20/9/18

Η Απώλεια του Αναγνωριστικού ΙΙ-20, Χρυσή Ευκαιρία για την Ρωσία να Απαγορεύσει Οριστικά σε Επιθέσεις του Ισραήλ τον Εναέριο Χώρο της Συρίας.

« Είμαι βέβαιος πως οι Ρώσοι στρατιωτικοί λαχταρούν να εφαρμόσουν αυτό το μέτρο, αλλά δυστυχώς εμποδίζονται από την δράση της 5ης Φάλαγγας του Ισραήλ στους κόλπους της ρωσικής κυβέρνησης»
Τhe Saker, Russia Insider, 19-8-2018
[Αποκαλυπτικό το παρόν άρθρο για τον αντίκτυπο- στο εσωτερικό της Ρωσίας και μεταξύ των Ρώσων του εξωτερικού, που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια - της κατάρριψης -με ισραηλινό στρατήγημα- του ρωσικού αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου στην Συρία, με δείκτες αυτού του αντίκτυπου το ρωσικό όργανο που το προβάλλει με προφανή έμφαση και την ταυτότητα του συντάκτη του άρθρου.
Ο  Saker (ψευδώνυμο του Andrei Raevsky) Ρώσος πρόσφυγας από την Σοβιετική ΄Ενωση στην Ελβετία, όπου εσπούδασε και υπηρέτησε στην μυστική υπηρεσία της χώρας ως στρατιωτικός αναλυτής  μέχρι την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία. Από τις ΗΠΑ, όπου μετανάστευσε, έχει αναδειχθεί ως μια από τις διεθνείς αυθεντίες στα θέματα της Ρωσίας, στρατηγικά και άλλα, με την ιστοσελίδα του να αποτελεί πηγή πολυεθνικής άντλησης και ο ίδιος να αναφέρεται συχνά στην αρθογραφία προσωπικοτήτων όπως ο Πωλ-Γκρεγκ Ρόμπερτς.]
Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

Είναι απολύτως σαφές τι συνέβη την Δευτέρα το βράδυ. O ακόλουθος χάρτης τα δείχνει όλα:

Even if you don’t read Russian, the following chart released by the Russian Ministry of Defense says it all:
Χαρακτηριστική ισραηλινή «εξυπνάδα»…
Βασικά 4 ισραηλινά αεροσκάφη στάλθηκαν σε αποστολή βομβαρδισμού εναντίον στόχων κοντά στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χμεϊμίμ και στην Ταρτούς ( πράγμα που καθεαυτό είναι ενέργεια βλακώδης και ανεύθυνη). 
Οι Ισραηλινοί επίτηδες δεν προειδοποίησαν τους Ρώσους πριν από λιγότερο του ενός λεπτού προ της επίθεσης. ΄Ετσι οι Ρώσοι δεν είχαν τον χρόνο να  ειδοποιήσουν το πλήρωμα του αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου ΙΙ-20, που πλησίαζε στον χώρο προσγείωσης, να προβεί σε μέτρα αποφυγής.
Όταν τα συριακά S-22 εκτόξευσαν τους πυραύλους τους κατά των ισραηλινών πυραύλων, τα ισραηλινά  F-16 χρησιμοποίησαν το ΙΙ-20 , το οποίο διαθέτει μεγαλύτερης ευρύτητας ραντάρ, ως ασπίδα για να κρυφτούν πίσω του, προκαλώντας τις  απώλειες ζωής 15 Ρώσων στρατιωτικών και ενός αεροσκάφους.
Το ρωσικό υπουργείο Αμύνης επέρριψε όλη τη ν ευθύνη στους Ισραηλινούς και διακήρυξε ότι αυτή η επίθεση ήταν «ύπουλη και ανέντιμη», ότι οι ισραηλινές ενέργειες είναι «εχθρικές» και ότι η Ρωσία «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της» να απαντήσει με «με τις επαρκείς αντενέργειες».


Αυτή είναι μια από τις σπάνιες ευκαιρίες όπου υπάρχει, πιστεύω,  μια στερεή και λογική επιλογή ανταπόκρισης: Να λεχθεί στους Ισραηλινούς ότι από τώρα και στο εξής οποιοδήποτε αεροπλάνο τους πλησιάσει οπουδήποτε πλησίον ρωσικών δυνάμεων θα καταρρίπτεται. Θα το κάνουν οι Ρώσοι;
Αμφιβάλλω. Γιατί; Λόγω της ισχυρότατης φίλο-σιωνιστικής 5ης Φάλαγγας στην Ρωσία.

