18/8/11

ΗΠΑ: Διαψεύδουν ότι κάλεσαν το Ισραήλ να ζητήσει συγνώμη από την Τουρκία

Στη διάψευση των πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ το Ισραηλ να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία για την επιδρομή του το 2010 εναντίον του στολίσκου που κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσαν πως η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη για το περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι "ακτιβιστές".
Τα ίδια μέσα, ωστόσο, αναφέρουν πως ο Νετανιάχου αρνήθηκε. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτήρισε "ανακριβείς" αυτές τις πληροφορίες και υποστήριξε πως δεν μεταφέρουν "τη διάρκεια ή την ουσία της συζήτησης".
Ζαν Κοέν: Η Τουρκία απλώς δείχνει τα δόντια της στις ΗΠΑ
Απορρίπτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της τουρκικές απειλές για τις υποθαλάσσιες έρευνες στην Κύπρο, για την εύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, αποκάλυψε ότι ο αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, επισήμανε στον υπουργό Ενέργειας της χώρας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα υποχρεώσουν μια αμερικανική εταιρεία να σταματήσει τα σχέδια της, για εξερεύνηση φυσικού αερίου, στα ανοικτά των νοτιοανατολικών ακτών της ελληνικής Κύπρου, τον Οκτώβριο, παρά την πρόσφατη πίεση της Άγκυρας να το κάνουν.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Ζαν Κοέν εκτίμησε ότι "απλώς η Τουρκία δείχνει τα δόντια της και δεν πρόκειται να τραβήξει την κατάσταση".
Εκτίμησε παράλληλα ότι το Ισραήλ δεν πρόκειται να αφήσει νόμιμες συμφωνίες να διαταραχθούν.
http://www.nooz.gr
http://www.skai.gr 

1 σχόλιο:

  1. "Σφαλιάρα" ΗΠΑ σε Τουρκία για τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου

    Καλά όλα αυτά για Κύπρο και Ισραήλ, αλλά χαμένες ευκαιρίες για την χρεοκοπημένη Ελλάδα, την ανίκανη/αδιάφορη να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες. Τα ξανάγραψα αυτά, περιττό να τα επαναλαμβάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.