11/9/18

Χασακά: Η Δαμασκός θα εκδικηθεί τους στρατιώτες της

Hassaké: Damas vengera ses soldats
Ο κυβερνήτης της αλ Χασακά ανακοίνωσε ότι η Δαμασκός θα εκδικηθεί τους 14 Σύρους στρατιώτες που σκοτώθηκαν από τη φιλοαμερικανή κουρδική πολιτοφυλακή YPG στο Καμισλί στη βόρεια Συρία.
Συγκρούσεις έλαβαν χώρα πριν από δύο ημέρες στην κουρδική πόλη Καμισλί στη βόρεια Συρία, μεταξύ συριακών στρατιωτικών δυνάμεων και φιλοαμερικανών Κούρδων πολιτοφυλακών. 13 Σύροι στρατιώτες και 7 Κουρδικοί πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν.

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, ως κουρδικό πολιτικό όργανο της περιοχής, εξέδωσε δήλωση με την οποία ζήτησε συγγνώμη από τη συριακή κυβέρνηση ισχυριζόμενη ότι το γεγονός είχε λάβει χώρα λόγω αυθαίρετων διαδικασιών και έκρηξης θυμού χωρίς κάποιο λόγο.

Ο κυβερνήτης του αλ Χασακά απάντησε λέγοντας ότι αυτή η δικαιολογία δεν ήταν αποδεκτή και ότι ο στρατός θα εκδικηθεί σύντομα τους στρατιώτες του.

" Τα άτομα που συνεργάζονται σε αυτή την περιοχή με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι, στα μάτια μας, προδότες και θα τους πάρουμε σύντομα όλη τη συριακή επικράτεια ", υπογραμμίζει η δήλωση.  

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο ξεκίνησε, σε συνεδρίαση πριν από λίγες ημέρες, με τα μέλη των Συμβουλίων των Πολιτών στο βορρά και την ανατολή της Συρίας, τη δημιουργία ενός κοινού συστήματος αυτοδιοίκησης στο βορρά και την ανατολή που αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός νέου μηχανισμού συντονισμού μεταξύ των περιφερειών και των τοπικών κουρδικών συμβουλίων. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια προσπάθεια να προετοιμαστεί η δημιουργία μιας τοπικής κυβέρνησης στη βόρεια Συρία με την Ain Issa ως έδρα της στα βόρεια της Ράκα.

Επί του παρόντος, το 94% της επικράτειας του κυβερνείου αλ Χασακά καταλαμβάνονται από την κουρδική πολιτοφυλακή, υποστηριζόμενη άμεσα από τις αμερικανικές δυνάμεις. Ο συριακός αραβικός στρατός και οι φυλετικές αραβικές δυνάμεις ελέγχουν το 6% της επαρχίας (ορισμένες περιοχές του της Χασακά και του Καμισλί).

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, η πολιτοφυλακή του YPG εισέβαλε σε θέσεις του Συριακού Στρατού στο κυβερνείο αλ Χασακά, μια πρεμίερα από της αρχής του πολέμου. Προωθούμενη από τις αμερικανικές και γαλλικές βάσεις στη Χασακά, σκότωσαν 14 στρατιώτες του συριακού στρατού προτού καταλάβουν τις θέσεις τους. Αυτή η πρώτη " κουρδική " επίθεση εναντίον του συριακού στρατού δεν μπορεί να μη σχετίζεται με την επικείμενη επίθεση εναντίον της Ιντλίμπ.
Ενώπιον της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης και του στρατού να επανανακτήσουν το τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών στο βόρειο τμήμα της χώρας, ο αμερικανικός συνασπισμός επιδιώκει έναν δρόμου διαφυγής: να ανοίγει νέα μέτωπα εναντίον του συριακού στρατού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.