Είμαι σίγουρος πως οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα διψούσαν να πάρουν ένα τέτοιο μέτρο αλλά, δυστυχώς, τα χέρια τους είναι δεμένα από τους πεμπτοφαλαγγίτες στην ρωσική κυβέρνηση.
Θα δούμε. Αν η Ρωσία δεν κάνει τίποτα, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως αυτοί που αρνούνται την ύπαρξη φίλο-σιωνιστικής 5ης Φάλαγγας στην Ρωσία θα εξηγήσουν αυτήν την παθητική στάση.

Υστερόγραφο: Το μόνο θετικό αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας είναι ότι αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στο μουτζούρωμα της εικόνας του Ισραήλ στην ρωσική κοινή γνώμη ( η οποία συνεχώς υποβάλλεται σε φίλο-σιωνιστική προπαγάνδα από τα ρωσικά ΜΜΕ).

Επικαιροποίηση 1: Ορίστε, αρχίσαμε: Ο Πούτιν ήδη «υποβιβάζει» την σοβαρότητα του συμβάντος. Μόλις δήλωσε ότι «δεν κατέρριψε το Ισραήλ το αεροπλάνο» και μίλησε για «τραγικές περιστάσεις». Είναι αλήθεια πως πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι θα λάβουν μέτρα που «ο καθένας θα αντιληφθεί», αλλά εγώ προσωπικά αμφιβάλλω  για αυτά τα «μέτρα». Θα το ανακαλύψουμε σύντομα.

Επικαιροποίηση2: Παρακολουθώ τα ρωσικά ΜΜΕ και οφείλω να αναφέρω ότι σιωνιστές προπαγανδιστές  (Ρώσοι φιλελεύθεροι και Εβραίοι σχολιαστές) αγωνίζονται απελπισμένα να ρίξουν το φταίξιμο σε οποιονδήποτε – στους Σύρους, στους Εσμπολά, ακόμη και στους Ρώσους, εκτός του Ισραήλ. 
Αυτό δεν πρόκειται να «κάτσει καλά» στην ρωσική κοινή γνώμη.

14 σχόλια:

  1. Πρώτον οι νεκροί είναι 15 σύμφωνα με το ρωσικό υπ, άμυνας και όχι 5!Δεύτερον τα ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν δηλώσεις του εκπροσώπου Εθνική Άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Konashenkov πως οι S-200 των Σύριων δεν είχαν αναγνώριση "φίλος-εχθρός" διότι ήταν στην επιλογή του αγοραστή να το βάλει!Μόνον στα ρωσικά είναι στάνταρντ!"Δεν υπήρξε ποτέ προηγούμενο για τη μεταφορά ενός τέτοιου συστήματος μαζί με τους ρωσικούς κωδικούς ταυτοποίησης σε άλλο κράτος", τόνισε.Σήμερα στη Μόσχα αναμένεται στρατιωτική αντιπροσωπεία από το Ισραήλ υπό την ηγεσία του διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Αμικάμ Νορκίν, ο οποίος αναμένεται να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το συμβάν."Ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας και ο συνοδός του θα παρουσιάσουν μια εικόνα για το τι συνέβη σε όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένων των κύριων πορισμάτων της έρευνας που διεξήγαγαν οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ", ανέφερε το δελτίο τύπου του IDF.Στο Τελ Αβίβ επίσης κατηγορούν ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν το IL-20 ως κάλυψη, υποκαθιστώντας το πράγματι για επίθεση της αεροπορικής άμυνας της Συρίας.Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Ασάντ συμφωνεί με την έκδοση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. .
    «Η κατάρρευση του ρωσικού αεροσκάφους ήταν το αποτέλεσμα των αλαζονικών ενεργειών του Ισραήλ που χρησιμοποιούν βρώμικες μεθόδους για την επίτευξη των στόχων και επιθετικότητας στην περιοχή».Είπαν επίσης ότι το αεροπλάνο έπεσε 27 χλμ. Δυτικά του χωριού Μπάνια στη Συριακή επαρχία Λατάκια.
    Στην έρευνα βρέθηκαν οκτώ πλοία,από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας.
    Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, κατά τη μετάβαση από τη Μαύρη Θάλασσα στον τόπο όπου το αεροπλάνο συνετρίβη, υπάρχει ένα πλοίο έρευνών "Seliger", ειδικά εξοπλισμένο για έρευνα. «Επί του σκάφους είναι τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα» Σούπερ gnom «και» PT-2500 «που μπορεί να βυθιστεί σε βάθος 2.500 μέτρων, καθώς και τον εξοπλισμό πλοήγησης και το σόναρ.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >οι νεκροί είναι 15<
      Mea culpa, διορθώθηκε.

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει, ανθρώπινο είναι! Απλά νόμιζα πως ήταν από τον κο Ιγναντίου!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Η προβοκάτσια που είναι ; Δεν υπάρχουν εβραίοι πράκτορες στην Ρωσσία οπως και απανταχού της υφηλίου ; Δεν συζητώ για το προτεκτοράτο Ελλάς...Βρίθει, σε υψηλούς θώκους και σε ολα τα "κόμματα"...

