντεχει αλλους μεταναστες ας ηταν και αγγλοι , γερμανοι, ρωσοι , ιταλοι , ορθοδοξοι, καθολικοι , προτεσταντες ή αντιχριστοι.

    ας δουμε το εξης

    *κινεζοι : απασχολουνται κυριως με το εμποριο , που συνεισφερουν στην Ελληνικη οικονομια ?
    ποιες Ελληνικες ομαδες πληθυσμου πλητονται?

    * μαυροι (νιγηριανοι ή σχετικα )
    καταρχην να εξηγησω οτι δεν ειναι ρατσιστικη η προθεση μου αλλα για να καταλαβαινουμε για ποιους μιλαμε

    σε τι δραστηριοτητες τους εχετε δει?
    παντως εγω δεν τους εχω δει στον πρωτογενη τομεα ή εστω στη μεταποιηση που υποτιθεται οτι χρειαζομαστε χερια
    εγω τους βλεπω μονο σε υαπιθρια παζαρια ή σαν χορευτες και συνοδους στα καναλια

    *φιλιπινεζοι (να ασια) : υπηρετικο προσωπικο

    ποια ειναι τα ωφελη απο την παρουσια τους στην Ελλαδα ?

    αλλα ας παμε και πιο περα ,

    *αλβανοι : πρωτογενη παραγωγη , οικοδομη,
    μονο απο αυτους που δουλευουνοικοδομη μπορεις να πεις οτι συνεισφερουν στο ασφαλιστικο,
    αξιζει ομως οταν η εισοδο τους συνοδευεται απο την εγκαταλειψη της επαρχιας ?

    *πακιστανοι - αφγανοι : θα τους εχετε δει σε ολα τα δημοσια εργα , και οπου δραστηριοποιουνται εταιρειες για να ξερουμε και ποιοι υποστηριζουν την εισοδο τους και παραμονη τους

    και τελικα τι μενει για τους Ελληνες?

    να στραφουν στη παροχη υπηρεσιων και δημοσιο

    φαινεται καλο αυτο το σχεδιο?

    δεν ειναι λογικο μετα να αναρωτιεται καποιος γιατι να παω στρατο χρειαζεται ?

    τι να υποστηριξω ?

    τι θα αλλαξει αν ξαναρθει το οθωμανικο παρελθον ?

    παλι το Ελληνικο πνευμα δεν θα ειναι αυτο που θα στελεχωσει τα γραμματα , τις υπηρεσιες και ολη την γαρφειοκρατια ?

    μηπως τελικα ηταν μεγαλη βλακεια που φυγαμε απο την οθωμανια ?
    τι θελαμε να μπλεξουμε με πρωτογενη παραγωγη και ολα αυτα τα χειρωνακτικα ?

    εμεις ημαστε λαος να κυβερναμε τους αμορφωτους ,
    αυτους που κανουν 6 παιδια κατα μεσο ορο,

    δεν λερωνουμε τα χερια μας ουτε με χωμα , ουτε με αιμα , ουτε με σκ@τ@

    εμεις γεννηθηκαμε να περναμε καλα,

    αφηστε τους αμορφωτους να πιστευουν σε ισλαμ και οτι θελουν,

    ο κοσμος παει μπροστα ,
    τι θελετε να ξαναγυρισουμε να μαζευουμε ελιες και να αρμεγουμε την κατσικα ?

    το ανοιγμα των συνορων και η πολιπολιτισμικοτητα ειναι προς οφελος των εξυπνων και αυτων που μπορουν να δραστηριοποιηθουν σε ενα ανταγωνιστικο πολιπολιτισμικο περιβαλλον ,

    δεν χρειαζεται να καταλαμβανουμε ολη την παργωγικη πυραμιδα, δεν εχουν σημασια τα συνορα ,

    ειμαστε εξυπνοι και θα επιβιωσουμε,
    οσοι δεν το βλεπουν ή δεν θελουν να προσαρμοστουν
    ας σβησουν και να εξαφανιστουν

    η προκληση της επομενης εποχης ειναι οι ΕΛΛηνες να καταλαβουν διοικητικες θεσεις , στρατο, εφορια ,

    τα υπολοιπα τα αφηνουμε σε φυλλες που ερχονται να ζησουν το ονειρο τους στην ευρωπη


    μμμ... δεν ακουγεται και ασχημο τελικα ετσι?

