22/9/18

Η ηλιακή είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε 58 χώρες

Η ηλιακή έχει αναγνωριστεί ως η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, παρέχοντας στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να μεταβούν από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σύμφωνα με στοιχεία του ενεργειακού οικονομικού τομέα του Bloomberg, το 2016 η μέση τιμή ηλιακής ενέργειας σε 58 χώρες μειώθηκε στα 1,65 εκατομμύρια δολάρια ανά μεγαβάτ, με την αιολική ενέργεια στα 1,66 εκατομμύρια δολάρια ανά μεγαβάτ.
Η τιμή ανά μεγαβάτ προέκυψε από τις μέσες τιμές 58 αναδυόμενων αγορών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, της Βραζιλίας και της Ινδίας.
Το 2017, η Κίνα επένδυσε 103 δισεκατομμύρια δολάρια για ηλιακά έργα, ενώ οι ΗΠΑ επένδυσαν μόνο 44,1 δισεκατομμύρια, η Ιαπωνία 36,2, και το Ηνωμένο Βασίλειο 22,2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές ποικίλλουν και έτσι η ηλιακή ενέργεια μπορεί να μην είναι η φθηνότερη οπουδήποτε, καθώς το κόστος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η συσσώρευση ηλιακής ακτινοβολίας, οι υπάρχουσες ενεργειακές συμφωνίες και οι κρατικές επιδοτήσεις. Η ηλιακή ενέργεια είναι επωφελής στις αναπτυσσόμενες χώρες, μαζί με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που εξελίσσονται σταδιακά στην κύρια πηγή ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο.
Αν και είναι αδύνατο να εξαλειφθούν τα ορυκτά καύσιμα από τη μία ημέρα στην άλλη, η βιομηχανία ελπίζει ότι με την πάροδο του χρόνου, η ηλιακή ενέργεια και οι υπόλοιπες ανανεώσιμες πηγές θα ξεπεράσουν τα ορυκτά καύσιμα και θα βοηθήσουν στην μειωμένη τιμολόγηση, την πιο αποτελεσματική τεχνολογία και τις θετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Ναυτεμπορική

5 σχόλια:

  1. Πτωτικές οι ΑΠΕ http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2018/08/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόση από την καταναλισκομένη (σε ποσοστό) ενέργεια στην ηλιόλουστη Ελλάδα προέρχεται από τον ήλιο; Γίνονται ενέργειες προς την κατεύθυνση αυξήσεως τού ποσοστού; Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα και δεν το γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρθρο περί φθηνής ηλιακής ενέργειας είναι για γέλια! 1 MW (μέγκα βάτ) = 1000 kW (κίλο βάτ). Δηλαδή τα 1,65 εκατομμύρια για ένα μέγκα βάτ σημαίνουν 1650 δολλάρια ανά κίλο βάτ ή 1,65 δολάρια το βάτ!!!! Μόνο φθηνό δεν το λές. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει με το κόστος απο ορυκτά καύσιμα που είναι κατά πολύ μικρότερο και για αυτό οι φτωχές χώρες χρησιμοποιούν αυτά, ως επί των πλείστων, για παραγωγή ενέργειας. Οι πολυδιαφημησμένες, αλλά και και πολύεπιδοτούμενες, ΑΠΕ είναι πανάκριβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α.Π.Ε= Απεριόριστες Περίτεχνες Ενθυλακώσεις (για τους μάγκες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Αντε βγάλε άκρη...
    http://www.theonlinepress.gr/oikonomia/%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84/
    http://www.kathimerini.gr/789464/article/epikairothta/perivallon/pio-symferoyses-oi-ananewsimes-phges-para-to-kostos-toys
    http://energy.reporter.com.cy/renewable/article/73140/ape-afxanontai-oi-theseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.