      Διαγραφή
  3. Πολυ δυνατο άρθρο.Το μονο καλο που θα μπορούσε για τον Ασσαντ να βγει απο την κατάρριψη του αεροσκάφους και των θάνατο 14 ανθρώπων ειναι αυτο,δηλαδή να παγώσει την αεροπορική ελευθερία του Ισραήλ , δε νομίζω οτι μπορεί να το επιβάλλει στρατηγικά (τεχνολογικά δεν ξερω) ! Η Ρωσία ειναι μια χώρα και μια πολεμική μηχανή που εχει πυρηνικά όπλα ! Εχει σύγχρονα όπλα κατα περιστάσεις ανώτερα των δυτικών αλλά δεν εχει οικονομία δεν εχει πληθυσμιακό δυναμικό και δεν εχει σκοπό να εμπλακεί σε πόλεμο για το πρεστίζ της διότι δεν βιοπορίζεται απο αυτο οπως οι ΗΠΑ ! Οι οποίες πουλανε προστασία στον πλανήτη ως άλλος μπράβος της υφηλίου για το ισχυρό δολάριο.Επίσης δεν ενδιαφέρεται για το Ισραήλ. Τα δυο τελευταία ειναι πολυ σημαντικά.Δηλαδη ακομα ειναι περιφερειακή δύναμη που λόγω γεωγραφιας δύναται να γινει υπερδύναμη στο μέλλον.Μη περιμένουν λοιπόν εδω κάποιοι να ανοίξει μέτωπο ουτε κε την Τουρκία ουτε με το Ισραήλ ουτε και με αλλο κράτος για ενα αεροπλάνο... Οσο ταπεινωτικό κι αν ειναι αυτο.Εκανε την ανάγκη φιλότιμο και τελείωσε.Δεν νομίζω οτι υπάρχει σιωνιστικό λόμπυ στη Ρωσία κατα την αντίστοιχη δύναμη του στις ΗΠΑ πλην τις αντιπολίτευσης ... Για δουμε πως αντιδρά η Ρωσία πρέπει να μελετήσουμε το Ουκρανικό.Επενεβη εν μια νύχτα στην Κριμαία για να πετύχει στρατηγικούς στόχους (άνευ δυτικών αντιδράσεων) αλλά άφησε τους Ρώσους της Ανατολικής Ουκρανίας σχεδόν ακάλυπτους διότι δεν είχε κανένα στόχο να πετύχει εκει και διότι δεν μπορούσε να κυρηξει εναν πόλεμο παγίδα.Το μονο που ενδιαφέρει τη Ρωσία ειναι ο Ασσαντ και το καθεστώς να διατηρήσει τα κεκτημένα του στο έδαφος.Περαν αυτού ουδέν.Μπορει να χάνει επικοινωνιακά αλλά το μονο που ενδιαφέρει τον Πούτιν ειναι να κερδίσει τακτικά.Το ξέρει το Ισραήλ και το εκμεταλλεύεται μια χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, ολα κι ολα!
      Οχι μονο υπαρχει 5η φαλαγγα αλλα παιζει και μπαλα. Ερωτησις: Εχει πραγματι ανεξαρτητh απο τον Ροτσιλντ τραπεζα ο Βλαδιμηρος? Τι καταγωγης ειναι η Nabiulina? ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΡΔΟ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΣΑΙ ΣΚΛΑΒΑΚΙ !!!!!

      Ιδου λοιπον η ΡΟΔΟΣ και ιδου το ΠΗΔΗΜΑ. Και γαια πυρι μιχθειτω......

      Διαγραφή
    2. Λεγεται...οι κατωθι ειναι εβραικης θρησκειας...1) ο συμβουλος εθν.ασφαλειας.2) ο αρχηγος της Κα Γκε Μπε (πρωην)...3) ο υπουργος παιδειας 4) ο στυλοβατης του Πουτιν...Τσουμπαις...5) ο ιδιοκτητης του Ρωσια τουνταιη...και πολλων ΜΜΕ...6) και αλλοι πολλοι πολυεκατομμυριουχοι...και παντου.7) ...ο προεδρος της....Ρος Ατομ...( !!!).....(ολα τα πυρηνικα δηλ.).... Αυτα ξερω εγω....βαλτε και ποσα δεν ξερω...Εχω κι ολα τα ονοματα...αλλα δεν εχει νοημα...