    μαλλον μου ταιριαζει καλυτερα οικολογος ή αλεξης
    θα δω ειμαι της τελευταιας στιγμης

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΠΩΣ Η ΑΘΗΝΑ "ΞΑΦΝΙΚΑ' ΑΠΕΚΤΗΣΕ 700.000 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΗ Ο "ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ"
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διώξτε τους όλους. Και τον Παυλόπουλο μαζί τους. Ας πάνε όπου θέλουνε. Να πάψουμε να στηνόμαστε σε ότι πετάει περπατάει και κολυμπάει. Εδώ είναι Ελλάδα και δεν χρωστάει σε κανέναν ΤΙΠΟΤΑ!!
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι...;
    Ο κάθε τέταρτος Αθηναίος είναι μουσουλμάνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Δεν ζητάνε χρηματοδότηση (οπως οι δικοι μας παπαδες) από το κρατος.. Απλα άδεια ανεγερσης

    2. Καθε λογικα σκεπτόμενος άνθρωπος νομίζω ότι θεωρεί αδιανόητο να απαγορεύεται να ανεγερθεί μια νομιμα πολεοδομικα οικοδομή λόγω θρησκευτικής χρήσης της.

    3. Το πόσοι είναι δεν παίζει κανενα ρόλο .. το ίδιο σκεπτικό ισχύει για 700 ή 700.000 χιλιάδες.

    4. Δεν αφορά μονο μεταναστες , αλλά και Μουσουλμάνους Ελληνες πολίτες (όσο και αν ανατριχιαζουν μερικοί με αυτό)

    5. Με το ίδιο σκεπτικό οι Αθεοι Ελληνες πολίτες θα έπρεπε να αιτούνται την απαγόρευση Χριστιανικών εκκλησιών. (μάλιστα δε την χρηματοδότηση των ιερέων από τον κρατικό προυπολογισμό)

    6. Αν δεν το κάνουμε με την θεληση μας , θα ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΜΕ να το κανουμε, δίνοντας μάλιστα στην Τουρκία ρόλο ρυθμιστή και προστάτη των Μουσουλμάνων της Ελλάδας.

    Υ.Γ.(Η βλακεία είναι το προνόμοιο των πολλών..)
    ---------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο κυριος ελγαντουρ μας τα λεει πολυ καλα,απο αυτους τους 700.οοο
    που μενουν στην αθηνα οι 650.000
    ειναι λαθραιει,ας δωσει προσπαθεια μαζι με την ελληνικη πολιτια να φυγουν ολοι αυτοι στον τοπο τους και μετα συζηταμαι για τεμμενος,εξ
    αλου εκει που μενουν νομοιμοι μουσουλμανοι υπαρχουν πολλα τζαμια
    αυτο δεν το αμφισβητει κανεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ arpakola

    Δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και ιδιαίτερα το:

    3. Το ίδιο είναι να έχεις 700 μουσουλμάνους στην Αθήνα μόνο με 700.000 ("Νέα");

    4. Σαφώς μόνο μετανάστες αφορά. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης έχουν τα τζαμιά των. Στην Αθήνα πόσοι είναι;

    5. Δύο θέματα μαζί. Το πρώτο είναι αβάσιμο. Το δεύτερο έχει βάση και θα επιλυθεί με το χωρισμό εκκλησίας-κράτους.

    6. Δηλαδή, πάλι υποχωρείστε ατάκτως. Όχι, φίλε, δεν μπορούμε μια ζωή να ζούμε με και να ενδίδουμε σε απειλές.

    Το ΥΓ, μάλλον προσβλητικό για τους συνομιλητές σου, προτιμώ να μην το σχολιάσω, σεβόμενος το ιστολόγιο, πράγμα που εσύ δεν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, στο υπουργείο Εσωτερικών υπάρχει απόρρητη αναφορά που προειδοποιεί για ξέσπασμα επεισοδίων από ομάδες αλλοδαπών...Την ίδια ώρα το ΥΠΕΣ έστειλε ειδικό απόρρητο σήμα στις πρεσβείες της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, με τις οποίες τις θέτει σε κατάσταση επιφυλακής για επιθέσεις από μουσουλμάνους εξτρεμιστές...

    Σε στενό κλοιό

    Τριάντα αλλοδαποί καταγόμενοι από το Πακιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και την Αίγυπτο παρακολουθούνται διαρκώς, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, αλλά και «αποχρώσες ενδείξεις» ότι θα επιχειρήσουν να επιτεθούν – στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές – στοχευμένα κατά αστυνομικών και αστυνομικών κτιρίων...

