Τελ Αβίβ.Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία παρουσίασε ένα στόλο γιγάντιων μη επανδρωμένων αεροπλάνων, τα οποία μπορούν να παραμένουν εν πτήσει για μια ολόκληρη μέρα και να φτάνουν μέχρι το Ιράν. Τα νέα Heron TP είναι κυρίως αναγνωριστικά αεροσκάφη, θα μπορούσαν όμως να εκτελούν και άλλου είδους αποστολές.
Με άνοιγμα φτερών 26 μέτρα, το Heron TP (heron σημαίνει ερωδιός) έχει το μέγεθος ενός επιβατικού Boeing 737 και είναι το μεγαλύτερο μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Ισραήλ. Το νέο αεροπλάνο μοιάζει με τον προκάτοχό του, το Heron, έχει όμως μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και πετά σε μεγαλύτερο ύψος, έως και πάνω από 12 χιλιόμετρα.
Το Heron TP «έχει το δυναμικό να μπορεί να πραγματοποιήσει νέες αποστολές στο μέλλον καθώς αυτές καθίστανται σχετικές» δήλωσε ο αντιπτέραρχος Ίντο Νέχουσταν, επικεφαλής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας.
Οι αξιωματούχου δεν διευκρίνισαν το μέγεθος του στόλου, ούτε κατονόμασαν το Ιράν ως δυνητικό στόχο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής του αεροσκάφους, η κρατική Israel Aerospace, έχει ανακοινώσει ότι η ακτίνα δράσης του Heron TP φτάνει μέχρι τον Περσικό Κόλπο, και επομένως καλύπτει τουλάχιστον ένα τμήμα του Ιράν.
Αλλοι αξιωματούχοι που ζήτησαν να μην κατονομαστούν δήλωσαν στο AP ότι το Heron TP θα ήταν χρήσιμο εργαλείο κατά της Τεχεράνης. Θα μπορούσε να πραγματοποιεί αναγνωριστικές πτήσεις, να δημιουργεί παρεμβολές στις εχθρικές επικοινωνίες, ή να λειτουργεί ως αναμεταδότης για τη συνεννόηση των επίγειων κέντρων επιχειρήσεων με τα επανδρωμένα αεροσκάφη.
Το Ισραήλ θεωρεί το Ιράν στρατηγική απειλή λόγω του πυρηνικού του προγράμματος, των βαλλιστικών πυραύλων μεγάλης εμβέλειας, αλλά και των αλλεπάλληλων αντισημιτικών δηλώσεων του Ιρανού προέδρου Αχμαντινετζάντ.
Ο ισραηλινός στρατός ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε σε μεγάλη κλίμακα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, κατά την εισβολή του στο Λίβανο το 1982. Τα Heron χρησιμοποιούνται επίσης σε αναγνωριστικές πτήσεις για επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Μη επανδρωμένα αεροπλάνα διαφόρων μεγεθών και τεχνολογιών έχουν αποδειχθεί επιτυχή στους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, όπου τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν ανεπαρκή.
Λιγότερο θεαματικά ήταν τα αποτελέσματα σε περιοχές με ισχυρότερη αντιαεροπορική άμυνα: Στον πόλεμο της Σερβίας, για παράδειγμα, είχαν καταρριφθεί 42 αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα, απώλεια που μείωσε την αποτελεσματικότητα των βομβαρδισμών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
Ενημερωτικό Ιστολόγιο με Βαρύτητα σε Θέματα Διεθνών Σχέσεων, Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας
Βιβλιοπωλείο ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: Φιλελλήνων 14, Τ.Κ. 10557, Σύνταγμα, Αθήνα, 210 3316036, infognomonpolitics@gmail.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Από εμάς το αγόρασαν, ή το αντέγραψαν; Το Θεό τους (δεν) έχουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιτέλους! Να και μια ευχάριστη είδηση για τους Μασώνους!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Ελλάδα μου καημένη...ούτε λάστιχα για σφεντονες δεν βγάζεις...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ 25 Φεβρουαρίου 2010 10:29 π.μ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνω απολυτα μαζι σας!
Μα καλα μαγος ειστε; ή βοηθος φακιρη; Μηπως κρυφοδιαβαζετε Μπαρμπα-Νικο;
ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΥΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΚΑΠΟΙΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!
ΜΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ
Από τον Philip Giraldi, 17 Δεκεμβρίου, 2009
Είναι σημαντικώτατο να επισημάνουμε τι συμβαίνει σε περιπτώσεις κατασκοπείας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν κατασκοπεύεις για την Κίνα, ή την Κούβα, ή το Ιράν θα συλληφθής θα προφυλακιστής χωρίς καμία περίπτωση να αφεθείς προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση, τα ΜΜΕ θα σε εξοστρακίσουν όσο δεν παίρνει, και τελικά θα καταδικαστής με τουλάχιστον κάθειρξη σε κάποια Ομοσπονδιακή Φυλακή. Η κατασκοπεία είναι σοβαρότατο έγκλημα και η σκληρή καταδίκη συχνά ταιριάζει σ' αυτό το έγκλημα, διότι όταν κατάσκοποι κλέβουν εξαιρετικά απόρρητες και ευαίσθητες πληροφορίες άμυνας και ασφάλειας δεν προδίδουν μόνο τους συμπολίτες τους, αλλά διακινδυνεύουν και την ασφάλεια και ακεραιότητα όλων των Αμερικανών.
Όταν οι κατάσκοποι στρέφονται εναντίον της Αμερικανικής τεχνολογίας το έγκλημα επίσης, δεν είναι λιγότερο μεμπτό. Οι κατάσκοποι που ενεργούν για μια ξένη χώρα και προσπαθούν να κλέψουν ευαίσθητη και απόρρητη τεχνολογία που έχει και εμπορικές εφαρμογές και που έχει εφευρεθεί και εφαρμοστεί με μεγάλο κόστος, είτε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είτε από ιδιωτικές επιχειρήσεις, η προδοσία τους (των κατασκόπων) είναι επίσης άκρως καταδικαστέα, διότι ούτως αφαιρούν από τη ζωή των χιλιάδων αμερικανικών εργαζόμενων, το δικαίωμα επιβίωσης τους μέσω της εργασίας τους, η οποία εργασία εξαρτάται από την ανταγωνιστικότητα της τεχνολογίας των ΗΠΑ .
Οι κατάσκοποι είναι προδότες με κάθε σημασία της λέξης, εκτός εάν, βέβαια, εάν κάποιος κατασκοπεύει υπέρ του Ισραήλ. Το Ισραήλ κατασκοπεύει ανηλεώς τις ΗΠΑ, τόσο για να κλέψη την υψηλή τεχνολογία, όσο και να επηρεάση την πολιτική της Αμερικανικής Κυβέρνησης, αλλά όταν τους πιάσουν (τους ισραηλινούς η και αμερικανό-εβραίους πράκτορες) σπανίως έχουν υποβληθεί σε οποιεσδήποτε νομικές συνέπειες....
Ολο το αρθρο με Φωτογραφιες εδω:
http://avragioz.blogspot.com/2010/01/blog-post_5873.html