14/9/18

Αύξηση επιτοκίων μετά από τέσσερα χρόνια για τη Ρωσία

REUTERS/MAXIM ZMEYEV
Μάλιστα, η σημερινή απόφαση έρχεται σε μία ιδιαιτέρως ανησυχητική περίοδο για τη ρωσική οικονομία, δεδομένης της αναταραχές σε Αργεντινή και Τουρκία, αλλά και των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας
Κατά 25 μονάδες βάσης αύξησε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, προχωρώντας στην πρώτη αύξηση έπειτα από τη νομισματική κρίση του 2014.
Μάλιστα, η σημερινή απόφαση έρχεται σε μία ιδιαιτέρως ανησυχητική περίοδο για τη ρωσική οικονομία, δεδομένης της αναταραχές σε Αργεντινή και Τουρκία, αλλά και των αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.
Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται πλέον, στο 7,50% και η αύξησή του συνιστά απόρροια της εκτίναξης του πληθωρισμού στο 3,1%, σε ποσοστά δηλαδή άνω του στόχου της κεντρικής τράπεζας.
Η τελευταία εκτιμάει ότι ο δείκτης τιμών θα αγγίξει το 5,5% τον επόμενο χρόνο, προτού υποχωρήσει εκ νέου στα επίπεδα του 4% το 2020.
«Οι νομισματικές συνθήκες έχουν κάπως συσφιχθεί το τελευταίο διάστημα, λόγω εξωγενών παραγόντων» εξήγησε η κεντρική τράπεζα, σε ανακοίνωσή της, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων.
Μετά την απόφαση, το ρούβλι εμφάνισε αξιοσημείωτα κέρδη, εξαλείφοντας τις πρωινές απώλειες και ενισχυόμενο στα 67,64 ρούβλια/δολάριο.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.