13/2/13

Κούρδοι και Ανανιστές…

Οι Κούρδοι αγωνιστές απέρριψαν εισήγηση για την κατάθεση όπλων ένεκα του ότι καμιά εμπιστοσύνη δεν έχει το εκάστοτε τουρκικό κράτος.
Και συμπλήρωσαν ότι ο αρχηγός τους Οτσαλάν δεν είναι δυνατόν να αποφασίσει με το περίστροφο στον κρόταφο. Κάποτε ο Λυσσαρίδης έλεγε πως «δεν υπάρχει αλληλεγγύη σε ανύπαρκτους αγώνες». Και οι Κούρδοι αγωνιστές πολεμούν με νύχια και με δόντια. Κατάφεραν πλήγματα κατά του επίσημου τουρκικού στρατού του σιδερόφρακτου. Είναι εδώ που, όντως, μπορεί να αισθάνεται κανείς ντροπή για το κατάντημα του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ήρωας Θεόφιλος Γεωργιάδης έλεγε: «Η Τουρκία καταρρέει και εμείς κοιμόμαστε». Και τα έλεγε, όταν η Ελλάδα δεν είχε καταρρεύσει οικονομικά (1990).
Αυτοί που πολεμούν με τα τσαρούχια θα δουν χαΐριν και εμείς όχι. Όπως είδαν χαΐρι στο Ανατολικό Τιμόρ. Έτσι, λοιπόν, «ουκ εάμε καθεύδειν το του Ανατολικού Τιμόρ τρόπαιον» και το «οσονούπω» τρόπαιο των Κούρδων (η ελευθερία δηλαδή). Παραλλήλως, ουκ εά ημάς καθεύδειν το του έθνους όνειδος. Δηλαδή, η κατοχή της Κύπρου, αλλά και η ανοχή και ο ραγιαδισμός. Αίσχος μας… Διότι για την ανατροπήν των δεδομένων αυτών, δεν είναι το εθελόδουλο «ναι» που θα την επιτύχει, όπως διατείνονται οι εκπρόσωποί του και, ιδιαίτερα, ο κυριακάτικος αρθρογράφος του «Πολίτη». Σχέδιο όπως αυτό του Ανάν, εκτός των πολλών αρνητικών που περιέχει, είναι και το ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ουδέποτε το επίσημο τουρκικό κράτος ετήρησε τις υποσχέσεις του π.χ. Καρπασία, Ίμβρος και Τένεδος.
Αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ή ψευδαίσθηση πως θα έδιναν τη Μόρφου οι Τούρκοι μετά την υπογραφή. Και καλά, την Κερύνεια την ξεπουλάνε; Διότι, από τη στιγμή που η Τουρκία παραμένει εγγυήτρια, και αν ακόμα δεν έχει ούτε ένα στρατιώτη στην Κύπρο, θα ήταν και πάλι «βορά» των γκρίζων λύκων (η Κύπρος δηλαδή). Αυτοί οι διάφοροι του «ναι», τύπου Π. Μαύρου (επιθεωρητής του Υπουργείου Παιδείας), δεν εννοούν να το κατανοήσουν. Διότι «δεν έσχον» της ιστορίας μάθησιν. Υπενθυμίζω ότι οι Έλληνες το διαπίστωσαν πριν από 2400 χρόνια. «Όλβιος της ιστορίας έσχεν μάθησιν».
Επομένως, είναι ρηχοί στη σκέψη και όπως είπε ο William Shakespeare, στο έργο του «Όνειρο Θερινής Νυκτός», «το μεγαλύτερο σφάλμα στον άνθρωπο είναι η ρηχότητα» (The biggest vice is the shawllowness, αν το θέλει και στα αγγλικά ο επιθεωρητής των Αγγλικών του Υπ. Παιδείας κ. Π. Μαύρος). Το μίσος που εκφράζουν αυτοί οι μειοψηφήσαντες στο δημοψήφισμα του 2004 δείχνει πως κάτι άλλο συμβαίνει με αυτούς τους ανθρώπους. Ας μελετήσουν τον Μαντέλα ή τον Τσε Γκουεβάρα, μιας και παθαίνουν αλλεργία με τους Έλληνες φωτοδότες, ήρωες και φιλοσόφους, αλλά και το «νέφος μαρτύρων» της πίστης «οίτινες διά πίστεως κατηγωνίσαντος βασιλείας και ηργάσαντο δικαιοσύνην αλλά και εγενήθησαν ισχυροί εν πολέμω …». (Εβραίους 13. Κεφ.).

Α. ΚΟΥΦΤΕΡΟΣ
Θεολόγος, Μέλος του Κινήματος Ελληνικής Αντίστασης
Σημερινή

2 σχόλια:

  1. Για τους Κούρδους καλό θα ήταν ο αρθρογράφος να είναι πιο λακωνικός η προσέγισση του χαρακτηρίζεται επιφανειακή και κατά συνέπεια ανεδαφική

    Πράγματι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης αντιδιζωνικός όπως και πολλοί άλλοι.Το ότι ο τόπος παράγει ήρωες-Ελλάδα κα ιΚύπρος Κοινή Μοίρα- ναι είναι γεγονός το ότι μείναμε σε ηρωικές στιγμές χωρίς να κεγφαλοποιούμε τα κέρδη μας είναι η μεγάλη Αλήθεια.Χωρίς κεφαλοποιήση η Θυσία πολλών δεν είχε τα αποτελέσματα που θα έπρεπε , ας το έχει υπόψιν του και ο αθρογράφος αυτό

    Τα δεδομένα έχουν αλλάξει απ οτο 2004.

