26/2/10

Ετοιμη η ΕΕ για στήριξη της Ελλάδας, αν χρειαστεί

Την ετοιμότητα της ΕΕ και ειδικότερα της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα αν υπάρξει ανάγκη και αν υπάρξει σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη των ελεγκτών της Ενωσης στη χώρα μας, ανέφερε πως γύρισαν χθες από την Αθήνα και θα ενημερώσουν τον Επίτροπο Ρεν για τα πορίσματα που έχουν αντλήσει από την επίσκεψή τους εκεί. Ο Όλι Ρεν την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα έχει υψηλού πολιτικού επιπέδου συναντήσεις και συζητήσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας είναι ικανά να επιτύχουν τους φιλόδοξους στόχους που έχουν τεθεί και να μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας κατά 4% έως το τέλος του 2010.
Εξάλλου, ερωτηθείς αν, εκτός από το θέμα των πρόσθετων μέτρων,ο Όλι Ρεν προτίθεται να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης προς την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι «όλες οι πτυχές αυτού του ζητήματος συνδέονται» και επανέλαβε το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα στήριξης των 27 ηγετών της ΕΕ την 11η Φεβρουαρίου.
«Η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από πολλά στοιχεία, ωστόσο το βασικό είναι η εφαρμογή των μέτρων που λαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας, των πρόσθετων μέτρων που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο και εφόσον κριθεί αναγκαίο και νέων πρόσθετων μέτρων», ανέφερε ο Α. Αλταφάζ.
Συμπλήρωσε ότι προς το παρόν, η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική ενίσχυση. «Αν υπάρξει ανάγκη και σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά, θα υπάρξει στήριξη από την ΕΕ και ειδικότερα από την ευρωζώνη προς την Ελλάδα», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

3 σχόλια:

 1. Δεν ξέρω μόνο αν θα προσφέρουν χείρα βοηθείας ή θα μας στηρίξουν με άλλο μέλος του σώματός τους και θα τσόύξει (η βοήθεια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αποσμασματα απο αναλυση που εγινε στιs 20 Σεπτεμβριου 2009.

  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ.

  "Είναι εξαιρετικά σπάνιο για πρωθυπουργό μιας χώρας να κατέχει παράλληλα και αλλοδαπή ιθαγένεια - πόσο μάλλον για κάποιον που είναι αλλογενής κατά τρία τέταρτα.

  Είναι γεγονός ότι η ιθαγένεια είναι ένδειξη υποταγής σε μια χώρα, και ως εκ τούτου οι ψηφοφόροι βλέπουν ιδιαίτερα αρνητικά τους υποψήφιους με διπλή ιθαγένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραιτήθηκε δημόσια και επίσημα της αμερικανικής ιθαγένειας προτού εκλεγεί βουλευτής. Το ίδιο έκανε και η Michelle Jean που παραιτήθηκε της γαλλικής υπηκοότητας πριν να γίνει Κυβερνήτης του Καναδά. Το ενδεχόμενο δε ο Barack Obama να διατηρεί και την κενυατική ιθαγένεια καυτηριάστηκε ιδιαίτερα, μέχρι που αποδείχτηκε ότι ο Obama δεν θα μπορούσε να κατέχει την ιθαγένεια της Κένυας η οποία δεν επιτρέπει την πολλαπλή ιθαγένεια.

  Καταρχήν, θα πρέπει να ερευνήσουμε αν ο Παπανδρέου πράγματι είναι πολίτης των ΗΠΑ. Εφόσον γεννήθηκε στις ΗΠΑ και δεν έκανε ποτέ αίτηση αποποίησης ιθαγένειας σε αμερικανικό προξενείο, και εφόσον οι ΗΠΑ δεν του αφαίρεσαν την ιθαγένεια επειδή έδρασε με τρόπο ασυμβίβαστο και με πρόθεση να χάσει την αμερικανική ιθαγένεια, ο Παπανδρέου είναι ακόμα αμερικανός πολίτης. Εξάλλου, είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά του έχουν διπλή ιθαγένεια (πράγμα αδύνατον εάν ο ίδιος δεν ήταν αμερικανός) και υπάρχουν και αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο Παπανδρέου ταξίδεψε στο Λονδίνο προκειμένου να ανανεώσει το αμερικανικό του διαβατήριο χωρίς το θέμα να πάρει την δημοσιότητα που θα έπαιρνε αν το ανανέωνε στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. (Πηγή: «Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 35)

