20/2/13

Τουρκική κορβέτα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανοίγει "δρόμο" για την επίσκεψη Σαμαρά στην Τουρκία; Μήπως πρέπει να το ξανασκεφθεί;

Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ: Τουρκική κορβέτα στα ελληνικά χωρικά ύδατα
Εισήλθε μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, κινήθηκε βόρεια της Πάρου και εξήλθε μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου
Μετά από αρκετό καιρό και στο πλαίσιο της υπενθύμισης των πάγιων διεκδικήσεών της, η Τουρκία αποφάσισε να βγάλει πολεμικό σκάφος για πλου στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, η τουρκική κορβέτα "BOZCAADA", προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου σε ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. Στη συνέχεια, με πορεία προς δυτικά, κινήθηκε βόρεια της Πάρου και κατόπιν προς νότο μεταξύ Σίφνου - Αντίπαρου. Εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, πλοία και άλλα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούσαν το τουρκικό πολεμικό σκάφος σε όλη τη διάρκεια του πλου του.  
        

6 σχόλια:

  1. Αγόρασαν τίποτε; Κανα σουβενίρ, καμμια λαϊκή τέχνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε ξεπεράσει το στάδιο του τσίρκου. Πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο της απίστευτης αηδίας.
    Καταφέραμε τόσο αίμα πατριωτών που έχει χυθεί για αυτό τον τόπο να το κοροϊδέψουμε, να χτίσουμε σχέσεις διαπλοκής, οι οποίες μας οδήγησαν στην πλήρη εξωτερική εξάρτηση ενώ ο γνωστός ιστορικός καρχαρίας αγχώνεται-εκνευρίζεται λίγο μεν αλλά αισθάνεται το αίμα και κολυμπάει στα νερά μας.
    Πως να μην γίνονται όλα αυτά όταν η λέξη ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ είναι άγνωστη σε αυτόν τον τόπο.
    Κάποτε μπορεί οι "φίλοι" να μας θεωρούσαν κάτι σαν ΔυτικοΑνατολικούς "Ταλιμπάν" αλλά τουλάχιστον από ένα σημείο και μετά αναγνώριζαν την Ελληνική ψυχή που διψούσε για ανεξαρτησία και το είχε αποδείξει με τις θυσίες της. Μέχρι και οι εχθροί σέβονταν ΑΠΟΛΥΤΑ εν καιρώ ειρήνης τα κυριαρχικά δικαιώματα μας διότι είχαν γευτεί αυτή την γρανιτένια θέληση του Έλληνα(που είχε θυμηθεί ποιος είναι κσι τι θέλει) για την Ανεξαρτησία του.
    Σήμερα τόσα χρόνια μετά έχουμε καταντήσει ένα κράτος χωρίς αυτοπεποίθηση και χωρίς μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς σε οποιονδήποτε τομέα.
    Ένα κράτος που γυρνάει και παρακαλάει για οτιδήποτε. Ένα κράτος που γνωστοί άνθρωποι κορόιδεψαν λεκτικά ήρωες της επανάστασης του 1821 ενώ μια μερίδα του λαού συνεχίζει μέχρι σήμερα να μην αναγνωρίζει τη συμβολή ελάχιστων πραγματικών ΗΓΕΤΩΝ που έδωσαν όραμα σε αυτό τόπο σε δύσκολες στιγμές. Μετά τον Καποδίστρια και τον Βενιζέλο η Ελλάς κρύβεται πίσω από μικρόφωνα μιλώντας για "ψυχραιμία" παραχωρώντας σταδιακά τα "ασημικά" της.
    Δεν είναι η Ελλάς που μαγεύει με τη διπλωματική της γλώσσα(γεμάτη ευγένεια, όραμα αλλά και λίγο θράσος) τον μεγάλο σύμμαχο, δεν είναι η Ελλάς που μαγεύει με την Εθνική της συσπείρωση, δεν είναι η Ελλάς που έχει θυμηθεί ποια είναι και τι θέλει πραγματικά.
    Είναι η Ελλάς χωρίς όραμα που παρακαλάει κλαίγοντας συνεχώς. Γκρινιάρα!