    "Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου, ο Γιώργος Λιλλήκας, σε δηλώσεις του στη «Σ», ανέφερε ότι «ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη δημιουργήθηκε σαν ανάχωμα σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που ήθελαν να μπουν στο ΝΑΤΟ, επειδή από τη μια δεν μπορούσε η βορειοατλαντική συμμαχία να τις απορροφήσει και κατά δεύτερο επειδή υπήρχε και αντίδραση από τη Ρωσία.

    »Έτσι -πρόσθεσε ο κ. Λιλλήκας- έφτιαξαν το Συνεταιρισμό και προτάθηκε και στη Ρωσία και μπήκε, για να έχει λόγο για το τι συμβαίνει.

    »Από εκεί και πέρα ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε αποφασίσει μετά τις προεδρικές εκλογές, αν κέρδιζε, θα υποβάλλαμε αίτηση και είχαμε μάλιστα ενημερώσει και τον Χαβιέ Σολάνα για την πρόθεσή μας αυτή. Βεβαίως, δεν ήταν καθόλου σίγουρο εάν θα τα καταφέρναμε, γιατί θα έθετε βέτο η Τουρκία, η οποία θα έμενε εκτεθειμένη».

    »Από την άλλη πλευρά, όμως, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η συνεργασία ΝΑΤΟ Ρωσίας θα υποβαθμίσει το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, διότι δεν θα κάνει κινήσεις το ΝΑΤΟ που θα πληγώσουν τη νέα αυτή σχέση και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η Κύπρος.

    »Με την εξαιρετική σχέση που έχουμε με τη Ρωσία και το ότι είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε στη βάση ενός σχεδίου, ενός σχεδιασμού για να αναβαθμίσουμε το δικό μας ρόλο. Είναι βασικό η Κύπρος να αξιοποιήσει τη γεω-στρατηγική της θέση. Είμαστε πίσω από τα γεγονότα και θα πρέπει, επιτέλους, να καταφέρουμε να βρεθούμε μπροστά», σημείωσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών.

    Κάποιοι επιμένουν να μένουν εκεί, είναι οι ίδιοι που δεν κεφαλοποιήσαν την Θυσία των Ηρώων ΜΑΣ και πολύ κυνικά λέγω θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τους φιλιππικούς
    Εκτός αν δεν έχουν άλλο τι να πούν οπότε δεκτή η παρελθοντολογία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ειμαι λιγο συντομος. Περιμενω νεα απο το τελωνειο για κατι πληρωμες, επειτα δικαιουμαι να δω και την αλλη οψη της πολης με την γυναικα μου, καθοτι παντα ερωτευμενοι. ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ. Οι Κουρδοι εκαναν καποτε την πολυ βρωμικη δουλεια των Σουλτανων και των Νεοτουρκων, ουδεις περισσοτερο αναμαρτητος ομως στις γενοκτονιες του Ποντιακου και Μικρασιατικου Ελληνισμου καθως και των Αρμενιων απο εμας τους ιδιους. Δεν θα εξετασω το γεγονος οτι ο Νελσων Μαντελα ηταν ο ηπιοτερος εγχρωμος που θα μπορουσε να ηγηθει σε μια μη ρατσιστικη Νοτιο Αφρικη, καθως οι επικινδυνοι μαυροι ειχαν φυγει απο τη μεση προ καιρου. Ουτε θα αναλογισθω γιατι οταν καποτε ανοιξαν για δυο-τρεις μερες τα συνορα μεταξυ ελευθερης Κυπρου και των κατεχομενων, οι λεγομενοι Ελληνοκυπριοι που περασαν τις μπαρες ετρεξαν ολοι (και ηταν πολλοι) στα καζινο και τα κλαμπ της Κερυνειας και οχι στην Μορφου και στο Μπελα Παις και στους Σολους. Εχω δει χειροτερα σαν ιδεαλιστης απογονος προσφυγων της Μικρασιας και στην Ελλαδα μου και στην Τουρκια τους. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΟΜΩΣ....ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΓΥΡΙΣΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΑ,κατοπιν 1923. Οπως κατι αναλογο εγινε στην Βακτριανη και κατοπιν στο σημερινο περιπου Αφγανισταν.Τωρα μιλαμε για αλλους αγωνες, πως να επιβιωσει οτι εχει απομεινει απο ελληνισμο, οχι να παμε να παρουμε την Πολη και την Αγια Σοφια, ποσο μαλλον την κοιλαδα Φεργκανα στα συνορα με το πουθενα!!!! Το κουρδικο ζητημα ειναι μια μεγαλη κινηση στην σκακιερα, ουτε καν πιονι. Εγω βεβαια δεν ημουν παντα της γνωμης του "διαιρει και βασιλευε", ημουν ομως παντα της γνωμης "βοηθησε τους ισχυρους να μην καταλαβαινουν την πιθανοτητα ενος μπουμεραγκ κατα το δικο σου παντα συμφερον και κατα το δοκουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.