27/8/11

Μίσος Ερντογάν κατά Ισραήλ

ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗήταν η πεποίθηση πως Τουρκία και Ισραήλ είναι δύο μεγάλοι εταίροι στην περιοχή που εργάζονται και συνεργάζονται προκειμένου να ελέγχουν τα πάντα στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Όμως σήμερα η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ουδέποτε πίστευε στις σχέσεις των δύο χωρών παρά τα όσα δημοσίως έλεγε και δημιουργούσε μια άλλη από την πραγματική εικόνα. Μέσω Wikileaksαποκαλύπτεται ότι πίσω από τον φιλικό προς το Ισραήλ Ερντογάν κρυβόταν ένας άλλος άνθρωπος που μισούσε αφάνταστα το εβραϊκό κράτος.
«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μισεί το Ισραήλ αφάνταστα» και θα έκανε ό,τι μπορεί για να το καταστρέψει: Αυτή η άποψη του Ισραηλινού πρέσβη στην Τουρκία GabbyLevy, αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, με ημερομηνία σύνταξης 27 Οκτωβρίου 2009 και με συντάκτη τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία JamesF. Jeffrey. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συντάκτης του τηλεγραφήματος, ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Ισραηλινού πρέσβη, ότι δηλαδή ο Ερντογάν μισεί το Ισραήλ, μετά από επαφές που πραγματοποίησε με άτομα εντός και εκτός της τουρκικής κυβέρνησης. Στο τηλεγράφημα επισημαίνεται η άποψη του Ισραηλινού πρέσβη ο οποίος σημειωτέον έχει γεννηθεί στην Τουρκία, ότι οι σχέσεις Ισραήλ Τουρκίας έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με κύριο υπαίτιο τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, o Ισραηλινός πρέσβης ξεκάθαρα πιστεύει ότι, «ο Ερντογάν είναι φονταμενταλιστής. Μας μισεί (τους Ισραηλινούς) αφάνταστα». Την ίδια ώρα η Άγκυρα καθησύχαζε Αμερικανούς και Ισραηλινούς ότι οι σχέσεις θα βελτιωθούν και ότι η κριτική που ασκείται από τον Τούρκο πρωθυπουργό είναι προς εσωτερική κατανάλωση. Όμως τα μετέπειτα γεγονότα και ειδικότερα με το στολίσκο της Γάζας καταδεικνύουν, εκ των υστέρων, πως δεν ήταν μόνο δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση.
http://www.philenews.com/digital/ 

10 σχόλια:

  1. "....ότι πίσω από τον φιλικό προς το Ισραήλ Ερντογάν κρυβόταν ένας άλλος άνθρωπος που μισούσε αφάνταστα το εβραϊκό κράτος..."

    Γιατι το τονιζετε αυτο περι "μισους & συνεργασιας" ταυτοχρονα? Μηπως το ιδιο δεν συμβαινει και με τους Εληνες που οι περισσοτεροι μισουνε τους Εβραιους και το Ισραηλ και μαλιστα με τροπο εντελως παρανοικο και προβολικο της δικης τους επιθετικοτητας? Και ταυτοχρονα κανακευουν τους ισραηλινους ιδιως τωρα οψιμα μπας και παρουν την προστασια του εναντι της Τουρκιας και κανενα φραγκο απο το αεριο της περιοχης.Ποσοι απο τους σχολιαστες του Ινφογνωμονα υποστηριζαν απο πεποιθεση και εξ αρχης την προσεγγιση Ελλαδας-Ισραηλ? Περιπου μονο 5% και αυτοι υβριζονταν απο τους αλλους που τελευταια η λουφαξαν στο θαλαμι τους κανοντας την παραλλαγη του πονηρου πιθηκου η εγιναν και ...υποστηρικτες!!! αυτης της προσεγγισης.Και επειδη οι σχολιαστες του Ινφογνωμονα αποτελουν ενα δειγμα της Ελληνικης κοινωνιας τα αναλογα συμπερασματα για την σταση αυτης της κοινωνιας στην Ελληνο-Ισραηλινη προσεγγιση ειναι αντιστοιχα περιπου του 5%.
    Ο οππορτουνισμος της Ελλαδικης κοινωνιας στο μεγαλειο του.Απορω γιατι μας ανεχονται καποιοι που σαν Ελληνες προσπαθουμε να κοροιδεψουμε οτι...αλλαξαμε!!! Ο λυκος δεν αλλαζει εστω και αν αλλαξει την προβια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μισεί το Ισραήλ ... Αυτή η άποψη του Ισραηλινού πρέσβη στην Τουρκία GabbyLevy, ..τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας .. με συντάκτη τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία JamesF. Jeffrey.

