9/2/13

Γερμανία: Παραιτήθηκε η υπ. Παιδείας ύστερα από κατηγορίες για λογοκλοπή

Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας μετά από την ανάκληση του διδακτορικού της εξαιτίας των κατηγοριών για λογοκλοπή. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που υπουργός της κυβέρνησης της Angela Merkel υποχρεώνεται να παραιτηθεί μετά από κατηγορίες εξαπάτησης σε διδακτορική διατριβή, σε ισάριθμα χρόνια.
«Η λειτουργία του υπουργού Παιδείας δεν πρέπει να καταστραφεί», δήλωσε η εμφανώς συγκινημένη Annette Schavan, σε συνέντευξη Τύπου. 


Με τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν το Σεπτέμβριο, η απόφαση της υπουργού Παιδείας να παραιτηθεί θεωρείται ως μια προσπάθεια να περιορίσει οποιαδήποτε πολιτική ζημιά που μπορεί να προκαλέσει το σκάνδαλο στην κυβέρνηση Merkel, καθώς και να περιορίσει μια παρατεταμένη συζήτηση για το εάν η υπουργός είναι ικανή να παραμείνει στη θέση της.

Η Schavan υποστηρίζει ότι η διατριβή της, την οποία ολοκλήρωσε πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες με αντικείμενο «τη δημιουργία συνείδησης», δεν αποτελεί αντικείμενο αντιγραφής και έχει δηλώσει ότι θα ασκήσει αγωγή κατά του Πανεπιστημίου Heinrich Heine στο Ντίσελντορφ  για την απόφασή του να ανακαλέσει το διδακτορικό της τίτλο.

Η κυβέρνηση υπέστη μια παρόμοια περίπτωση το 2011, όταν αφαιρέθηκε ο διδακτορικός τίτλος από τον υπουργό Άμυνας, Karl-Theodor zu Guttemberg, καθώς η συνταγματική του διατριβή αποδείχθηκε ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα αντιγραφής.

Παρά την τεράστια δημοτικότητά του, ο zu Guttenberg αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από ευρύτατες επικρίσεις μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας της Γερμανίας.


Πηγή


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.