25/2/10

TO ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟ 1940-41 ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Νίκος Μάρτης-Πρώην Υπουργός
Η Ελλάδα, με υπαιτιότητα Ελλήνων, έχει μεγάλο δημοσιονομικό έλλειμμα και δικαίως η ΕΕ απαιτεί η πατρίδα μας να λάβει σκληρά μέτρα για να περιορίσει το έλλειμμα.
Έλλειμμα όμως έχουν και άλλες χώρες της ΕΕ, ακόμα και οι ΗΠΑ και είναι αδιανόητα τα υποτιμητικά σχόλια ευρωπαϊκών εφημερίδων και εκπροσώπων της ΕΕ για την Ελλάδα ίσως διότι δεν γνωρίζουν τις θυσίες της Ελλάδας και τους αγώνες της του 1940-41 για να διασωθεί η Δημοκρατία και η ελευθερία, όχι μόνο των Ελλήνων, πράγμα που αναγνώρισαν όλοι οι ηγέτες και όλα τα μέσα ενημερώσεως όλων των ελευθέρων λαών. Τα διθυραμβικά κείμενα όλων των τότε ηγετών και όλων των Μέσων Ενημερώσεως υπάρχουν σε βιβλίο που εξέδωσε το 1942 ιδιοκτήτης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης.

Όχι τυχαία το 1942 ο Γάλλος Pierre Bourdan μιλώντας στο BBC είπε: «Με την πάροδο του χρόνου θα φανεί ότι μετά την απόφαση της Αγγλίας του 1940 ήταν η ανδρεία του ελληνικού λαού, που συνέβαλε περισσότερο για να σωθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο δημιουργημένος από τον ίδιο αυτό λαό πριν από 2.400 χρόνια. Πρέπει να το σκέπτονται αυτό όταν θα διαμορφώσουν την Ευρώπη. Κάθε αχαριστία στην Ελλάδα θα ισοδυναμούσε με προδοσία προς την Ευρώπη».

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τον Οκτώβριο 1940, όταν σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη είχε ήδη υποταγεί στο Χίτλερ, η Σοβιετική Ένωση ήταν τότε σύμμαχος της Γερμανίας και όλες οι Βαλκανικές χώρες είχαν επαφές με τον Χίτλερ, η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μόνη στην Ευρώπη δέχτηκε επίθεση από την Φασιστική Ιταλία των 40 εκατομμυρίων κατοίκων, την οποία και νίκησε.

Εάν η Ελλάδα ήττατο ή παρεδίδετο, με το Λίβανο και τη Συρία υπό την κατοχή της γερμανόφιλης Κυβερνήσεως του ΒΙΣΥ, το Ιράκ με φιλογερμανικές δυνάμεις, την Τουρκία αμφιρέπουσα, τις ιταλικές δυνάμεις της Αφρικής ανέπαφες, τον σημαντικό ιταλικό στόλο και την ιταλική αεροπορία να δεσπόζουν στη Μεσόγειο, και με ελάχιστες τότε διαθέσιμες βρετανικές δυνάμεις, θα κέρδιζε τον Πόλεμο ο Άξονας, όπως δήλωσαν Άγγλοι Υπουργοί και Στρατιωτικοί ηγέτες.

Η νίκη αυτή των Ελλήνων, η πρώτη νίκη κατά του Άξονα, ανάγκασε τον Χίτλερ, για να βοηθήσει τον Μουσολίνι. Μετά από σύμφωνη γνώμη και του Στάλιν, ο Χίτλερ αποφάσισε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας στο τέλος Μαρτίου 1941.

