11/5/19

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και η μάχη για τις Μυστικές Υπηρεσίες

Η Αυστρία έδωσε ένα επικίνδυνο παράδειγμα. Μήπως έχει έρθει η «Ημέρα Χ»;


Η απειλή της ακροδεξιάς στην Αυστρία είναι ακόμη πιο σοβαρή από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Και αποδεικνύεται από το αφιέρωμα της New York Times όπου αποκαλύπτεται η προσπάθεια εμπλοκή της με τις Μυστικές Υπηρεσίες.

Η Sybille Geissler, που για πάνω από 12 χρόνια ηγήθηκε της αντιεξουσιαστικής υπηρεσίας στις Μυστικές Υπηρεσίες της Αυστρίας, πρόσφατα βρέθηκε να καταθέτει στο κοινοβούλιο για το κατά πόσο η ακροδεξιά, που τώρα είναι κυβερνητικός εταίρος στην Αυστρία, προσπάθησε να υπονομεύσει την υπηρεσία της.

Λίγο μετά την ένταξη του ακροδεξιού FPÖ (Κόμμα Ελευθερίας) στην κυβέρνηση, πριν από 17 μήνες, και έχοντας αναλάβει μεταξύ άλλων το νευραλγικό υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε από την Geissler και το αφεντικό της να τους αποκαλύψουν τα ονόματα των πληροφοριοδοτών που είχαν διεισδύσει στην άκρα δεξιά.

Αρνήθηκαν. Όμως λίγες εβδομάδες αργότερα, ένοπλες αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο της και πήραν αρχεία ετών που αφορούσαν στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και συμμαχικών κρατών.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

9 σχόλια:

  1. Δηλαδή, μόνο η άκρα δεξιά μας φταίει!

    Η άκρα αριστερά που επισήμως δηλώνει ότι ....."ή θα μας τελειώσουν ή θα τους τελειώσουμε"....είναι αθώα περιστερά...!

    Δεν μας τα λένε καλά.....!

    Το ρητό: "Παν μέτρον άριστον",των αρχαίων ημών προγόνων δεν τους λέγει τίποτε;

    Η Freiheitliche Partei Österreichs , σε ακριβή Ελληνική μετάφραση «Το Φιλελεύθερο Κόμμα Αυστρίας» και όχι το «Κόμμα της Ελευθερίας Αυστρίας» , όπως το ονομάζουν τα ΜΜΕ, είναι το μόνο κόμμα της Αυστρίας που ποτέ δεν καταδίκασε το εθνικό σοσιαλιστικό εργατικό κόμμα Γερμανίας (National Sozialistische Arbeiterpartei Deutschlands)!

    Δεν αναφέρουν όμως, ότι πριν από 45 χρόνια αποκαλύφθηκε ότι ένας υφυπουργός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αυστρίας ήταν ανώτερος αξιωματικός των SS, και ότι στο κόμμα αυτό κατέφυγαν μεταπολεμικά πολλοί χιτλερικοί !!!

    Όποιος θέλει μπορώ να του ονομάσω αρκετούς άλλους πρώην χιτλερικούς ... σοσιαλιστές...!

    Όχι όμως στο Φιλελεύθερο Κόμμα Αυστρίας!

    Ευμένης Καρδιανός


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πριν 19 χρόνια, δηλαδή το 2000, αν θυμάσαι, επενέβη ωμά το Διευθυντήριο των Βρυξελλών στα εσωτερικά τής Αυστρίας και διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό, εξαναγκάζοντας τον μακαρίτη Haider σε παραίτηση. Αυτήν την "δημοκρατία" εφαρμόζουν, γι αυτό τώρα θα εισπράξουν τα επίχειρα. Κι αυτοί και άλλοι.

