26/8/11

Τουρκία: Δεν σκοτώθηκαν άμαχοι στις επιδρομές κατά Κούρδων ανταρτών


Η 'Αγκυρα διέψευσε σήμερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ προκάλεσαν τον θάνατο αμάχων. "Κανένας άμαχος δεν έχει σκοτωθεί κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων" δήλωσε διπλωματική πηγή, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες που αναφέρουν θανάτους αμάχων είναι "θέμα του PKK".


Το γενικό επιτελείο του τουρκικού στρατού πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες αυτές και κατέληξε ότι οι βομβαρδισμοί δεν προκάλεσαν το θάνατο κάποιου αμάχου, ανέφερε η ίδια πηγή. Ο πρεσβευτής του Ιράκ στην Τουρκία εκκλήθη χθες βράδυ στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου διπλωμάτες τόν ενημέρωσαν για την θέση της Τουρκίας και του έδειξαν φωτογραφίες από τους στόχους που βομβαρδίστηκαν.http://www.express.gr/news/world/511043oz_20110826511043.php3

Επισήμανση:Η διασυνοριακή λειτουργία της Τουρκίας δεν έχει λάβει καμία αρνητική κριτική από τη διεθνή κοινότητα  η Τουρκία έχει το δικαίωμα να παρέμβει καθως το Ιράκ παρέλειψε να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την καταπολέμηση της οργάνωσης του ΡΚΚ.(Υπουργείο Εξωτερικών  της Τουρκίας)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.