Τον Φεβρουάριο 1941 ο Άγγλος Υπουργός Ήντεν ήλθε στην Ελλάδα και ανέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ότι η Γιουγκοσλαβία και η Τουρκία αρνήθηκαν να συμπράξουν με την Ελλάδα και να πολεμήσουν κατά της Γερμανίας. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απήντησε ότι η Ελλάδα θα πολεμήσει και μόνη και κατά της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι ήδη πολεμούσε στην Αλβανία. Ο Τσόρτσιλ σε τηλεγράφημά του προς τον ‘Ηντεν, ζήτησε να μην πιεσθεί η Ελλάδα να λάβει μέρος σε απέλπιδα αγώνα. Αρχές Μαρτίου 1941 ήρθε στην Ελλάδα ανεπαρκέστατη εκστρατευτική Βρετανική Στρατιωτική Δύναμη, αποτελούμενη από Άγγλους, Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς και έλαβε θέση στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Την ηρωική αυτή απόφαση και έμπρακτη μαχητικότητα της Ελλάδας, στον κοινό συμμαχικό αγώνα κατά του Άξονα, όλοι την αγνοούν σήμερα.

Επειδή την 27η Μαρτίου 1941 ο Γιουγκοσλαβικός στρατός ανέτρεψε την Γιουγκοσλαβική Κυβέρνηση η οποία την 25η Μαρτίου 1941 είχε υπογράψει Σύμφωνο Φιλίας με τον Χίτλερ, ο Χίτλερ ανέβαλε την επίθεση κατά της Ελλάδος που είχε προγραμματίσει γιά το τέλος Μαρτίου και επιτέθηκε την 6η Απριλίου 1941 από βουλγαρικό έδαφος κατά της Ελλάδος στα Οχυρά Μακεδονίας – Θράκης (όπου υπηρετούσα ως Έφεδρος Αξιωματικός) και ταυτόχρονα κατά της Γιουγκοσλαβίας. Γιά την Βαλκανική αυτή εκστρατεία, ο Χίτλερ διέθεσε περί το ένα τρίτο των στρατιωτών, των αρμάτων και των αεροπλάνων, που είχε συγκεντρώσει γιά την προγραμματιζόμενη αρχικά γιά τα μέσα Μαΐου 1941 επίθεση κατά της Σοβιετικής Ενώσεως.

Ο ηρωισμός των μαχητών των Οχυρών εξέπληξε τους Γερμανούς και ο Χίτλερ μιλώντας στο Ράιχσταγ την 4.5.1941, είπε: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διαπιστώσω ότι απ’ όλους τους αντιπάλους μας, ο Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστον ηρωϊσμόν και αυτοθυσίαν και παρεδόθη, όταν κάθε αντίσταση ήταν μάταιη».

Μετά την κατάρρευση του Μετώπου, οι Γερμανοί επιτέθηκαν κατά της νήσου Κρήτης με Αλεξιπτωτιστές. Την Κρήτη υπερασπίστηκαν το εκστρατευτικό Σώμα Άγγλων, Αυστραλών, Νεοζηλανδών που υποχώρησαν από τη Μακεδονία, ελληνικός στρατός, 300 μαθητές της Σχολής Ευελπίδων και ο λαός της Κρήτης. Η μάχη της Κρήτης έμεινε στην ιστορία για τον ηρωισμό των αμυνομένων και επιτιθεμένων. 5.500 αλεξιπτωτιστές εφονεύθησαν και εξουδετερώθηκε η αερομεταφερόμενη Μεραρχία, που αν υπήρχε, θα καταλάμβανε ο Χίτλερ το Γιβραλτάρ, την Μάλτα και το Ιράκ, όταν εξεράγη στο Ιράκ κίνημα φιλογερμανικό.

Μέχρι την πτώση της Κρήτης, η Ελλάδα πολέμησε τον Άξονα 216 μέρες ενώ η κραταιά Γαλλία υπέκυψε σε 45 μόνο μέρες. Η επίθεση του Άξονα κατά της Ελλάδας συνετέλεσε στο να αναβληθεί η επίθεση κατά της Σοβιετικής Ενώσεως μέχρι την 22 Ιουνίου 1941 και η αρχική νίκη των Γερμανών μετατράπηκε από τον ρωσικό χειμώνα σε ήττα του Χίτλερ στην Ευρώπη.

