19/9/18

Οι ΗΠΑ έστειλαν άλλα 250 φορτηγά TIR με όπλα και πυρομαχικά στους Κούρδους της Συρίας

Τουρκικές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Τουρκίας "οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στέλνουν όπλα και πυρομαχικά στο ΡΚΚ, που αποτελεί το βασικό σκελετό των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας".
Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες οι ΗΠΑ έστειλαν στις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας, στις οποίες συμμετέχει το YPG, 250 φορτηγά TIR με όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά, στα πλαίσια της επιχείρησης απελευθέρωσης του τελευταίου θύλακα που διατηρούν ακόμα υπό την κατοχή τους οι τρομοκράτες του Ι.Κ. στην περιοχή ανατολικά του ρου του Ευφράτη, στην πόλη Χαζίν, που βρίσκεται νότια της Ντερ εζ Ζορ.
Ανάμεσα στα συστήματα που παραδόθηκαν στους Κούρδους, είναι πολυβόλα, όλμοι, αντιαρματικά όπλα και τεθωρακισμένα οχήματα, που αποτελούν απαραίτητο εξοπλισμό για τις επιχειρήσεις στην έρημο.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, μέχρι σήμερα οι ΗΠΑ έχουν στείλει 4.700 φορτηγά TIR έμφορτα με όπλα, πυρομαχικά, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για τη λειτουργία του στρατού των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας.
Τα φορτηγά έχουν αφετηρία το Β. Ιράκ και περνούν στο έδαφος της Συρίας που ελέγχουν οι Κούρδοι από τη συνοριακή πύλη Σεμέλκα.

2 σχόλια:

  1. Εδω εχουν παρει βασεις...ενα σωρο ..αλλα ουτε τρικυκλο οπλα δεν καταδεχονται..Σιγα τα ωα....οι δικοι μας εχουν ζητησει μονο καμμια μιζουλα.στα Βερτζιν αιλαντς...για να παει το παιδακι τους στο ...Αμερικανικο κολλεγιο...και να παρει κανενα σπορ καρ για τις νυχτες...στο μπαρ...και η τενεκε μαχαλα κυρα...κανενα συνολακι αναβαθμισης απο τρια πουλακια ...σε τεσσερα...( παντα στα πουλια οι κυραδες)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευθυμα
    Τσιου τσιου το πουλακι ..κατω στον βαλτο ( !!!) Κελαιδει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.