25/1/18

Από τον "Ψαρότοπο" της Πλατείας Συντάγματος το 2011 στο Οικουμενικό Κάλεσμα της Θεσσαλονίκης το 2018

Όσοι “αφελείς” συμμετείχαν σε αυτές τις συγκεντρώσεις, μπορούν να συγκρίνουν και να κατανοήσουν την απόσταση που έχει διανυθεί από το 2011 στο Σύνταγμα έως το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το 2018. Ο «αφελής» λαός κι όχι κάτι παγώνια της ΙΒ΄ Διεθνούς του Κολωνακίου και των βορείων προαστίων ούτε κάποιες κομματικές  αυθεντίες με τα οικόσιτά τους.
Οι «αφελείς» και στις δύο περιπτώσεις αισθάνθηκαν ότι πλήττεται η αξιοπρέπεια και η εθνική τους υπερηφάνεια. Ότι κρίνεται η επιβίωσή τους ως λαού. Αισθανόταν χρόνια τώρα κι αισθάνεται, την δυσοσμία, την αυθαιρεσία, την υποδούλωση, την φίμωση της λογικής, την πτώση όλων των αξιών που μεθοδεύεται και  εκπορεύεται  από την ελίτ. Μια ελίτ, που απαρτίζεται από άεργους αυτόκλητους και ‘’κληρονωμικώ δικαίω’’ πολιτικούς, από ακόλουθους τρωγλοδύτες σφουγγοκωλάριους κομματάνθρωπους, από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, από μια αστική τάξη χωρίς εθνική συνείδηση, από ταχυδρόμους “non paper” των άνωθεν εντολοδόχων  που αρέσκονται να δηλώνουν δημοσιογράφοι, από ανθρώπους του πνεύματος που καταναλώνουν φαιά ουσία εφόσον πρώτα απλωθεί σαν τραχανάς η χρηματοδότηση.  Όλα τα καλά παιδιά δηλαδή, που μας κάνουν τη χάρη να ασχολούνται στα διαλείμματα από τις “business as usually” και μαζί μας.
Στην πλατεία Συντάγματος, ετερόκλητα πλήθη ταξινομήθηκαν, ανάλογα με το που τύχαινε να στέκονται. Στο επάνω μέρος ήταν οι φασίστες, ενώ στο κάτω μέρος ήταν οι προοδευτικοί. Πανσπερμία από λάβαρα και οικόσημα, ήταν διασκορπισμένα. Συντεχνίες, συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα και κομματίδια, φέρελπις οικονομολόγοι, σε προδιέθεταν ότι κάπου πρέπει να ανήκεις. Όλοι κράδαιναν την ελπίδα και την μόνη αλήθεια. Για τα μάτια του κόσμου έκαναν και ανοικτές συνελεύσεις με ψηφίσματα για να δείχνουν και δημοκράτες. Λαϊκά δικαστήρια και ψηφίσματα για ότι αρλούμπα ζητούσε το πόπολο. Η πλατεία Συντάγματος έγινε ο μεγαλύτερος στεριανός ψαρότοπος για τις...

Η συνέχεια του άρθρου στο Μαύρο Κουτί

6 σχόλια:

  1. τα συλλαλητήρια θα δημιουργήσουν σύντομα μια σωστή πλατεία Συντάγματος οχι την πλατεία του 2011 που έγινε για να παμε απλα σε εκλογες και αλλαγή μνημονιακού ενδύματος ! Σιγά σιγά καταλαβαίνει ο λαός οτι πατριωτισμός εκτός απο το δικό μας όνομα σημαίνει και δικό μάς νομισμα.Δεν μπορεί να μην παραδίδεις ενα όνομα αλλά να παραδίδεις την οικονομία σου και το σπιτι σου.Αλλιως εισαι βαθιά νυχτωμένος.Δεν μπορεί να θελεις να προστατεύεις την ι αξιοπρέπεια σου κια να εχεις σε καθε υπουργείο ξένους διευθυντές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να φωνάξουμε και τον Καζακη για ομιλητή...

      Διαγραφή
    2. Οσοι έχουν να προσφέρουν οφειλουν να είναι εκεί. Εσύ ποιος είσαι που μιλας και σε πρώτο πληθυντικό (φωνάξουμε)...? δε ντρέπεσαι? Μάθε να είσαι πρώτα Έλληνας και μετά με το κάθε κόμμα που συμπαθάς

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙ.
    Δεν έχει κατατεθεί κανένα αίτημα από κανένα φορέα για τη διενέργεια συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 λένε από το Δήμο της Αθήνας.
    Δεν έχει κατατεθεί, προς το παρόν, αίτημα στον Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος, προκειμένου να διοργανωθεί το προαναγγελθέν για τις 4 Φεβρουαρίου συλλαλητήριο για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
    Αυτό δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων, Νέλλη Παπαχελά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Α.Τ. που το παίζει και διοργανωτής ας προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες.

      Διαγραφή
  3. Ενώ τα πακιστανια που έφαγαν ξύλο από τους Παοκτζηδες στην ομόνοια να πιστέψουμε ότι είχαν άδεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.