31/5/09

Στο Ισραήλ θα ηχήσουν σειρήνες πολέμου

Η μεγαλύτερη άσκηση παθητικής άμυνας, η τρίτη από το 2006, ξεκίνησε την Κυριακή το Ισραήλ και διαρκέσει πέντε ημέρες, δίνοντας στη χώρα τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει εκτοξεύσεις ρουκετών από το Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας και πυραύλων από το Ιράν και τη Συρία, δήλωσαν εκπρόσωποι του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με τα σενάρια της άσκησης, οι υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών του στρατού και της αστυνομίας, οι δημοτικές αρχές και τα υπουργεία θα ελέγξουν τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την προστασία του πληθυσμού απέναντι σε επιθέσεις ακόμα και με χημικά ή βακτηριολογικά όπλα.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογράμμισε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου πως πρόκειται για μια «άσκηση ρουτίνας με στόχο την άμυνα του Ισραήλ σε επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες. Η ικανότητά μας να αμυνθούμε θα ενισχυθεί όπως οι ικανότητες των αντιπάλων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Το κρίσιμο σημείο της άσκησης θα είναι το πρωί της Τρίτης όταν οι σειρήνες θα ηχήσουν σε όλο το Ισραήλ προειδοποιώντας για ενδεχόμενη επίθεση.

Οι πολίτες θα πρέπει να βρεθούν στα καταφύγια σε χρόνο-ρεκόρ, μικρότερο των τριών λεπτών.

Από την πλευρά τους οι υπουργοί θα έχουν και τις πέντε ημέρες έκτακτα υπουργικά συμβούλια στα οποία θα παίρνουν αποφάσεις για το ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν τα σενάρια της άσκησης.
athina984

4 σχόλια:

  1. αναρωτιεμαι το σκιτσο που επιλεχθηκε να συνοδεψει το αρθρο με τον ισραηλιτη που πετιεται με τις κλοτσιες στον γκρεμο απο τον αραβα ηγετη εκφραζει την αποψη του ιστολογιου για τα ζητηματα της περιοχης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To σκίτσο αυτό, δείχνει τον συνεχή εποικισμό των εδαφών της Παλιστίνης απο το Ισραήλ.Με την παρουσια στρατιωτικών δυνάμεων, έτσι ώστε να μην υπάρξει ζωτικός χώρος για τους Παλαιστινιους. Το άρθρο αναφέρεται σε Ασκηση παθητικής Αμυνας. Την αντίφαση αυτή έρχεται να τονισει το σκίτσο. Σε παρακαλώ να αναζητησεις εδω σε αυτ΄οτο ιστολόγιο τον χάρτη της παλαιστίνης όπως παρουσιάζετε απο το 1946 και μετά. Θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοώ. Τίποτα άλλο παραπέρα δεν έχω να προσθέσω, τα συμπεράσματα δικά σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αρα η ιστορια μιας περιοχης ξεκιναει απο εκει που συμφερει και μετα..ετσι σκεφτονται και καποιοι γειτονες μας για την Μακεδονια οπως επισης επρεπε κι εμεις με την ιδια λογικη να περιοριστουμε στα συνορα του ελληνικου κρατους του 1831 δηλαδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χάρτης της παλιστίνης δείχνει την συρρίκνωση των παλαιστινίων εξαιτίας του αποικισμού των Ισραηλιτών.Αν θέλεις να μάθεις την αποψη μου για την Μακεδονία και την λογική των Σκοπίων στείλε μήνυμα στο Κα Σάββα με το τι θέλεις να παραθέσεις και αν αυτό αναρτηθεί , εκεί θα δείς και την άποψη μου.Δεν εκφράζω ποτέ την δική μου άποψη απλά αναλύω την κάθε δημοσίευση.Μην βάζεις υποθετικά λόγια στο στόμα μου όπως το συμφέρει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.