Μετά την κατάληψη της Κρήτης όλα τα αξιόμαχα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού και τα μαχητικά αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας έφυγαν στη Μέση Ανατολή, ετέθησαν στη διάθεση του βρετανικού στρατηγείου Μέσης Ανατολής στο Κάιρο και συνέχισαν τον πόλεμο από κοινού με τους Συμμάχους μας. Δημιουργήθηκε η 1η Ελληνική Ταξιαρχία, όπου πολέμησε στον Ελ-Αλαμέιν και στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου η 3η Ορεινή Ταξιαρχία (γνωστή ως Ταξιαρχία Ρίμινι) διέσπασε την απόρθητη θεωρούμενη Γοτθική Γραμμή και ο Σταθμός του Βερολίνου ανέφερε ότι: «Πολεμούμε εναντίον Ελλήνων». Δημιουργήθηκε ο Ιερός Λόχος, μόνο από Αξιωματικούς, που έδρασε στη Βόρεια Αφρική και κυρίως στο Αιγαίο. Προσωπικά ως Έφεδρος Αξιωματικός Πυροβολικού συμμετείχα και στις Μάχες του Ελ-Αλαμέιν και Ρίμινι και το 1944 στη Μάχη των Αθηνών.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 η Ελλάδα πριν εισέλθει στον πόλεμο έδωσε τη διάθεση των συμμάχων τον εμπορικό της στόλο. Την 29η Σεπτεμβρίου 1939 εξεδόθη διαταγή από το Γερμανικό Ναυαρχείο, τα γερμανικά υποβρύχια να βυθίζουν αμέσως τα ελληνικά εμπορικά πλοία, μόλις τα εντοπίζουν. Κατά την διάρκεια του πολέμου Αμερική και Αγγλία παρέδωσαν στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό 34 μάχιμα πολεμικά πλοία, ορισμένα των οποίων παρελήφθησαν νεότευκτα από τα Ναυπηγεία τους. Από τα 500 φορτηγά μας εμπορικά πλοία, βυθίστηκαν τα 374 από γερμανικά υποβρύχια και πνίγηκαν ή φονεύθηκαν 2000 ναυτικοί μας.

Ο Χίτλερ ανέφερε στη φίλη του Leni Riefenstahl, ότι: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος υπήρξε καταστροφική για την Γερμανία. Αν οι Ιταλοί δεν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν χρειάζονταν τη βοήθεια μας, ο πόλεμος θα είχε πάρει διαφορετική τροπή. Θα είχαμε προλάβει να κατακτήσουμε το Λένινγκραντ και τη Μόσχα, πριν μας πιάσει το ρωσικό ψύχος» (από το βιβλίο της Riefenstahl). Τα ίδια επανέλαβε και στην Πολιτική Διαθήκη του, που υπαγόρευσε προ του θανάτου του, όπου κατηγορηματικά αποδίδει την αποτυχία του στην καταστρεπτική για τον Άξονα επίθεση του Μουσολίνι κατά της Ελλάδας.

Ο Γερμανός Καιτέλ, στη δίκη της Νυρεμβέργης είπε: «Η αναπάντεχη και ισχυρή αντίσταση των Ελλήνων επιβράδυνε κατά δύο και πλέον ζωτικούς μήνες την επίθεσή μας κατά της Ρωσίας. Αν δεν είχαμε τη μεγάλη αυτή καθυστέρηση, άλλη θα ήταν η έκβαση του πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο και γενικά του Πολέμου και άλλοι θα ήσαν σήμερα κατηγορούμενοι».