      Διαγραφή
    3. Διόλου απίθανο να ειναι εβραϊκής καταγωγής ! Δε λεει τιποτα.Ακομα και στο Ιράν υπάρχει εβραϊκό κομμα στο κοινοβούλιο του ! Το Ιράν και η Ρωσία εχουν πλήρως ενάντια συμφέροντα με το Ισραήλ στην περιοχή όμως.Δηλαδη το ενα δε τεκμερει οτι δρα μια Πέμπτη φάλαγγα εντός του ρωσικού κράτους που υπονομεύει την αντίδραση ενάντιον του Ισραήλ,Η Ρωσία δεν αντιδρά διότι δεν δύναται αφενός και αφετέρου δεν εχει να κερδίσει κατι απο την αντίδραση.Οχι διότι υπάρχει Πέμπτη φάλαγγα.

      Διαγραφή
  4. κε ΠΟΥΤΙΝ, σε βλαπτουν οι πολλες φιλιες με τη CHABAD και τον Berel Lazar. Τελος παντων εχεις S-400. Γιατι δεν εχεις φραξει τον εναεριο χωρο στις Ισραηλιτικες αυθαιρεσιες για τις οποιες κωφευει ο ΟΗΕ? Απ οτι ξερω η ΣΥΡΙΑ δενε εχει κηρυξει πολεμο κατα του Ισραηλ αλλα ουτε και το Ισραηλ κατα της ΣΥΡΙΑΣ (επισημως εννοω). Οι συνεχεις επιθεσεις κατα της ΣΥΡΙΑΣ και απο το Ισραηλ δεν ειναι πραξεις πολεμου? Τι ειναι δηλαδη? Πραξεις αβροφροσυνης? Τι διαολο εχει παθει ολος ο πλανητης με τους προληπτικους πολεμους για καλο και για κακο? Αν υιοθετησουν ολοι αυτες τις αντιληψεις τι θα γινει??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή παρατήρηση για την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας από την οποία περνάνε οι μετατροπές σε ρούβλια του συναλλάγματος! Ελέγχεται απόλυτα και αποτελεί ένα από τα προβλήματα της Ρωσίσς που θέλει να ξεπεράσει με την δημιουργία των BRICS https://www.pentapostagma.gr/2018/08/%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%bf-brics-%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b4%ce%b7%ce%bc.html?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=kapoio-campaign. Όπως επίσης σωστώτατη παρατήρηση για τις πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ σε ξένα εδάφη! Γι αυτό δεν τους χωνεύει κανένας στον κόσμο! Θα μου πεις και οι Γερμανοί που σφάζουν με το ευρώ πάνε πίσω...προφανώς και δςν αναφερόμαστε δτο σύνολο των λαών...

      Διαγραφή
    2. Περι ..λομπυ το αναγνωσμα.
      1) Γκλεμπ Παβλοφκυ...συμβουλος εξ απορρητων ..δημοσιες σχεσεις Πουτιν.2) Μιχαηλ Λεσιν ..Ροσσια τουνταιη 70% των ΜΜΕ..συν..3)Μιχαηλ Φραντκοβ ..αρχηγος Κα Γκε Μπε..4) Ισαακ Καλιμα ...υπουργος παιδειας..5) Σεργκευ Κιριενκο ..προεδρος Ρος Ατομ...
      Το λομπυ των δισεκατομμυριουχων ..1) Μοσε Καντορ 2) Πιοτρ Αβεν 3) Ολεγκ Ντεριμπασκα 4) Λεονιντ Φεντουμ 5)Γκερμαν Καν 6)Αλεξ Μαμουτ 7) Λεονιντ Μικελσον 8) Μιχ.Προχοροφ 9)Αρκαντυ Ροτεμπεργκ 10) Γιουτζιν Σβιντλερ 11) Βικτωρ Βαξεμπεργκ 12) Ιγκορ Γουσουφοβ ....Αμπραμοβιτς...κλπ.........κλπ....κλπ.....
      Ολοι Εβραικου θρησκευματος....αρκετοι με γερμανικο παρονομα....ιουδαικης καταγωγης οχι......Προφανως Χαζαροι....ολως τυχαιως ...σαν τους αντιστοιχους δις...δις δις...ΗΠΑ.....Γερμανιας....Γαλλιας....Τουρκιας.....κλπ...κλπ...κλπ....Πανε στις ιδιες εκκλησιες εκατερωθεν....κι εχουν πιο κατω αλλα παντα ψηλα ψηλα....τα λοιπα Χαζαρακια...οπως παντου.....οπου γης....Για πιαστε το νοημα....Παιδεια ...πυρηνικα....εργοστασια....Μυστικες υπηρεσιες....Τραπεζες...Κεντρικες Τραπεζες...πιθανον δικαιοσυνη....δηλαδη ολα.....!!

      Διαγραφή
  5. Οι Ρώσοι στρατιωτικοί λαχταρούν να εφαρμόσουν αυτό το μέτρο αλλά δεν μπορούν επειδή δεν έχουν ούτε τα μέσα, ούτε τις ικανότητες ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.