23/2/13

Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση. Το πρώτο τάγμα γυναικών στο Δυτικό Κουρδιστάν!

Στις 24 Ιουλίου 2012 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο "Το δεύτερο κουρδικό κράτος είναι γεγονός", που αποτελεί μέχρι σήμερα το άρθρο με τις περισσότερες αναγνώσεις από καταβολής ιστολογίου.
Η τελευταία παράγραφος του υπ' όψιν άρθρου ήταν η εξής:
"Με άλλα λόγια, η Τουρκία, που έχει εμπλακεί στην υπόθεση ανατροπής του Άσαντ, συμμετέχοντας σε εγκλήματα εναντίον αθώων πολιτών της Συρίας, με την πολιτική της σκάβει και το δικό της λάκκο και  κινδυνεύει άμεσα και η ίδια, αφού η ίδρυση ενός δεύτερου αυτόνομου κουρδικού κράτους, εκτός του ότι φέρνει τους Κούρδους πιο κοντά στη θάλασσα, πολύ απλά φέρνει πιο κοντά την ημερομηνία ίδρυσης του τρίτου αυτόνομου κουρδικού κράτους. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να βάλει στοίχημα αν το κράτος αυτό δημιουργηθεί πρώτα στο τουρκοκρατούμενο ή το ιρανοκρατούμενο Κουρδιστάν.
Οψόμεθα."
Έκτοτε έχουν γίνει πολλά και οι Κούρδοι της Συρίας, στο Δυτικό Κουρδιστάν ή Ροζάβα, έχτισαν βήμα-βήμα το κράτος τους, το οποίο έχει ως κεντρικό πυρήνα τις ένοπλες δυνάμεις και τα κουρδικά σχολεία.
Για τις ταξιαρχίες που ίδρυσαν οι Κούρδοι της Ροζάβα, έχουν γράψει αρκετά άρθρα, καθώς και για τις μάχες που δίνουν οι Κούρδοι μαχητές στη Σερεκάνιγιε, το Χαλέπι και σε άλλες κρίσιμες περιοχές, πότε εναντίον των ισλαμιστών, που χρηματοδοτούνται και εξοπλίζονται ανοικτά από την Τουρκία, και πότε εναντίον των καθεστωτικών δυνάμεων του Άσαντ, που ενοχλούνται από την ισχυροποίηση των Κούρδων, ιδιαίτερα στην περιοχή του Χαλεπίου.
Τώρα ήλθε η ώρα να μιλήσουμε για το πρώτο Τάγμα Γυναικών, που ιδρύθηκε στο Δυτικό Κουρδιστάν, απ' όπου και η φωτογραφία.
Να σημειώσουμε ότι το γεγονός ότι γυναίκες συμμετέχουν ενεργά στο στρατό, σε μια περιοχή όπου οι γυναίκες, λόγω του Ισλάμ και των λαϊκών προκαταλήψεων, είναι κάτι σαν αντικείμενα, εκτός των άλλων είναι μια πραγματική επανάσταση και δείχνει την ωριμότητα αλλά και τον προοδευτικό χαρακτήρα του κουρδικού λαού.
Δοθείσης της ευκαιρίας, να ενημερώσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν συγκροτηθεί περισσότερες από δέκα ταξιαρχίες στο Δυτικό Κουρδιστάν - Ροζάβα, ορισμένες από τις οποίες είναι αφιερωμένες σε ήρωες του κουρδικού έθνους.
Για παράδειγμα οι

  • Ταξιαρχίες "Şehit Çekdar" και "Şehit Narin", με έδρα το Efrin,
  • Ταξιαρχίες "Şehit Lewend" και "Şehit Bawer", με έδρα το Derik, 
  • Ταξιαρχία "Şehit Sarya", με έδρα το Qamişlo,
  • Ταξιαρχία "Şehit Sadık", με έδρα το Kobani,
  • Ταξιαρχία "Şehit Abid Xelil", με έδρα το Serekaniye, και
  • Ταξιαρχία "Şehit Zorvan", με έδρα το Χαλέπι.
Σχετικά άρθρα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.