Ο Ήντεν, Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας (ο αρμοδιότερος εκ των συμμάχων την περίοδο εκείνη) τόνιζε στις 24 Σεπτεμβρίου 1942: «Ασχέτως προς το τι θα πουν οι ιστορικοί του μέλλοντος, εκείνο το οποίο μπορούμε να πούμε εμείς από τώρα είναι ότι η Ελλάδα πρώτη έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή της εθνικής Επανάστασης εναντίον του Άξονα στη Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή, με τη μικρή βοήθεια, που σταθήκαμε τότε ικανοί να της δώσουμε, κράτησε τους Γερμανούς στο Ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη επί έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τη χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων του Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε ριζική μεταβολή στις εκστρατείες του και ίσως στην όλη πορεία του πολέμου...».

Ο Ρ/Σ της Μόσχας το 1942 την Επέτειο της εισόδου των Γερμανών στην Αθήνα, μετέδωσε: «Άοπλοι πολεμήσατε πάνοπλους και νικήσατε. Μικροί εναντίον μεγάλων και υπερισχύσατε. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είστε Έλληνες. Οι Ρώσοι ως άνθρωποι κερδίσαμε χρόνο χάριν στην αντίσταση σας για να αμυνθούμε. Σας ευχαριστούμε».

Η Ελλάδα μετά την κατάρρευση του Μετώπου αντιμετώπισε τριπλή εχθρική κατοχή (Γερμανών, Ιταλών, Βουλγάρων). Η Ελλάδα από το 1940 μέχρι το 1944 είχε 620.000 νεκρούς (με τους νεκρούς από την πείνα). Το Σχέδιο Μάρσαλ δεν αξιοποιήθηκε όπως στις άλλες χώρες, διότι η Ελλάδα το 1946-1949 υπήρξε στόχος της Σοβιετικής Ενώσεως και θύμα του ονομαζόμενου Ψυχρού Πολέμου. Ο λεγόμενος δημοκρατικός στρατός, που ενισχύετο από τις Κομμουνιστικές χώρες των Βαλκανίων, οι οποίες είχαν στόχο τη Μακεδονία, προκάλεσε εμφύλιο πόλεμο, που δημιούργησε σημαντική καταστροφή στην ύπαιθρο και στις βασικές υποδομές της Ελλάδας. Εάν το Σοβιετικό Μπλοκ επιτύγχανε να θέσει υπό τον έλεγχό του το Αιγαίο, με τα πανίσχυρα, τότε, Κομμουνιστικά Κόμματα Ιταλίας και Γαλλίας και την Γερμανία ανίσχυρη μετά την ήττα, ολόκληρη η Ευρώπη θα γινόταν Κομμουνιστική.

Με το Δόγμα Τρούμαν ο ελληνικός στρατός απέκρουσε την επίθεση και η Μακεδονία διασώθηκε από το να γίνει «Σοσιαλιστική Δημοκρατία» και να ενταχθεί στα Σκόπια. Ο δημοκρατικός στρατός απήγαγε 28.000 παιδιά από την Ελλάδα στις υπό Σοβιετικό έλεγχο γειτονικές χώρες. Με απόφαση του ΟΗΕ η πράξη αυτή εθεωρήθη γενοκτονία. Από αυτά τα παιδιά, μεγάλος αριθμός υπέστη «πλύση εγκεφάλου» για τη Μακεδονία και αποτελούν σήμερα τους πιο επιθετικούς παράγοντες για την απόσπαση της Μακεδονίας.

Η Ελλάδα πολέμησε 3 δικτατορίες. Καμία χώρα της ΕΕ δεν αντιμετώπισε τις τρεις δικτατορίες (φασισμό, ναζισμό και κομμουνισμό)

Καμία χώρα της ΕΕ δεν υπέστη τριπλή εχθρική κατοχή (Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία) και καμία χώρα δεν είχε τόσους νεκρούς κατ’ αναλογία του πληθυσμού της. Καμία χώρα δεν προσέφερε τόσα για τη δημοκρατία και την ελευθερία και καμία χώρα δεν διατηρεί ανάλογες αμυντικές δυνάμεις, λόγω της τουρκικής απειλής. Η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας κάθε μέρα και για την αναχαίτιση τους η Ελλάδα δαπανά χιλιάδες ευρώ. Σήμερα οι Τούρκοι προωθούν στην Ελλάδα χιλιάδες λαθρομετανάστες και δεν εφαρμόζει συμφωνία να τους δεχθούν πίσω. Παράλληλα η Τουρκία διατηρεί την απειλή casus beli, εις βάρος της Ελλάδας, χώρα της ΕΕ.