    ΕΕΕΠ! ο τελευταίος μη ξεχάσει να τραβήξει το καζανάκι.

    Κύλησε ο τέτζερης και βρήκε το καπάκι ..
    Τώρα θέλουν να πιάσουν και το πάτο τις Μεσογείου, ΡΕΕΕ!!! πλάκα που έχει με τη προπαγάνδα για τον εντοπισμό του "νέου Μπιν Λάντεν", αλλιώς πως οι ταραξίες θα βρίσουν να πουλάνε τα σιδερικά τους για να χουν και οι ίδιοι αποθεματικά εκβιασμού, για να περνάν το τσαμπουκαλίκι τους, ως αντίκρυσμα ΔΕΟΥΣ για τις ακάλυπτες επιταγές με τις ακάλυπτες επιταγές" ¨

    Οι Ισραηλινοί είναι το ίδιο θύματα όπως το "Αμερικάνικο Όνειρο" στο απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης των ΗΠΑ, κι όμως υπάρχουν στην Ελλάδα πολιτικοί που κάνουν πλάτες στο σύγχρονο ΝΑΖΙΣΜΟ με τα υπέδαφος τις Μεσογείου!

    Αυτό κι αν δεν είναι κατάντια πολιτικού εξευτελισμού!

    Κι όχι τίποτε άλλο, αλλά είναι και ψυχανώμαλοι με κίνδυνο ασύμμετρων απειλών στην περιοχή, είναι σαν να βάζεις ένα κατά συρροή βιαστή παιδιών στην αυλή σου και λες του γείτονα κάνε πως δε βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και οχι μονο τα παραπανω.Καποιοι Ελληναραδες προσδοκανε και πολλα προσωπικα ωφελη απο αυτην την ιδια συνεργασια της Ελλαδας με αυτον τον "προαιωνιο εχθρο της Ελλαδας",οπως μεχρι τωρα αποκαλουσαν το Ισραηλ και τους Εβραιους.Ωφελη που προσδοκανε για αυτους αλλα και για λογαριασμο των αφεντικων τους που ονειρευονται δουλειες σε πετρελαια,αεριο,βιομηχανια,εξουσια στον χωρο μας και κοινωνικη ανοδο.
    Α! ρε.Καρπαζιες που θελετε ελληναραδες.Ιδιοι εισαστε και δεν αλλαξατε παρα μονο την προβια σας.
    Νομιζετε οτι δεν σας ξερουνε???Ουτε ψεμματα δεν ξερετε να λετε για να βελτιωσετε την κοινωνικη και οικονομικη κατασταση των αφεντικων σας,την δικη σας και των παιδιων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sterg

    Κοίτα μαζέψου λίγο γιατί γίνεται όλο και πιο προφανές ότι τελευταία προσπαθείς να δημιουργήσεις ένα μπάχαλο και πάλι στο ιστολόγιο,όπως έκανες έντεχνα και παλιά,με τη γνωστή πρακτική της πρόκλησης των υπόλοιπων σχολιαστών και βρίζοντας.

