9/6/10

Επαναρχίζουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κύπρου-Ελλάδας

Την επανέναρξη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου συμφώνησαν η Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή και η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα.
Θέλουμε τη διασύνδεση και τη στενή συνεργασία για την ασφάλεια, την τόνωση του εμπορίου, αλλά και τη στενή καθημερινή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας δήλωσε μετά τη συνάντηση η κα Κατσέλη.

Η κα Μαρκουλλή ευχαρίστησε την κα Κατσέλη για την αποφασιστικότητα, με την οποία και η ίδια, αλλά και η κυβέρνηση Παπανδρέου, είδε αυτό το πολύ σημαντικό για την Κύπρο θέμα της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Για μας, είπε η κα Μαρκουλλή, είναι θέμα ζωτικής σημασίας και είμαστε ευγνώμονες, γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδας το είδε θετικά.

Η Υπουργός Συγκοινωνιών δήλωσε ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι διαδικασίες και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να ανακοινωθεί η έναρξη της σύνδεσης Λεμεσού - Λαυρίου, που για μας, αλλά και για την Ελλάδα, όπως είπε, είναι μεγάλης σημασίας, οικονομικής, αλλά και πολιτικής και εθνικής.
SIGMALIVE

1 σχόλιο:

  1. Ελπίζω αυτή τη φορά να αξιοποιήσουμε την δυνατότητα που δίνει ένα μεγάλο οχηματαγωγό και να αρχίσουμε να στέλνουμε συχνά προσωπικό, οχήματα και στρατιωτικό υλικό στην Κύπρο για συνάσκηση με την Ε.Φ. και την ΕΛΔΥΚ.
    Το ΕΑΔ Ελλάδας -Κύπρου πρέπει να μπει άμεσα σε ενέργεια!
    Εάν Ελλάδα και Κύπρος ενώσουν με τον κατάλληλο τρόπο τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, υπό Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, μπορούμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.