Η Τουρκία στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε συμπράξει με τους Γερμανούς, τους αντιπάλους των δημοκρατικών χωρών. Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βοήθησε τον Χίτλερ α) στη σύναψη συμμαχίας με τη Βουλγαρία, ενόψει της επίθεσης του Χίτλερ κατά της Ελλάδος, β) σύναψε συμμαχία με τον Χίτλερ όταν τα γερμανικά στρατεύματα προήλαυναν στη Σοβιετική Ένωση και γ) διέθεσε τα αεροδρόμια της για ανεφοδιασμό των Γερμανικών αεροπλάνων όταν εξερράγη φιλοχιτλερικό κίνημα στο Ιράκ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Με τις αδικαιολόγητες επιθέσεις εφημερίδων της Ευρώπης, η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο πτωχεύσεως, που θα έχει ηθικό αντίκτυπο και δραματική μείωση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων.

Υποβαθμίσαμε τα τρία σημαντικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας (κατά τον Τορν), δηλαδή την εμπορική ναυτιλία, τον ορυκτό πλούτο και το επιχειρηματικό δαιμόνιο των Ελλήνων. Τα τρία αυτά υπάρχουν και θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε. Θα πρέπει επίσης να γίνει αναδιάρθρωση καλλιεργειών.

Οι Έλληνες, όπως κατά την αρχαιότητα έτσι και τον Οκτώβριο του 1940, όταν υπέστησαν αρχικά την ιταλική επίθεση και εν συνεχεία τη γερμανική, ευρέθησαν ενωμένοι, κατέπληξαν τον κόσμο και διέσωσαν τη δημοκρατία και την ελευθερία, όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και της Ευρώπης, με τη σημαντική τους συμβολή στη Συμμαχική Νίκη, όπως αναλύω ανωτέρω.

Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τον νέο κίνδυνο, που οφείλεται σε σφάλματα και παραλείψεις μας, αλλά και σε ευρύτερα προβλήματα, τα οποία δεν προέρχονται από εμάς. Προσβλέπουμε στη συνδρομή και της ΕΕ, η οποία θα πρέπει να συνεκτιμήσει τις θυσίες μας και την προσφορά μας στη δημοκρατία και ελευθερία όλων των λαών.

http://www.hellenicnews.com/gr/readnews.html?newsid=11545&lang=GR

2 σχόλια:

  1. Στη χώρα τη Σοδόμα….!

    ....Αφήστε μας….. και φτύστε μας….,
    αρχαίοι μας προγόνοι….,
    σ’ αυτόν τον πανεκφυλισμό….,
    ως λέτε πάνωθέ μας….,
    ας ξεψυχάμε μόνοι….!

    Αφήστε μας….. και φτύστε μας….,
    χα…., τι «Μεγάλη Ιδέα»….,…..
    Όνειρο τ’ όποιο βολεψιό….,
    ως λέμε κάτωθέ σας….,
    μεις έχουμε….. κι Ιδέα….!

    Αφήστε μας….. και φτύστε μας….,
    κι αν θέτε…., συγχωρέστε μας….,
    γελάστε θέτε….. κλάψτε μας….,…..
    καλά είναι κι έτσι…., πάψατε….,
    στη χώρα τη Σοδόμα….,…..
    μα….. κρίμα –σας…., ‘’παράλειψη’’….,
    που, μόν’, για λίγους γράψατε,
    και, κάτι….. για ‘’’Κονόμα’’….!.....

    Γεια….: Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτα λιτή και γεμάτη ανάλυση!!

    Καταπληκτικό αρθρο.

    Επιμενιδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.