27/2/10

Νέες έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ

Νέες αξιόπιστες έρευνες για τα εγκλήματα πολέμου, τα οποία διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Γάζα, ζήτησε για άλλη μία φορά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους, δίνοντας τους πέντε μήνες για να τις ολοκληρώσουν.

Η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, στην οποία συμμετέχουν 192 κράτη, με 98 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 31 αποχές υιοθέτησε σχετικό ψήφισμα, με το οποίο ζητά από το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους τη διεξαγωγή «ανεξάρτητων, αξιόπιστων και σύμφωνα τα διεθνή κριτήρια ερευνών για τις σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Παράλληλα με το συγκεκριμένο ψήφισμα καλείται ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν να υποβάλλει σχετική έκθεση σε πέντε μήνες για τα ευρήματα της έρευνας.

Ο ΟΗΕ είχε αναθέσει στον Νοτιοαφρικανό δικαστή Ρίτσαρντ Γκόλντστοουν να ερευνήσει τις συνθήκες της ισραηλινής εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας το Δεκέμβριο του 2008 και τον Ιανουάριο του 2009 και οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου περιλαμβάνονται στην αμφιλεγόμενη έκθεση της Επιτροπής του.

Αφgelioforos.gr

1 σχόλιο:

  1. Νέα τακτική.
    Μην σχολιάζετε (στα θέματα αυτά) για να μήν ξεσπαθώνουνε οι Μίνωες, και λοιποί και μας κολλανε την αληθεια στη μουρη.
    Η σιωπη ειναι χρυσος που λενε και στην Ελβετια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.