18/9/18

Νέα δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: Οριακό το προβάδισμα του «ναι»

Μικρό προβάδισμα υπέρ του «ναι» καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.
Σύμφωνα με έρευνα της «Market Vision» για λογαριασμό της ιστοσελίδας «MKD.mk», το 51,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ το 48,9% αναμένεται να ψηφίσει «όχι».
Η δημοσκόπηση αντικατοπτρίζει και τις μεγάλες εθνοτικές διαφορές της γειτονικής χώρας, καθώς υπέρ της συμφωνίας τάσσεται μόλις το 33,5% των Σλαβομακεδόνων, ενώ το 66,5% τάσσεται εναντίον.
Από την πλευρά τους, οι Αλβανόφωνοι στηρίζουν τη συμφωνία σε ποσοστό της τάξης του 95%.
Υπενθυμίζεται ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι το εξής: Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας;
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%.
Παράλληλα, ακόμη και σε περίπτωση επικράτησης του «ναι», η επικύρωση της συμφωνίας προϋποθέτει και την αλλαγή του Συντάγματος, η οποία απαιτεί τη στήριξη των 2/3 της Βουλής.
naftemporiki.gr

4 σχόλια:

  1. 1)Murphy's law.

    Edward Aloysius Murphy Jr. (January 11, 1918 – July 17, 1990[1]) was an American aerospace engineer who worked on safety-critical systems.
    He is best known for his namesake Murphy's law, which is said to state:

    "Anything that can go wrong will go wrong."

    2)"There is no such thing as public opinion. There is only published opinion."

    Winston Churchill

    3)Υπάρχει έστω και ελάχιστη αμφιβολία ότι η τεράστια διπλωματική ήττα της Ελλάδος, η άθλια "Συμφωνία των Πρεσπών", δεν θα επικυρωθεί από το δημοψήφισμα των Σκοπιανών?
    Καλύτερα να μην βάζαμε βέτο στην ένταξη των σλαβοαλβανών, παρά να υπογράφαμε την απαράδεκτη συμφωνία.

    Έλληνες πολιτικοί,
    Όσοι συμφωνήσατε και όσοι προσποιήστε ότι τάχα διαφωνείτε.
    Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειπες Φωτη...στην πορνη ..να ντραπει...( η την αγνοεις...η στα παιρνει ολα απ την τσεπη.Διαλλεγεις...)

      Διαγραφή
  2. Ένα δεν καταλαβάνω γιατί δίνεται την εντύπωση στον κόσμο (όλα τα σαιτ) ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα γίνει καμιά νοθεία υπέρ του ΝΑΙ !!! Και μάλιστα όταν όλοι οι μεγάλοι του πλανήτη είναι υπέρ του ΝΑΙ !!! Ότι το ΝΑΙ θα περάσει πρώτο είναι σίγουρο και μάλιστα όχι πολύ μακριά από το ΌΧΙ έτσι να μην υπάρχει αμφιβολία για την νοθεία !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτες οι...συγκινητικες συμμαχιες...και οι δακρυβρεχτες εταιρικες σχεσεις ...της συμπονοιας κανουν το παιδι ....μαλα@κα....και σε ριχνουνε στην φακα...Κ.Νικο....μετα την Χιροσιμα μας...ερχονται οι ..Ουνοι του Αττιλα...μεσα σε κουρνιαχτο θυελης... η θα αμυνθουν οι λεγεωνες η θα πανε αναποδα ..στους αμπελωνες....οπου ελαφρυ το χωμα ...Δεν βλεπω ομως λεγεωνες....αλλα φοβισμενες ...χωνες..ζαλισμενες και ...μονες.Αμα θελεις να νικησεις πας στα Καταλαυνικα πεδια...αν οχι...σε πανε οριζοντιο στα ..Ηλισια πεδια...Θελει αυτοθυσιες η ζωη κ.Νικο...κι οχι ζαλη. Μια αποψη ειπα...μπορει και λαθος ...μπορει κι οχι..Εσεις ειστε με το ..οχι...η με το λαθος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.