25/9/18

Τα «Ναι» και τα «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Αγγελος Συριγος –Δημήτρης Χριστόπουλος: Δύο οπτικές σε Προσφυγικό – Μεταναστευτικό

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα στη ΠΓΔΜ, δύο κορυφαίοι Πανεπιστημιακοί στο Πάντειο, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Δημήτρης Χριστόπουλος, μιλώντας στον 98.4 διασταύρωσαν τις αντίθετες απόψεις τους πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών με επίκεντρο την Ονομασία, την ταυτότητα και την γλώσσα της γειτονικής χώρας.
Η αλλαγή ονόματος μίας  χώρας, είναι σπάνια υπόθεση είπε ο Δημ. Χριστόπουλος, για να συμφωνήσει μεν ο Άγγελος Συρίγος, αλλά να προσθέσει ότι ωστόσο αυτό αφοπλίζεται από την αναγνώριση μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας.
Αίσθηση προκάλεσαν και τα όσα παρέθεσαν για το προσφυγικό- μεταναστευτικό σε Ελλάδα, Ε.Ε. και Τουρκία , κυρίως για το υπερβολικά φοβικό ψυχολογικά κλίμα στην Ευρώπη , σε μια περίοδο που οι ροές είναι ασύγκριτα χαμηλές σε σχέση με το 2015-2016.

3 σχόλια:

  1. Από πότε ο Χριστόπουλος θεωρείται..."κορυφαίος" (sic) καθηγητής;; Κορυφαίος προπαγανδιστής του δικαιωματισμού, της πολιτικής ορθότητας και του εθνομηδενισμού, ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσότεροι υποστηρικτές της μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών επικαλούνται με σπαραγμό ψυχής το επιχείρημα ότι η μετονομασία μιας χώρας είναι μεγάλη...θυσία. Ξεχνούν βολικά πως τα Σκόπια δεν αποτελούν φυσιολογική χώρα αλλά ΤΕΧΝΗΤΟ μόρφωμα που επιχειρεί επί δεκαετίες να κλέψει την ιστορική ταυτότητα γειτονικού κράτους. Αυτό το τελευταίο φαινόμενο είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στη διεθνή ιστορία και όχι φυσικά η μετονομασία της Ψευτομακεδονίας σε...Βόρεια Μακεδονία (σιγά την τεράστια αλλαγή).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν απαντας χριστοπουλε ομως,επι της ουσιας, απερριψαν οι σκοπιανοι, τον αλυτρωτισμο που ειχαν απορριψει και με τημ ενδιαμεση συμφωνια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.