17/9/18

Ο Ερντογάν δεν αποκλείει τουρκική στρατιωτική βάση στην Κύπρο

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
Δείγμα προθέσεων σχετικά με το Κυπριακό από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στο τέλος Σεπτεμβρίου στο περιθώριο της οποίας θα υπάρξουν συζητήσεις και διεργασίες για το κατά πόσο είναι πιθανή μια επανάληψη των συνομιλιών.

Από το Αζερμπαϊτζάν όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε την πρόθεση της χώρας του να αυξήσει τον τουρκικό στρατό στα Κατεχόμενα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.
Σύμφωνα με τη Yeni Şafak απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν έχει ανάγκη στρατιωτικής βάσης καθώς μπορεί να φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας, γι’ αυτό αν υπάρξει ανάγκη θα ιδρυθεί βάση στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Ακόμα τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει εγγύτητα με το νησί στο οποίο, όπως σημείωσε, είναι πολύ σημαντική η στρατιωτική ύπαρξη της Τουρκίας.
«Μας λένε πως πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτικών μας δυνάμεων. Μην μας παρεξηγήσουν όμως, δεν θα μειώσουμε των αριθμό των δυνάμεών μας. Θα τον αυξήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν σχολίασε: «Αν άκουγαν θα είχαμε λύσει το θέμα με τον Κόφι Ανάν. Τι υποσχέθηκαν στο δημοψήφισμα και τι έκαναν; Εμείς είπαμε το “ναι”, εκείνοι “όχι”. Έβαλαν αυτούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμάς μας άφησαν έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.