27/2/10

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Βουλή

Ύστερα από οχτώ μήνες αποχής και συνεχόμενων διαδηλώσεων στους δρόμους της Αλβανίας το κόμμα της αντιπολίτευσης εισήλθε στην Βουλή.

Οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος ορκίστηκαν εχθές και παρέμειναν στα έδρανα της Βουλής για πολύ λίγο. Βέβαια ανήγγειλαν ότι, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα τους για καταμέτρηση των ψήφων από το κυβερνών κόμμα, θα κατέβουν και πάλι στους δρόμους.
Στην κίνηση αυτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος συνέβαλλαν και οι πιέσεις που άσκησε αντιπροσωπία του Συμβουλίου της Ευρώπης προς τον πρόεδρο του Σ.Κ. Έντι Ράμα. Τόσο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης Μελβούτ Τσαούσογλου όσο και ο αντιπρόεδρος των σοσιαλιστικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Χάνε Σβόμποντα σχολιάζοντας το γεγονός δήλωσαν ότι η λύση θα βρεθεί μέσα από τον κοινοβουλευτικό διάλογο και όχι με διαμαρτυρίες στους δρόμους.

Πριν από την αναχώρηση τους οι ευρωπαίοι αντιπρόσωποι ανακοίνωσαν τρία σημεία για την έναρξη του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων αλλά και για την οριστική είσοδο του Σ.Κ. στην Βουλή. 1)Χωρίς χρονοτριβές να δημιουργηθεί κοινοβουλευτική επιτροπή που θα αναλάβει την διερεύνηση των εκλογών της 28ης Ιουνίου. 2)Η ίδια επιτροπή να προετοιμάσει προτάσεις βελτίωσης του εκλογικού νόμου σύμφωνα με υποδείξεις των ξένων παρατηρητών. 3)Στην αντιπολίτευση να δοθεί δίκαιος αριθμός επιτροπών των κοινοβουλευτικών ομάδων.

http://www.nenanews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.