13/8/11

Άνδρες του ΡΚΚ αιχμαλώτισαν έναν υποψήφιο Έπαρχο και έναν στρατιώτη

Αντάρτες του ΡΚΚ με περιβραχιόνια της Διοίκησης Κούρδων Ανταρτών, ελέγχουν την κυκλοφορία σε δρόμο του τουρκικού Κουρδιστάν
Αντάρτες του ΡΚΚ, στη διάρκεια ελέγχου κυκλοφορίας που έκαναν στο δρόμο Ντιγιαρμπακίρ-Μους,
ανάμεσα στους επιβάτες των οχημάτων που ήλεγξαν, εντόπισαν έναν υποψήφιο έπαρχο και έναν στρατιωτικό. Οι αντάρτες, αφού σταμάτησαν αρκετά οχήματα, συγκέντρωσαν οδηγούς και επιβάτες και τους έκαναν πολιτική ενημέρωση για τη Δημοκρατική Αυτονομία και για το βασικό αίτημα της οργάνωσης, που είναι η απελευθέρωση του Οτζαλάν.
Μετά την επιχείρηση ελέγχου κυκλοφορίας, που για την ακρίβεια έγινε στο δρόμο Μους-Κουλπ-Σένγιαϊλα (Muş - Kulp - Şenyayla), οι αντάρτες συνέλαβαν τον 30χρονο υποψήφιο έπαρχο Kenan Erenoğlu και τον στρατιώτη Aykut Çelik, και τους μετέφεραν σε ασφαλή περιοχή των ανταρτών, όπου κρατούνται ως αιχμάλωτοι.
Να σημειωθεί ότι οι αντάρτες κρατούν αιχμαλώτους άλλα τρία άτομα, δυο μονίμους υπαξιωματικούς και έναν κρατικό υπάλληλο, οι οποίοι κατηγορούνται ότι κυκλοφορούσαν με πολιτικά σε κουρδικά χωριά και συνέλεγαν πληροφορίες για το κουρδικό εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα.
Οι Κούρδοι αντάρτες με ενέργειες του τύπου ελέγχου κυκλοφορίας και σύλληψης αιχμαλώτων υπαλλήλων του τουρκικού κράτους, προσπαθούν να δείξουν στην πράξη ότι ασκούν ενός είδους κυριαρχία στο τουρκικό Κουρδιστάν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.