    Είλικρινα,ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που το κάνεις,αλλά είναι πλέον βέβαιο ότι το κάνεις συνειδητά,το σίγουρο είναι ότι το ιστολόγιο δεν χρειάζεται τους μπαχαλάκηδες και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι τελικά «αυτό το sterg». Για σοβαρό άνθρωπο δεν μου μοιάζει. Κάποιο νεαρό άτομο ίσως; Κάποιο κομπλεξικό ανθρωπάριο που εξωτερικεύει την ελαχιστότητα του εσωτερικού του κόσμου ίσως; Να είναι Εβραίος πάντως δεν το πολυπιστεύω γιατί η όλη του στάση δεν δείχνει κάτι τέτοιο εκτός και αν πρόκειται για μη κατασταλαγμένο νεαρό, κομπλεξικό Εβραίο. Πάντως αν θέλει να ξέρει οι Έλληνες δεν έχουν διαφορές με το Ισραήλ και τους Εβραίους και μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Οι Έλληνες θεωρούν ότι το Ισραήλ αποτελεί ασπίδα για την Ευρώπη προφυλάσσοντάς την από την ισλαμική βαρβαρότητα. Θεωρούν όμως ότι απειλούνται από τον σιωνισμό όσο ακριβώς απειλούνται οι ανά τον κόσμο Εβραίοι αλλά και το Ισραήλ προκειμένου να υλοποιηθούν τα σχέδιά του (του σιωνισμού εννοείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Sterg, όντως ένα πολύ μικρό ποσοστό υποστήριζε από πεποίθηση και εξ'αρχής την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ. Γιατί να το κάνει όμως; Μήπως θα έπρεπε να συγκεκριμενοποιηθούν και επικοινωνηθούν στο κοινό τα οφέλη της συνεργασίας με πιο απτό τρόπο; Όταν η όλη προσέγγιση ήταν εν κρυπτώ από ένα πολιτικό σύστημα που έχει απαξιωθεί στα μάτια του κόσμου, είναι εύλογο στο μυαλό του κάθε πολίτη να ταυτιστεί η οποιαδήποτε φήμη για συνεργασία με την προσπάθεια διασφάλισης ανταλλαγμάτων, χρηματικών ή άλλων, από το πολιτικό σύστημα. Μόνο και μόνο αυτό αρκούσε για να κάνει ακόμα και τους καλόπιστους τουλάχιστον διστακτικούς. Βάλε και το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι σοβαρή χώρα, με μηχανισμούς σχεδιασμού και υλοποίησης, σε αντίθεση με τον τυχάρπαστο πολιτικό αρπακολισμό της Ελλάδας, και θα σχηματίσεις μια πλήρη εικόνα.

    Όπως έχω ξαναπεί, είναι υγιές να έχεις πίστη στους ανθρώπους και να επενδύεις στη συνεργασία γιατί η μόχλευση είναι σημαντική. Όντως, ο λύκος δεν αλλάζει έστω και αν αλλάξει την προβιά του ["όσες φορές και να αλλάξει δέρμα, το φίδι δεν γίνεται περιστέρι" Ινφογνώμων=manual. Τέλος.], συνεπώς γιατί δεν παίρνεις και 'συ ένα λυχνάρι, όπως ο Διογένης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Anaconda
    Με ενα ..λυχναρι κυκλοφορω και εγω τα τελευταια αρκετουτσικα χρονια.Και γνωριζω πληρως τι σκατολαος ειμαστε και ελπιζω ακομα και σαν τον Δον Κιχωτη οτι θα παρει μπρος μια κρισιμα μαζα ελληναραδων για να σκουντηξει και τους υπολοιπους καφρους Homo Arectus (μονον)στην αφυπνηση και στην εξελειξη για χαρη του μελλοντος και αυτου του τοπου.Εις ματην ομως (θα το διαπιστωσες και απο την αντιδραση παραπανω ενος απο αυτους ο οποιος παλαιοτερα ειχε πει σε εμενα="που ξερεις πραγματα που δεν γνωριζουμε εμεις κλπ",ας μη πω και αλλα δεν αξιζει τον κοπο,για εκπροσωπο των μαζεμενων εδω καφρων προκειται και τιποτα αλλο).Εχει πολυ δουλεια αυτος ο κοσμος και επιμενει σε ενα στειρο εγωισμο που δεν συμβαδιζει με την πραγματικοτητα τους.Νομιζω οτι αυτος ο λαος δεν φαινεται να εχει αλλη ελπιδα παρα μονο μεσα απο τον βουρδουλα και την δυστυχια του.Λυπαμε πολυ και δεν επιχαιρω αλλα καταλαβαινω δυστυχως οτι εχει στενα περιθωρια αυτος ο λαος ,ασχετα τι θα επιθυμουσαν καποιοι με οραμα και για λογαριασμο του.Τελος στο θεμα αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Anaconda