  Το επόμενο βήμα είναι να ελέγξουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει η αμερικανική υπηκοότητα στα μελλοντικά του καθήκοντα ως πρωθυπουργού της χώρας. Πέρα από το γεγονός ότι ο όρκος του να υπηρετεί τα συμφέροντα τις Ελλάδας πάνω από όλα είναι ασυμβίβαστος με την ιδιότητα του αμερικανού πολίτη, υπάρχουν και ορισμένες πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι αμερικανοί πολίτες (άρα και ο Παπανδρέου).

  Οι υποχρεώσεις των αμερικανών πολιτών είναι οι εξής:

  1). Να κάνουν φορολογική δήλωση κάθε χρόνο στην αμερικανική κυβέρνηση και να πληρώνουν φόρους πάνω σε όλα τα εισοδήματα τους, ανεξάρτητα του που διαμένουν και το από που προέρχονται αυτά τα εισοδήματα
  2). Κάθε φορά που έρχονται στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο αμερικανικό διαβατήριο, χωρίς την δυνατότητα να απολαμβάνουν διπλωματικής ασυλίας, μια και όλοι οι αμερικανοί πολίτες είναι ίσοι και έχουν ίσα δικαιώματα.
  3). Να διατηρούν πίστη και υποταγή στις ΗΠΑ και ποτέ να μην κηρύξουν πόλεμο εναντίων των ΗΠΑ ή να βοηθήσουν τους εχθρούς των Ηνωμένων Πολιτειών. Όποιος αμερικανός πολίτης παραβεί τα ανωτέρω, μπορεί να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία και να αντιμετωπίσει ακόμα και την ποινή του θανάτου.

  Από τα ανωτέρω είναι φανερό ότι η ιδιότητα του αμερικανού πολίτη είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μπορεί να ταξιδεύει στην Αμερική χωρίς διπλωματική ασυλία, ούτε μπορεί να ζυγιάζει την κάθε του κίνηση μήπως και βοηθήσει εχθρούς των ΗΠΑ. Πάνω από όλα όμως, ο πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας δεν πρέπει να αφήνει καμία σκιά σχετικά με την πίστη του στην πατρίδα.
  Αν ο κύριος Παπανδρέου ήταν Αυστραλός με αμερικανική ιθαγένεια, δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν βουλευτής, αν ήταν Βρετανός δεν θα μπορούσε να γίνει ούτε καν διπλωμάτης. Αν ήταν δε κινέζος, θα είχε αυτόματα χάσει την κινεζική ιθαγένεια. Για αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι θα ήταν σκόπιμο ο Γιώργος Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει το θέμα της ιθαγένειας του, και χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές να αποποιηθεί την αμερικανική ιθαγένεια με επίσημη δήλωση του στο αμερικανικό προξενείο".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕ ΤΡΟΜΟΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΜΠΑΜΑ !


  Τους έχουν προτείνει οι Βρυξέλλες το συγκεκριμμένο σχέδιο με τα 25 δις τράμπα ομόλογα. Παρουσιαστηκε και ο ελληνογερμανός πολιτικός που θα αναλάμβανε την υλοποίησή του. Διαβάστε εδώ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/k_24.html Διάφοροι έγκριτοι εκπρόσωποι των γερμανών κυρίως το έχουν επεξηγήσει από 10ημέρου στα μήντια, αλλά δεν το δέχονται ! Δεν το (ΣΥ)ΖΗΤΟΥΝ ! Αυτό φώναξε πριν λίγο ο ανταποκριτής του Μέγκα Σπινθουράκης πριν τον κόψουν στον αέρα για να συνεχίσουν με το πόσο σκληρά κακα κι ανάποδα είναι τα μέτρα που επιβάλουν οι απόγονοι των Ναζί… Για μέτρα που "ματώνουν" μιλάνε και προετοιμάζουν 4 μήνες τώρα με τα κουραδοκάναλά τους, αλλά μέτρα δεν παιρνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.