19/8/11

ΝΟΤΑΜ με… βούλα ψευδοκράτους θα εξέδιδαν οι ΗΠΑ

ΝΟΤΑΜ, που θα περιλάμβανε και το ψευδοκράτος, για την αύξηση της ασφάλειας και τη μη παρεμπόδιση του εμπορίου με πλοία, θα εξέδιδαν οι ΗΠΑ προς τους ναυτικούς, στο πλαίσιο του καθορισμού περιοχών θαλάσσιας ασφάλειας για τη Μεσόγειο μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, με τον τίτλο «Οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν την ΤΔΒΚ στα μυστικά παζαρέματα», στο βιβλίο του «Η αποβάθρα του ΥΠΕΞ» ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας, Ντενίζ Μπολούκμπασι, που είχε προεδρεύσει της αντιπροσωπίας που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι οι ΗΠΑ δέχθηκαν να εκλάβουν το ψευδοκράτος ως πολιτικό συνομιλητή.

Προβλεπόταν, για την αύξηση της ασφάλειας και τη μη παρεμπόδιση του εμπορίου με πλοία, να γίνει ανακοίνωση από τις ΗΠΑ προς τους ναυτικούς. Οι ΗΠΑ θα εξέδιδαν ΝΟΤΑΜ και αποδέχθηκαν σε αυτές να εκδοθούν και για την «ΤΔΒΚ» -όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος- που δεν αναγνωρίζουν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ, σημειώνεται στο δημοσίευμα της Σαμπάχ, εξέλαβαν το ψευδοκράτος για πρώτη φορά ως συνομιλητή στα χαρτιά.

Ο Μπολούκμπασι στο βιβλίο του υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ επέτρεψαν τη χρησιμοποίηση των λιμανιών Αγκαλάρ και Μερσίνης για εξοπλισμό, της Αλεξανδρέττας για οχήματα και το Τασουντζού για ανεφοδιασμό, ενώ εστάλησαν δύο αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ και 22 πολεμικά πλοία στα ανοικτά της Κύπρου. Τώρα αποκαλύφθηκε, αναφέρεται, πως οι ΗΠΑ τότε είχαν δεχθεί να εκδώσει τις απαιτούμενες ΝΟΤΑΜ και για τη «ΤΔΒΚ». «Επίσης, οι ΗΠΑ είχαν δεχθεί να διαβιβαστούν οι ΝΟΤΑΜ και στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν για την εναέρια κυκλοφορία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά οι ΗΠΑ εκλάμβαναν την ''ΤΔΒΚ'' σαν συνομιλητή», σύμφωνα με τη Σαμπάχ.

Στο βιβλίο του, ο Μπολούκμπασι ανέφερε επίσης πως ο Ραούφ Ντενκτάς θύμωσε με την τουρκική αντιπροσωπία για την αλλαγή στην πολιτική της Τουρκίας στο Κυπριακό και το χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων για το σχέδιο Ανάν.
http://sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/411232 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.