19/8/11

Στο "χρονοντούλαπο" ΕΤ1 και ψηφιακά κανάλια

«Λουκέτο» στην ΕΤ1 και στα ψηφιακά κανάλια Cine plus και Sport plus προβλέπεται σύμφωνα με πληροφορίες στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ που παρουσιάζει στην κυβερνητική επιτροπή ο Ηλίας Μόσιαλος. Μεταξύ άλλων, το σχέδιο περιλαμβάνει τη μείωση των ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην περιφέρεια και το κλείσιμο του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση.
Ο υπουργός Επικρατείας θα παρουσιάσει την Παρασκευή το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία το σχέδιό του.Όσον αφορά στην ΕΤ3 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, λέγεται ότι θα αναβαθμιστεί σε πανελλαδικής εμβέλειας περιφερειακό κανάλι με έμφαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τον αθλητισμό.

Προβλέπεται επίσης η συγχώνευση των 19 περιφερειακών σταθμών σε εννέα. Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί της Θεσσαλονίκης συγχωνεύονται σε έναν, ενώ καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς στα μεσαία.

Για την ΕRT World θα υπάρξει αναβάθμιση της ποιότητάς της με έμφαση στον πολιτιστικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Πάντως καμία συχνότητα δεν πρόκειται να πωληθεί, αλλά όλες θα παραμείνουν στην ιδιοκτησία της ΕΡΤ ΑΕ.

Το προσωπικό της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης θα αξιοποιηθεί σε άλλα κανάλια ή στα πολυμέσα της ΕΡΤ.Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταγραφή και αξιοποίηση της περιουσίας της ΕΡΤ.Τέλος, προβλέπεται η ενίσχυση της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής κατά 1,5% από το ανταποδοτικό τέλος και η δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής για τη διάθεση του ποσού.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=27486&category_id=88 

12 σχόλια:

  1. Αμοιβή 7.027,30 ευρώ μεικτά το μήνα για τον Ταγματάρχη

    Να πού πήγαιναν και πηγαίνουν τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου. Ο ταγματάρχης στον ελληνικό στρατό πόσα παίρνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι θα βάλω στο 1 του TV κοντρόλ τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ο ταγματάρχης στον ελληνικό στρατό πόσα παίρνει;"

    ΧΑ, χα, χα, ...

    Ίσως όμως να πρέπει να σκεφτούμε αυτό που λένε όλοι: πως δεν αντέχει άνθρωπος σε αυτή την καρέκλα ούτε με τα δεκαπλάσια...


    "Και τι θα βάλω στο 1 του TV κοντρόλ τώρα;"

    Μα πόσο κοστίζει τέλος πάντων να παίζει 24/7 τον Al;

    Πλάκα-πλάκα, καλό εργαλείο ψυχολογικού πολέμου ήταν και αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Andpik

    XXX ;)

    @ Ανακόνδα

    Και πάλι "ψίχουλα" έπαιρνε, εν συγκρίσει με τον προκάτοχό του, όπως θα είδες. Αυτός την έκανε και πήγε στον ΣΚΑΪ. Ο Ταγματάρχης, όμως, ήταν διευθυντής του Filmnet (Νova τώρα), το οποίο ανήκει, αν δεν κάνω λάθος, στον ΔΟΛ. Έπαιρνε λιγότερα εκεί, ή απλώς, όταν προσλήφθηκε στην ΕΡΤ, έπαιρνε περισσότερα και του τα έκοψαν; Έτσι κι αλλιώς, κι αυτός είναι υπ' ατμόν από την κρατική τηλεόραση.

    _____________________________________

    Χρήστος Παναγόπουλος: «Αυτές είναι οι αμοιβές μας»

    ΕΡΤ: Ζητείται ξεκαθάρισμα

    Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί που απαρτίζουν τον κύκλο των "golden boys", αμείβονται σκανδαλωδώς πολύ, χωρίς να προσφέρουν ανάλογα. Άσε που διορίζουν τα παιδιά τους, τους φίλους και συγγενείς και δεν συμμαζεύεται.

    Ένα άλλο ζήτημα είναι το αδικαιολόγητα υψηλό κόστος διαφόρων εκπομπών/παραγωγών, αυτό το "πάτρυ των εκατομμυρίων", όπως έχει πολλάκις καταγγελθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Nativist, αυτά τα ανέκδοτα με τα golden boys είναι η γνωστή ατάκα-καπνογόνο που πετάνε αυτοί που αποτελούν το βαθύ κράτος εκεί μέσα και αλλού. Έχεις διαπιστώσει ότι ΠΟΤΕ δεν μιλάει κανείς την ώρα που κάποιος δουλεύει αλλά τρέχουν να του κρεμάσουν την ταμπέλα golden boy όταν αναλάβουν οι επόμενοι;

    Εσύ πώς πιστεύεις ότι παράγεται ΔΟΥΛΕΙΑ; Από το βαθύ κράτος; Από αυτούς που κάνουν το παν για να συντηρήσουν την παράγκα τους καταστρέφοντας το κράτος; Από αυτούς που θα ουρλιάξουν για ένα κόστος χωρίς καν να το συγκρίνουν με το προσδοκώμενο για την πατρίδα όφελος;

    Μην ανησυχείς, επειδή κάποιοι (δεν μιλάω για 'σένα προφανώς, αλλά για το βαθύ κράτος) πέρασαν την κόκκινη γραμμή και δεν βλέπω κάποιο υγιή μηχανισμό να αντιδράσει, ήρθε πλέον η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δω που θα πάει το παπαδαριό να κάνει τσάμπα λειτουργίες ;
    Μέσα στα έξοδα της ΕΤ, ήταν και η πάνω από μία ώρα απασχόληση του προσωπικού, των Links και ο,τι άλλο φθείρετο κατά την διάρκεια της λειτουργίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Αργοναύτη

    Αυτό σε μάρανε; Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει δικό της Ρ/Σ και ασφαλώς δεν έχει πρόβλημα να φτιάξει και τηλεοπτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Anaconda (19 Αυγούστου 2011 7:49 μ.μ.)

    Δεν κατάλαβα πού ακριβώς διαφωνείς μ' αυτά που έγραψα. Ποια "ανέκδοτα με τα golden boys" κλπ; Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις με όλα αυτά που γράφεις. Γίνε σαφέστερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην ανησυχείτε, οι "ανεξάρτητες επιτροπές" θα τα τακτοποιήσουν όλα.
    Για να μη ξεχνιόμαστε και με τη "διαφάνεια" αλίμονο!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Nativist

    Πουθενά δεν διαφωνώ, ίσα-ίσα συμφωνώ πλήρως.

    Απλά ανέφερα ότι σκοπίμως χρησιμοποιούν διαστρευλωμένα τον όρο για κρυφτούν πίσω από άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Anaconda

    Έχει καλώς. Προφανώς παρανόησα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ίσως να μη το έθεσα λεκτικά όσο καθαρά χρειαζόταν για να γίνει άμεσα κατανοητό.

    Όλα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.