    Κατά πληροφορίες, οι έρευνες της ΕΥΠ δεν επικεντρώνονται μόνο στα παραπάνω «ύποπτα» πρόσωπα, αλλά και σε άλλους, τυχόν υποκινητές επιθέσεων κατά αστυνομικών στόχων, καθώς και στη συλλογή πληροφοριών για τη δράση των δουλεμπόρων και τη συνεργασία τους με Έλληνες και Τούρκους αξιωματούχους...Και βέβαια, στο ρόλο που παίζουν οι Τούρκοι και Σκοπιανοί πράκτορες, οι οποίοι έσπευσαν στην Ελλάδα για να υποκινήσουν ταραχές. Τα τρία αυτά πρόσωπα θεωρήθηκαν σημαντικά γιατί στα καρνέ τους βρέθηκαν τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι ανήκουν σε τρομοκρατικούς πυρήνες στο Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στην Αίγυπτο...

    Το φιτίλι που άναψε το μπαρούτι, δημιουργώντας το εκρηκτικό αυτό σκηνικό, ήταν η ενέργεια του αστυνομικού που αλλοδαπός ισχυρίζεται ότι έσκισε σελίδες από το κοράνι. Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ιερά κείμενα, πραγματοποιώντας απλώς τυπικό έλεγχο, καθώς σε πλείστες περιπτώσεις έχουν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών που διακινούν μεταξύ τους οι αλλοδαποί μέσα σε βιβλία, περιοδικά, χαρτιά και άλλα αντικείμενα...

    Εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας πάντως αναφέρουν ότι η συμμετοχή στην πορεία της περασμένης εβδομάδας ήταν πολύ μικρή, καθώς από τους 700.000 ομόθρησκούς τους που ζουν στην Αθήνα μόνο 700 κατέβηκαν στον δρόμο και περίπου 200 προκάλεσαν τα επεισόδια.

    ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ

    Οι τελευταίες εξελίξεις έφεραν ξανά στη επικαιρότητα το θέμα ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα Ζητούν επιτακτικά πλέον τη δημιουργία τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

    ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ «ΒΟΜΒΑ» ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Η κατάσταση σε αριθμούς αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο, λαμβάνοντας πρωτοφανείς διαστάσεις αλλοίωσης του κοινωνικού ιστού της πρωτεύουσας.
    Μόνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής υπολογίζεται ότι εισέρχονται καθημερινά 2.000-3.000 αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων...Οι διαμάχες μεταξύ τους είναι σχεδόν καθημερινές και λαμβάνουν χώρα στο τρίγωνο μεταξύ Ομόνοιας – οδού Αθηνάς- πλατείας Κουμουνδούρου. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών είναι άγνωστος –κατά προσέγγιση υπολογίζεται στις 500.000, πλέον των 700.000 που διαβιούν ήδη στην πρωτεύουσα και των 300.000 που έχουν εγκατασταθεί σε άλλες περιοχές της χώρας, κυρίως παραθαλάσσιες, περιμένοντας να βρουν τρόπο διαφυγής προς Ιταλία και κεντρική Ευρώπη. Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφγανοί, Σύριοι και Κούρδοι αποτελούν την πλειοψηφία των λαθρομεταναστών, οι οποίοι εκτός από τους δρόμους γύρω από την Ομόνοια και το Μεταξουργείο έχουν επεκταθεί προς τον Άγιο Παντελεήμονα και τα Κάτω Πατήσια.

    Όπως αναφέρουν αξιωματικοί του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μόνο στις πολυκατοικίες της Μιχαήλ Βόδα και στις κάθετες οδούς από την αρχή του δρόμου στην πλατεία Βάθης μέχρι τον ηλεκτρικό σταθμό του Αγίου Νικολάου μπορεί να ζουν πάνω από 100.000 μετανάστες αυτών των εθνικοτήτων, οι οποίοι στοιβάζονται σε μικρά διαμερίσματα κατά 30-40 άτομα. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα κάτω από τις γραμμές του τρένου, «όπου εκεί δεν υπάρχει Έλληνας ούτε για δείγμα!» μας λένε. Το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ζητά διαρκώς ενισχύσεις από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, καθώς στις περιπολίες που πραγματοποιούνται, λόγω των συνεχών εγκληματικών ενεργειών και ανθρωποκτονιών που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή, απαιτείται μεγαλύτερος αριθμός αστυνομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1.το κράτος, ανέλαβε να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων, κατόπιν συμφωνίας, όταν η Εκκλησία του παραχώρησε τεράστιο μέρος της Εκκλησιαστικής περιουσίας! Επομένως η εκκλησία δεν ζητάει τίποτε, το κράτος οφείλει να πληρώνει τους ιερείς. Αλλοιώς ας επιστρέψει την εκκλησιαστική περιουσία.