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΩΡΙΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ' αντιστοιχία, λίγο πρίν από την απελευθέρωση, πολλοί εντάχθηκαν στις γραμμές του ΕΑΜ, πχ Σημίτης, Λαμπράκης, Αγγελόπουλος, ....κλπ
    Και μετά το 1974, το πασόκ γέμισε από Ιωαννιδικούς, ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H χούντα του Πάοκ και ο Ιβάν φταίνε σύντροφε…
    H δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα,
    έχει μόνο έξοδα…
    άαα και φόρους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τι άνοδος τοις ακροδεξιάς και πίπες μπλε? Οι πολίτες δεν ψηφίζουν ποίους θέλουν να τους αντιπροσωπεύσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει περασει απο το μυαλό σας μηπως αυτο ειναι το σχεδιο? Με την συγκαταθεση των λαων της Ευρωπης να ξαναεχουμε ενα νεο 1933 και οτι επακολουθησε? Για το Βατικανο και τους μεγαλοαστικους κύκλους της Ευρωπης κατι τετοιο ειναι οτι πρεπει με καθυστερηση 80 ετων περιπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το στερεοτυπο μοντελο σκεψης ..δεξια..αριστερα..κλπ...Εως το 5.000 μ.Χ...το μυαλο μας θαχει εκραγει απ την μονοτονια ...την επαναληψη...την πληξη ...τα χασμουριτα....και τον θυμο που μας θεωρουν παπαγαλους αιωνιους.Δεξια..μισοδεξια...διαγωνεια δεξια....3/4 δεξια....5/8 ...2/3.....9/10....κλπ.Το ιδιο και η ...αριστερα....στο διηνεκες....Στην δευτερα παρουσια θα τεθει το θεμα ολο ..επι ταπητος.Πας στην κολαση επι του ταπητος...η πας ιπταμενα με ταπητα του Ισφαχαν ?? Το συμπαν ειναι ..στρογγυλο.Οποιος πει.ποιο μερος του ειναι αριστερο...η δεξιο...η πανω κατω...κερδιζει την πληρη απωλεια σαν ο πιο ...σφαιρικος ηλιθιος ολων των εποχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μεταπολεμικά πολλοί χιτλερικοί !!!
    Όταν πλέον ήταν φανερό ότι η Γερμανία έχανε τον ΙΙ Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε το Εθνικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Αυστρίας στην Αυστρία, αφού κατέστρεψε τα αρχεία με τα στοιχεία των Μελών του κόμματος, έδωσε εντολή σε όλα τα Μέλη του να εγγραφούν σε άλλα αστικά κόμματα, κυρίως στο Σοσιαλιστικό Κόμμα Αυστρίας [Sozialistische Partei Österreichs), καθώς επίσης και το υπό ίδρυση Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας (Kommunistische Partei Östereichs).

    Η Αυστρία ήταν τότε υπό την τριπλή συμμαχική κατοχή Άγγλων, Αμερικανών και Ρώσων.

    Έγιναν τότε μεγάλες διαπραγματεύσεις για να γίνει η Αυστρία ανεξάρτητη χώρα, τόσο με τους τρείς συμμάχους όσο και με τους Αυστριακούς υπό τον τότε υπουργό των Εξωτερικών Αυστρίας Λέοπολντ Φιγκλ (Leopold Figl) που εφημίζετο ως μεγάλος πότης, λέγεται μάλιστα ότι "έπινε τους Ρώσους κάτω από το τραπέζι" και κατάφερνε έτσι να παίρνει πάντα κάποια μικρή παραχώρηση από τους Ρώσους, οι οποίοι στο τέλος ενέδωσαν να γίνει ανεξάρτητη χώρα η Αυστρία, βέβαιοι όντες πως θα είχαν το πάνω χέρι λόγω του "μεγάλου" (υποτίθεται) Κομμουνιστικού κόμματος (με πληθώρα μελών χιτλερικών πρώην Νάτσι!!) και των σοσιαλιστών (ομοίως όπως πριν).

    Μεγάλο ρόλο έπαιξαν τότε οι συνδικαλιστές των Σιδηροδρομικών και των Τραμβαγιέριδων με τις σκληρές ομάδες κρούσης τους υπό τον πρόεδρό τους Όλα (Olah) που κατάφεραν να μαντρώσουν τους κομμουνιστές!

    Πολύ αργότερα εμφανίστηκε ο Χάϊντερ και οι άλλοι ακραίοι δεξιοί.

    Η Αυστρία έχει τρία μεγάλα κόμματα: τους Χριστιανοδημοκράτες ή Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (O.V.P.) τους Σοσιαλιστές (S.P.O) και το Φιλελεύθερο Κόμμα. To Κομμουνιστικό Κόμμα (K.P.Ö) είναι μικρότερο από τα τρία.

    Αυτά έμαθα από σοβαρές πηγές υπό εχεμύθεια στην Αυστρία, όπου οι Αυστριακοί δεν εξωτερικεύονται στους ξένους. Υπάρχει μεγάλη ξενοφοβία έναντι των ξένων, περιέργως πως, καθ΄ όσον οι Αυστριακοί είναι ένα αμάγαλμα πολλών εθνοτήτων κυρίως Τσέχων και Σλαύων.

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.