    Όλα αυτά τα αυτονόητα που πολύ σωστά αναφέρεις,όπως και πάρα πολλά άλλα,του τα έχουμε επισημάνει το ίδιο πολλές φορές αλλά δεν λέει να τα καταλάβει,γιατί προφανώς δεν θέλει,άλλη εξήγηση εγώ δεν βλέπω.

    Απλά τώρα κάνει αυτό που κάποτε κατηγορούσε άλλους ότι του έκαναν.

    Εγώ ωστόσο συνεχίζω,σαν τον τρελό του χωριού να πιστεύω ότι μια κυβέρνηση όπως η παρούσα,απλά αποκλείεται να λειτουργήσει πρός ώφελος του λαού που δυναστεύει.

    Θεωρώ φυσιολογικό και ανθρώπινο να έχει ο καθένας μια συμπάθεια παραπάνω πρός ένα ξένο Λαό/Έθνος/Κράτος,αλλά σίγουρα αυτό δεν δικαιολογεί την παραπάνω συμπεριφορά του sterg.

    Τέλος,θα ήθελα να το σταματήσουμε τώρα,γιατί πολύ απλά όλοι όσοι διαβάζουμε το ιστολόγιο καιρό γνωρίζουμε που οδηγεί αυτή η ιστορία.Ο καθένας να μάθει να σέβεται τον άλλο και τα πιστεύω του δίχως χαρακτηρισμούς κλπ.

    Απο εδώ και πέρα,καθείς εφ' ω ετάχθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sterg

    Με τέτοιου είδους αθλιότητες,που σε χαρακτηρίζουν,είναι πολύ λογικό να κυκλοφορείς με λυχνάρι,για δύο λόγους,ο ένας είναι γιατί κανένας δεν σε παίρνει στα σοβαρά και ο άλλος είναι γιατί ο κόσμος πιστεύει ΜΟΝΟ ότι βλέπει στο φώς,τα σκοτάδια οδηγούν εκεί που μας παροτρύνεις καιρό τώρα να πάμε.

    Όταν αποκαλείς τους υπόλοιπους αναγνώστες κάφρους και τους Έλληνες σκατολαό,τότε εκπλήσομαι που αναφέρεις με απορία ότι κυκλοφορείς με λυχνάρι.'Ετσι όπως �l CF�μπεριφέρεσαι θα κυκλοφορείς γF ΣE� πολλ�CE�αςt 8Cνια ακόμη με λυχνάρι.

    ΥΓ
    Ο ανακόντα σου ανέφερε κάποια παραδείγματα τα οποία απέφυγες να σχολιάσεις,παρά μόνο κράτησες το λυχνάρι.

    ΥΓ2
    Δεν έχω κανένα απολύτως λόγο να εκπροσωπήσω κανέναν εδώ μέσα,παρά μόνο τον εαυτό μου,με ονοματεπώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οδυσσεα
    Δεν ξερω αν η συνταξη σου σου φτανει για τα καυσιμα για να βρεις την Ιθακη.Σαν αιτιο της καταστασης αυτης αν το ψαξεις θα βρεις απο πισω τους βασικους ενοχους ,τους παρατρεχαμενους αυτων,τους χειροκροτητες των παρατρεχαμενων,και τελικα θα βρεις τα 2/3 αυτου του σκατολαου.Αν σου φτανουν οι υπολοιποι τοτε καταπιε τα φτηνιαρικα σχολια σου και τραβα στην ...Ιθακη κολυμπωντας.Ετσι Οδυσσεα?
    Οσον αφορα τον αλλο "σχολιαστη" δεν θα ανοιξω και διαλογο μαζι σου.Αρκει η απαντηση μου παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.