    Υ.Γ. (μάλλον η βλακεία είναι προνόμιο αυτών που νομίζουν τον εαυτό τους έξυπνο) Ας μας απαντήσει ο προηγούμενος αν εντάσσει τον εαυτό του μέσα στους πολλούς για να καταλάβουμε αν αυτό που λέει είναι αλήθεια.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από όσο μου επιτρέπει η νοημοσύνη μου να αντιληφθώ το όνομα Naim Elgantour δεν ακούγεται Ελληνικό. Με ποιό δικαίωμα λοιπόν α κάθε έπηλυς Taliban εκφέρει γνώμη για την χώρα ΜΟΥ. Θα πρέπει να ερωτηθεί ο Ελληνικός λαός με δημοψήφισμα εάν θέλει η Ελλάδα να μετατραπεί σε μουσουλμανική θεοκρατική χώρα. Ποία είναι η ύψιστη πολιτική αξία που μεταλλάσσει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα; Μας ρώτησαν εμάς εάν θέλουμε στην πατρίδα μας αμόρφωτους και άξεστους Taliban σαν συμπολίτες μας; Πως είναι δυνατόν μία μειοψηφία «προοδευτικών και δημοκρατικών» γραικύλων να αποδομεί τα συνεκτικά στοιχεία που έκαμαν αυτό τον τόπο Έθνος; Ελληνες ξεσηκωθείτε εναντίων των πολιτικών και των λαθρομεταναστών, αύριο θα είναι αργά. Δυναμική αντίσταση τώρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ['..Το ΥΓ, μάλλον προσβλητικό για τους συνομιλητές σου, προτιμώ να μην το σχολιάσω, σεβόμενος το ιστολόγιο, πράγμα που εσύ δεν κάνεις..]
    Aγαπητε φίλε το ΥΓ δεν αφορα τους συνομιλιτες εδω , αλλά μια συλλογικη πολιτικη βλακεια που διακρίνει την Ελληνικη εξωτερικη πολιτικη. Συγκεκριμενα, αντι να χρησιμοποιήσουμε τους Πακιστανους - Συριους - Κουρδους- Παλαιστηνιους μουσουλμανους (οι οποίοι κατα γενικη ομολογία προερχονται απο χωρες που ειναι ουδετερες έως φιλικες προς την Ελλάδα) και να δημιουργηθεί με αυτους νομιμη Μουσουλμανικη κοινωτητα με Μουφτή κτλ.. και η οποία κοινωτητα λογω μεγεθους θα υπερσκελίσει την Μουσουλμανικη μειωνότητα της Θρακης που περνει εντολές, και μαλιστα Θρησκευτικά θα της επιβληθεί .. εμεις κανουμε το αντίθετο..

    Δινουμε το έδαφος στην Τουρκία να εμφανιστει μια μερα ( σύντομα ) με τους εδω θρακιωτες εκπροσώπους της ,σαν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωματων και των θρησκευτικών ελευθεριών. μαλιστα δε, επειδη πιστευω ακράδαντα ότι οι περισσότεροι από τους μεταναστες θα μεινουν τελικα στην Ελλάδα και θα κανουςνπαιδια εδω, που ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΟΥΝ, θα δώσουμε στην Τουρκία μεγιστα οφελη να γίνει ριθμιστής ακόμα και των πολιτικων εξελίξεων στην Ελλάδα.
    Απλή λογική ειναι αυτα που λεω, και βασίζονται σε μια απλή διαπιστωση, ότι δηλαδη .. οι 100δες χιλιαδες Μουσουλμανοι δενν μπορουν να απελαθουν και μοιραία , αν οχι οι ιδιοι , τα πολλα παιδια τους θα πολιτογραφηθουν και θα ψηφιζουν.