    ΔυτικοΑνατολικοί Ταλιμπάν που για μεγάλα διαστήματα ξεχνάμε τις ΑΞΙΕΣ που μας έδωσαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Πρέπει να επιλέξουμε τι αξίζει πιο πολύ...αρχές ή αξίες? ΔυτικοΑνατολικοί Ταλιμπάν που τις μεγάλες μορφές του Έθνους μας ή τις φυλακίζουμε(Κολοκοτρώνης) ή τις δολοφονούμε(Καποδίστριας) ή ως αχάριστοι τις διώχνουμε και προσπαθούμε να τις δολοφονήσουμε (Βενιζέλος). ΔυτικοΑνατολικοί Ταλιμπάν που τις κρίσιμες στιγμές δεν πιστεύουμε στον άνθρωπο και τις δυνάμεις του.
    Ένα κράτος που όταν σπάνια τύχει να έχει πραγματικό ΗΓΕΤΗ (με @@)στο τιμόνι στο τέλος τον προδίδει και μετά του κάνει αγάλματα. Όταν δεν έχει φωνάζει κιόλας "Που είναι ο ηγέτης ρεεε?"
    Ένα κράτος που πλέον την έλλειψη οράματος και ισχύος(κάθε είδους) το βαφτίζει "ψυχραιμία".
    Ένα κράτος που ο μόνιμος φόβος του είναι τι θα πουν οι άλλοι για μας αλλά όχι τι κάνουμε για εμάς "μαγεύοντας" τους άλλους.
    Ένα κράτος που το "χτίσιμο" ισχύος σε κάθε τομέα το έβλεπε ως ευκαιρία για διαπλοκή "εις υγείαν των κορόιδων" διότι αυτό ήταν "ρεαλισμός".
    Αποτέλεσμα: Να παρακαλάμε, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία μας, και τον τελευταίο υπάλληλο ξένων συμφερόντων. Εθνική ταπείνωση. ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ.
    Τα πράγματα με τη Τουρκία είναι πάρα πολύ απλά σε κάποια σημεία. Όταν κάποιος παραβιάζει τον χώρο σου τον προειδοποιείς μια, δυο και αν είσαι φιλήσυχος άνθρωπος τον προειδοποιείς ήρεμα και τρίτη φορά. Αν όμως ο άλλος δεν καταλαβαίνει...ε μετά αν δεν κάνεις κάτι καταντάει αηδία. Η Τουρκία απειλεί και ταυτόχρονα προκαλεί για θερμό επεισόδιο.
    Το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνουμε όταν παραβιάζουν συστηματικά αέρα ή θάλασσα μας είναι να κάνουμε το ίδιο σε δικά τους. Ισοδύναμη ανταπόδοση. Να μας συγχωρέσει ο Αχμέτ για το "θράσος" μας αλλά (ως πανεπιστημιακός δάσκαλος κιόλας) αυτός και η παρέα του μας το δίδαξαν πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Β ΜΕΡΟΣ)
    Υπάρχει πάντα και η επιλογή της βύθισης σκάφους αλλά αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολική εμπλοκή διότι αν φύγει μια τουφεκιά ακολουθούν κι άλλες.
    Είναι όμως αηδία να παραβιάζουν συστηματικά σε αέρα και θάλασσα και εμείς απλώς να τους παρακολουθούμε χωρίς να κάνουμε το ίδιο στα δικά τους.
    Η Τουρκία με οργανωμένο σχέδιο υπονομεύει συστηματικά την Ελλάδα στο εσωτερικό με πολλούς τρόπους ώστε να μειωθεί η οποιαδήποτε θέληση για αντίσταση στην πολιτική της. Όποιος καταφέρνει να λυγίσει την θέληση του αντιπάλου του έχει κερδίσει τον αγώνα από τα αποδυτήρια.
    Ταυτόχρονα προσπαθεί να μπλοκάρει συμφωνίες με γειτονικές χώρες για την ΑΟΖ.
    Ένα θερμό επεισόδιο για υπενθύμιση των "γκρίζων ζωνών" δεν θα την χάλαγε καθόλου. Ίσα ίσα που θα ήθελε αυτή τη φορά να ναι σε κατοικημένη νησίδα/ες. Κάθε φορά κάνει ένα βήμα παραπάνω. Μεθοδικά.
    Ασκεί πίεση με στρατιωτικά μέσα σε μια διαχρονικά φοβισμένη ελληνική ελίτ η οποία στην πλειοψηφία της έχει μια ιδιαίτερη αλλεργία στη προβολή στρατιωτικής ισχύος.
    Καλώς κακώς η χρήση όπλων είναι πολιτική. Σκληρό αλλά η αλήθεια. Χρήση όπλων δεν σημαίνει απαραίτητα "κανονιές" και αίματα.
    Χωρίς αεροναυτική ικανότητα και αποφασιστικότητα για προβολή αυτής της ικανότητας παράλληλα με το διεθνές δίκαιο, είμαστε "κρεμασμένοι" από το τι θα κάνουν οι άλλοι με τις εταιρίες τους.
