27/9/18

Στον ανακριτή σήμερα ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ιωάννα Μάνδρου
Μετά από πολύχρονες έρευνες των εισαγγελικών αρχών ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου αναμένεται σήμερα Πέμπτη, να  βρεθούν ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος που αντιμετωπίζουν με βάση κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και το οποίο αριθμεί περί τις 800 σελίδες.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρώην υπουργός, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση εξοπλιστικών συμβάσεων επί των ημερών του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αναμένεται να λάβει προθεσμία προκειμένου να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το οποίο ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει αστήρικτο ομιλεί για μεθοδεύσεις, αναφέρει ότι διέθετε δίκτυο λογαριασμών και υπολογαριασμών και φέρεται οτι σε αυτούς κατέληξαν 2.800.000 ελβετικά φράγκα τα οποία οι ανακριτικές αρχές συνδέουν με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, αποτιμώντας τη ζημιά σε βάρος του δημοςίου σε 400 εκ. Ευρώ.
Η παράθεση των λογαριασμών και των υπολογαριασμών που παρατίθενται στο ογκωδέστατο κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού, δηλώνουν κατά τις ανακριτικές αρχές προθέσεις καλύψεως των χρημάτων, κάτι που ο πρώην υπουργός αρνείται και σε ανακοίνωςή του προ ημερών παραθέτει στοιχεία που συνηγορούν υπέρ της αντίθετης άποψης.
Σε κάθε περίπτωση, η απολογία Παπαντωνίου αναμένεται να ληφθεί τελικά σε μεταγενέστερο χρόνο, ενώ πρόσφατα διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία με αντικείμενο και πάλι τα εξοπλιστικά επί των ημερών του (φρεγάτες) με το ερώτημα να αποφανθεί η Βουλή αν το αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει παραγραφεί και να επιστρέψει τη δικογραφία στις ανακριτικές αρχές.
Αν αυτό συμβεί τότε ο πρώην υπουργός ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος και με την πρόσθετη κατηγορία της δωροδοκίας κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Καθημερινή

3 σχόλια:

  1. Καλά θα έκανε η κ. Μάνδρου να μάς διευκρινίσει ποια από τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται ο Παπαντωνίου, έχουν παραγραφεί, βάσει τού νόμου περί ευθύνης υπουργών (άρθρο 86 Συντάγματος)(*), οπότε θα είναι μία τυπική διαδικασία και ποια όχι.

    Υπενθυμίζω ότι το ζεύγος καταδικάστηκε προ τριετίας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή ανατολή..., οπότε δεν αναμένω καμμιά εντυπωσιακή καταδίκη, αν καταδικαστεί για κάτι καινούριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον προστατευουν οι Γαλλοι για να μη γφανει τι μιζες εδωσαν ....... Μεγαλο καθαρμα ... ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ !!!!! Για το σοσιαλισμο αγωνιστηκες συντροφε !!!!!! Κουβεντα να γινεται ειναι ολα αυτα,μια και πλησιαζουν και εκλογες και πληρωνει ο ελληνακος ενφι-φορο κλπ. να ξεχνιεται κι ολας με λιγη ψυχοθεραπεια .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτος θα ακολουθησει το δρομο του Τσοχατζοπουλου στο Κορυδαλο περι μαυρου χρηματος που δεν παραγραφεται οπως η παραβαση καθηκοντος κλπ.
    Αλλωστε μετα 3 χρονια οι Ελβετοι εδωσαν τα στοιχεια του λογ/μου του γραμματεα και κουμπαρου που φορτωνε το υς λογμους της Γυναικας του και το δικο του.
    Βεβαιως οι εταιρειες που συνεργαζονταν ολοι αυτοι και καταληστεψαν το δημοσιο ηταν στην συντριπτικη πλειοψηφια τους των ηθικολογων που μας κουναγαν το δαχτυλο και μας χρωστανε το δανειο και τις αποζημιωσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.