    Αν συνεχίσουμε την κουτοπόνηρη και βλακώδη πολιτικη μας .. την πατήσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .το κράτος, ανέλαβε να πληρώνει τους μισθούς των ιερέων, κατόπιν συμφωνίας, όταν η Εκκλησία του παραχώρησε τεράστιο μέρος της Εκκλησιαστικής περιουσίας! Επομένως η εκκλησία δεν ζητάει τίποτε, το κράτος οφείλει να πληρώνει τους ιερείς. Αλλοιώς ας επιστρέψει την εκκλησιαστική περιουσία.
    -----------------
    Nαι μαλιστα.. ποια εκκλησιαστική περιουσία ? .. πότε την αγόρασαν και από ποιούς ? αυτή που χαρισαν με φιρμανια οι πασαδες και οι Σουλτάνοι στους Ιεροκοτσαμπασέους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για Σύριους Κούρδους και ιδίως Παλαιστίνιους που είναι η ΚΡΕΜΑ των Αράβων και των μουσουλμάνων και γενικά άξιοι από κάθε άποψη συμφωνώ. Για τους Πακιστανούς έχω αμιφιβολία, το Πακιστάν είναι άκρως φιλική χώρα προς την Τουρκία, έχει πυρηνική συνεργασία μαζί της και θα σκάσει κάποτε και αυτό το πράσσο, και έχουν κάνει στο παρελθόν κοινές ναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο με σενάριο άκρως, ως συνήθως, ανθελληνικό.
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aχ Ελλάδα, καληνύχτα...
    Όλοι αυτή οι διάφοροι μουσουλμάνοι θα χαρούν να βρεθούν κάποτε στη "ζεστη αγκαλιά" τις Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Όλη αυτοί που εκμεταλλεύονται οικονομικά τους λαθρομετανάστες προδίδουν την πατρίδα τους!

    Αλλα που να το καταλάβει αυτό ο φιλάργυρος Νεοέλληνας!

    Είχαμε πάνω από 150 χρονια την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε την ελευθερια και κάποια σχετική ανεξαρτησία, αλλα το μονο που αποδείξαμε είναι το ποσο αναξιόπιστοι,ανίκανοι και απατεώνες που είμαστε!

    Πως λέει η παροιμία: "Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"...
    Eεε...χαρήκαμε σχεδόν δυο αιώνες.

    Ώρα να τα μαζεύουμε πλέον.

    Τα εδάφη μας ήτανε μουσουλμανικά και προβλέπονται να ξαναγίνουν. (Με την βοήθεια μας...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ δηλαδή χωρίς καμμία απόφαση δικαστηρίου ή άλλη νομική μελέτη έχεις προδικάσει ότι δεν υπάρχει εκκλησιαστική περιουσία.
    Να σε πληροφορήσω ότι και των παππούδων μας τα χωράφια έχουν τουρκικούς τίτλους ιδιοκτησίας που ισχύουν, εκτός αν δέν ισχύουν οι τουρκικοί τίτλοι όταν είναι για ιδιοκτησία της εκκλησίας.
    Να ξέρεις ότι και όλα να τα πάρει το κράτος (πιθανόν σε περίπτωση ανάγκης να τα δίνει μόνη της η εκκλησία), σε μερικές δεκαετίες πάλι θα δημιουργηθεί εκκλησιαστική περιουσία από τις δωρεές του κόσμου. Φυσικά οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο την εκκλησία από το κράτος και τους λειτουργούς του σε πείσμα των νεοταξικών μέσων ενημέρωσης και των υπολοίπων πολεμίων, παρά τα ελαττώματα κάποιων από τους εκκλησιαστικούς.
    Αφού ανατρέχεις στην ιστορία λοιπόν να λάβεις υπόψιν σου ότι πάντοτε ο ελληνικός λαός προσέφερε ότι καλύτερο είχε στην εκκλησία. Για να πεισθείς πήγαινε σε απομακρυσμένα χωριά και θα δείς ότι μπορεί τα παλιά σπίτια να ήταν καλύβες και παράγκες αλλά οι εκκλησίες είναι θαυμάσια οικοδομήματα. Μήπως και αυτά τα έφτιαξαν οι Τούρκοι;
    Τώρα αν κάποιοι θα ήθελαν να κάνουν αυτοί κουμάντο σε περιουσίες, ας αρκεσθούν στο φάγωμα του δημοσίου χρήματος όσο είναι ή θα είναι στην εξουσία... που φυσικά δεν έδειξαν ποτέ να το σέβονται.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.