    Και κακά τα ψέμματα η Ευρώπη ποτέ δεν μπορεί να καλύψει απόλυτα το μέγεθος των ΗΠΑ.Είναι μόνο λόγια. Φοβούνται και τον ίσκιο τους οι Ευρωπαίοι. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι συγκεκριμένα και έχει ακουστεί η συνεκμετάλλευση. Κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων είναι αντίθετο με τα Ελληνικά συμφέροντα. Συνεκμετάλλευση με τη Τουρκία ισοδυναμεί με ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
    Για να σε λαμβάνουν λοιπόν σοβαρά υπόψιν όταν "βαθμολογούν" τους παίκτες της περιοχής χρειάζεται ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΠΙΕΣΗ ΜΕ ΛΟΜΠΙ, ΙΣΧΥΣ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ. Η χρυσή τετράδα.
    Διαφορετικά τα χαρτιά είναι κουρελόχαρτα. Οι συνθήκες αντικαθίστανται πάντα από νέες. Τα σύνορα ποτέ δεν είναι σταθερά και σεβαστά απ' όλους.
    10.000.000 ψυχές κρυβόμαστε μόνο πίσω από χαρτιά συνθηκών και το διεθνές δίκαιο. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τις ίδιες δηλώσεις του τύπου: "Τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν στη διατήρηση καλού κλίματος για την επίλυση των διαφορών μας" και μπλα μπλα μπλα. Ποιες διαφορές? Επειδή οι Τούρκοι συνεχώς δημιουργούν διαφορές? @@@!
    Διαφορές δεν υπάρχουν. Τις διαφορές τις λύνει το διεθνές δίκαιο μαζί με την ισχύ ως άθροισμα. Απλά και ξεκάθαρα.
    Όταν υπάρχει έλλειμμα κρύβεσαι πίσω από το μικρόφωνο και ευχαριστείς τους Αμερικάνους.
    Η εικόνα των Ελλήνων πολιτικών να μιλάνε για ανάπτυξη κουνώντας παράλληλα χέρια(λες και έτσι θα έρθει πιο γρήγορα) είναι τραγική.
    Αντιλαμβάνεσαι ότι 10.000.000 ψυχές κρέμονται σε μια κλωστή.
    Φαίνεται στο βλέμμα των πολιτικών και στον τόνο της φωνής ο βαθύτερος φόβος ότι κάποια στιγμή η κοινωνία θα εκραγεί. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ήταν τραγικές.
    Από τη μια θες κάτι διαφορετικό λέγοντας "Όχι άλλο κάρβουνο" και από την άλλη σκέφτεσαι ότι σε μια κατάσταση που θα διαλύονται όλα ένας καρχαρίας θα κοιτάξει σίγουρα να το εκμεταλλευτεί με νέα τετελεσμένα γεγονότα.
    Η Ελλάδα είναι εγκλωβισμένη σε μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο.
    Η Ελλάδα άνεργη και υπνωτισμένη, χωρίς όραμα γκρινιάζει συνεχώς βλέποντας παράλληλα τουρκικά σίριαλ, χορούς και πανηγύρια περιμένοντας την...ανάπτυξη.
    Αν το γυρίζαμε ταινία θα ταίριαζε ο τίτλος "Νεοραγιαδοτσοπανογκλαμουριά υπό πτώχευση". Κατά προτίμηση σε ασπρόμαυρο και με συνοδεία μπουζουκιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Γ ΜΕΡΟΣ )
    Έστω και έτσι σε τέτοια Εθνικά χάλια, για το ατελείωτο αίμα αυτών που πέθαναν για τον ιερό αυτό τόπο ποτίζοντας αυτό το «πανί» (για κάποιους) πρέπει μια φράση να την φωνάξουμε δυνατά. Να την ακούει και ο καρχαρίας απέναντι ότι ακόμα υπάρχουν "τρελοί" σε αυτόν τον τόπο. Διότι αρχή της νίκης είναι η επιμονή στον στόχο. Η γρανιτένια θέληση. Η φράση λοιπόν:΅

    Ζήτω η Ελλάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Γιώργος, ο συμπολίτης μου, τα είπε όλα! Δεν άφησε κάτι και για μας...
    Να είχαμε κι άλλους νέους σαν το Γιώργο, τον φοιτητή Γεωπονίας...
    Νάσαι καλά ρε Γιώργο.
    Σημ. Μη σε παρασύρει το όνομά μου, κατ`ευφημισμό το χρησιμοποιώ (είμαι παιδί της κατοχής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν είναι να ξανασκεφτεί κάτι ο Σαμαράς, ας είναι αυτά που θα πει στον Ερντογάν στη συνάντηση.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.