21/8/11

Σκληρή γραμμή Μπεγλίτη απέναντι στην Τουρκία

H Ελλάδα έχει ιστορική και εθνική ευθύνη για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».
Αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Άγκυρας απέναντι στη Λευκωσία, με αφορμή τα κυπριακά σχέδια γεωτρήσεων στην επικράτειά της, δήλωσε πως "η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως χώρα που μπορεί να κινείται εκτός διεθνούς πλαισίου κανόνων και υποχρεώσεων, με μονομερείς ενέργειες αμφισβήτησης του Διεθνούς Δικαίου και νοοτροπία που παραπέμπει στο ιστορικό παρελθόν των συγκρούσεων στην περιοχή μας".

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε πως "ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του και η Ελλάδα τη δική της". Σημείωσε ότι εκείνο που προέχει είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας, αλλά και η ισχυροποίηση της αποφασιστικότητας για την απόκρουση κάθε προσπάθειας αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Ερωτηθείς για την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ, είπε πως εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση μιας σταθερής στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τη χώρα. "Η επιλογή μας αυτή δεν έχει συγκυριακά χαρακτηριστικά, ούτε ετεροπροσδιορίζεται από το κλίμα στις σχέσεις με άλλες χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα με την Τουρκία και τον Αραβικό κόσμο", υποστήριξε.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=303244 

7 σχόλια:

  1. Καλή αυτή η δήλωση. Για να δούμε λοιπόν αν την εννοεί:

    Ο λόγος για τον οποίο αργούν να ανακοινωθούν οι βάσεις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι ότι έχει αποφασιστεί να εφαρμοστεί άμεση στράτευση ανδρών και γυναικών στα 18 άνευ δικαιώματος αναβολής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως καλή η δήλωση.

    Αρκεί να μην είναι σαν "τα λεφτά υπάρχουν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δηλωσεις του κ. Μπεγλιτη δεν κατεβηκαν απο τον ουρανο και χωρις να αντιπροσωπευουν τιποτα.Οι δηλωσεις αυτες απο τον συνηθως φιδωλο κ.Μπεγλιτη φωναζουν απο μακρυα την σιγουρια του Υπουργου και φωτογραφιζουν το ποσο μεγαλη προεργασια εχει γινει με αρκετες συμμαχικες μας (πλεον) δυναμεις και στο περιπου τι αποφασισαν.Η σταθερη αποφαση της Ελλαδας δεν βγαινει απο το πουθενα αλλα απο στρατιωτικο-πολιτικες συμφωνιες που
    ειναι ετοιμες για την τελικη υπογραφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sterg, για να το λες, κάτι θα ξέρεις. Απλά με πολιτικές δηλώσεις στην Ελλάδα έχω ένα μικρό ζήτημα να τις πάρω στα σοβαρά: όσο και καλόπιστος να είναι κανείς, αναγκάζεται να κρατάει πισινή. Διαβάζω πλέον διαρκώς φράσεις που έχω γράψει στο παρελθόν, φράσεις μη κοινές ή συνηθισμένες και παντελώς άγνωστες σε μη γνώστες, ως δηλώσεις διαφόρων γνωστών-αγνώστων και, επειδή έχω απτές αποδείξεις ότι δεν έχουν πάρει καν χαμπάρι τί σημαίνουν (δεν μιλάμε να μπορούν να τις εφαρμόσουν), έχει φοβηθεί το μάτι μου. Μακάρι σε αυτή την περίπτωση να έχει γίνει όντως η απαιτούμενη προεργασία, όπως αναφέρεις. Δεν σε αμφισβητώ: δεν γνωρίζω και απλά ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O sterg το είπε έμμεσα εγω θα το πω άμεσα,οι γεωπολιτικές ισορροπίες έχουν αλλάξει,η Ελλάδα φαίνεται να αντιμετωπίζεται επι ίσοις όροις με την Τουρκία,απο την υπερδύναμη και έπαξε να είναι το μαύρο πρόβατο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
    Αποτέλεσμα αυτής της αλλάγής είναι η άνεση με την οποία μίλησε ο ΥΠΕΘΑ και μπορώ να πω ότι άφησε τα κατάλληλα μυνήματα στους γειτόνους.
    Τώρα πλέον δεν φοβάμαι για οιαδήποτε ποβοκάτσια κάνει η Τουρκία γιατί θα βρεί απένατί της μία καλά προετοιμασμένη πολεμική μηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς οχι τη δική μας που θα υπερασπίζεται τα δικά μας συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.