25/2/10

Το Βερολίνο απορρίπτει τις ελληνικές αιτιάσεις για πολεμικές αποζημιώσεις


Η Γερμανία υποστηρίζει ότι μετά το 1960 χορήγησε βοήθεια ύψους 16,3 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα.
Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε χθες τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία οφείλει ακόμη στην Ελλάδα τις αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση.

«Οφείλω να απορρίψω τις κατηγορίες αυτές», δήλωσε ο Αντρέας Πέσκε, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Με βάση τη συμφωνία αποζημιώσεων του 1960, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Μια συζήτηση για το παρελθόν δεν συμβάλλει καθόλου στην επίλυση των προβλημάτων της Ελλάδας και δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή ελληνική κρίση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον Αντρέας Πέσκε, οι Έλληνες που υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία υπό το ναζιστικό καθεστώς αποζημιώθηκαν επίσης στο πλαίσιο του ιδρύματος «Μνήμη, ευθύνη και μέλλον», το οποίο κατέβαλε περί τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε 1,7 εκατομμύριο πρώην εργαζόμενους σε καταναγκαστικά έργα σε περισσότερες από εκατό χώρες.

Παράλληλα, η Γερμανία χορήγησε μετά το 1960 βοήθεια ύψους «περίπου 32 δισεκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (16,3 δισεκατομμύρια ευρώ) στην Ελλάδα σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να υποστηρίξει την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικονομική κοινότητα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλριχ Βίλεμ, απαντώντας στον δήμαρχο της Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη και τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την προσβλητική στάση γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα, επικαλέσθηκε «την ελευθερία του Τύπου» στη Γερμανία.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

19 σχόλια:

  1. Κάποιος να του πεί το συνολικό έλλειμα του Ελληνο-Γερμανικού εμπορικού ισοζυγίου απο το 1960 ως σήμερα,για να καταλάβει πως τα 16,3 διςΕυρώ τα δώσανε στους εαυτούς τους...

    Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που στήνουν τα λαμόγια των media,ότι για όλα φταίνε..οι κακοί Γερμανοί!

    Τα δικά μας λαμόγια φταίνε,και θα'πρεπε να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα. Δυστυχώς,αυτό δε θα γίνει...Τέτοιοι θλιβεροί λαπάδες που έχουμε καταντήσει,θα τους πληρώσουμε (με τους έμεσους φόρους) τα λεφτά που φάγανε για να αγοράζουν Cayene και βίλες στη Μύκονο,και θα πούμε και ευχαριστώ!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απείλησαν τότε οτι αν επιμείνουμε σε αποζημιώσεις,θα διώξουν τους μετανάστες μας και παίζοντας το παιχνίδι με τις δύο Γερμανίες,απέφυγαν την πληρωμή!
    Τεράστια ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις μας,με την ενδοτικότητα τους.
    Ο μόνος πολιτικός που αναφέρθηκε στο Ελληνικό κοινοβούλιο,στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων,ήταν ο Χαρίλαος Φλωράκης!

    731

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφιερωμένο στον Χίτλερ και στη Μέρκελ!

    "Ο εβραίος πέφτει στο σκαλί
    και κοκκινίζει η σκάλα
    και συ λεβέντη μου,έλα δω
    βράχο βαρύ κουβάλα!

    Παίρνω διπλό,παίρνω τριπλό
    μένα με λέν Αντώνη
    κι αν είσαι άντρας έλα δω
    στο μαμαρένιο αλώνι".

    Ιάκωβος Καμπανέλης

    Να μην ξεχάσω και τους εγχώριους Ταγματασφαλίτες και Γερμανοτσολιάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσα χρόνια οι γυφτοπασόκοι, ειδικά ο Σημίτης σαμποτάριζαν τις προσπάθειες να ενταχθούμε στο πρόγραμμα των γερμανικών αποζημιώσεων μαζύ με τους άλλους λαούς. Τώρα τους έπιασε το αντιγερμανικό "εθνικό" τους μένος για να μας στείλουν στο ΔΝΤ όπως θέλουν οι αγγλοαμερικάνοι τ' αφεντικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AΠΟΦΑΣΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΞΟΦΛΗΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΗΓΑΓΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΝΣ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΠΟΦΑΣΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ...ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΤΙ ΞΟΦΛΗΣΑΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΟΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΗΓΑΓΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΝΣ.

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >δηλώνοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή κρίση<

    Προφανώς. Δεν νομίζω να ισχυρίστηκε κανείς κάτι τέτοιο.

    >κατέβαλε αποζημίωση στην Ελλάδα ύψους 115 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων (περί τα 58,8 εκατ. ευρώ) για τη ζημία που προκλήθηκε από τον ναζισμό»<

    Όντως, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με τις πολεμικές αποζημιώσεις, ούτε με το κατοχικό δάνειο. Είναι αποζημιώσεις θυμάτων λόγω ναζιστικής ιδεολογίας, ήτοι ανθρώπων που κλείστηκαν/θανατώθηκαν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ή υπέστησαν άλλες ζημίες λόγω φυλής, σεξουαλικής ιδιαιτερότητας και θρησκεύματος. Τις αποζημιώσεις αυτές πήραν Εβραίοι, Τσιγγάνοι και ομοφυλόφιλοι. Δεν ξέρω αν πήραν και άλλοι (λόγω θρησκεύματος).

    Την στιγμή αυτή δεν έχω πρόχειρη την ονομασία της Συμφωνίας αυτής, η οποία υπεγράφη στο Λονδίνο, αν δεν απατώμαι.

    Οι Γερμανοί μετέρχονται κι αυτοί διάφορα τεχνάσματα για να αποφύγουν να πληρώσουν τις κανονικές πολεμικές αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο.

    Όλη αυτή η ιστορία είναι αρκετά πολύπλοκη, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έχει να κάνει ούτε με την πρόσληψη, ούτε με την απόλυση Ελλήνων μεταναστών. Είναι αστείος ο ισχυρισμός ότι απείλησαν να διώξουν μετανάστες. Πώς θα τους έδιωχναν, δηλαδή, αφού υπήρχαν συμβάσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 25 Φεβρουαρίου 2010 3:44 μ.μ.

    Γυρω-γυρω ολοι και στην μεση ο Σαγιαν

    "Gallia"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Απείλησαν τότε οτι αν επιμείνουμε σε αποζημιώσεις,θα διώξουν τους μετανάστες μας και παίζοντας το παιχνίδι με τις δύο Γερμανίες,απέφυγαν την πληρωμή!"


    Οταν πριν απο λιγο καιρο ειχα γραψει οτι οι Γερμανικες πολεμικες αποζημιώσεις προς την χωρα μας "πατσιστικαν"-επι κυβερνήσεως του αειμνήστου εθναρχου Κωνσταντινου Καραμανλάκα senior- με τους 750000 Ελληνες εργατες της Γερμανιας καποιοι απο εδω μεσα "επεσαν να με φανε"!Αυτος ειναι και ο λογος που "τρωνε πορτα" απο τα Ελληνικα δικαστηρια οσοι προσεφυγαν σ'αυτα για να ξεκινησουν τις διαδικασίες διεκδίκησης αποζημιώσεων!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 1. Τις αποζημιώσεις τις κατέβαλλε η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, με άλλα λόγια η τότε Δυτική Γερμανία. Προφανώς ευθύνη είχαν και οι υπόλοιποι Γερμανοί, ήτοι αυτοί που εγκλωβίστηκαν στην Ανατολική Γερμανία. Αυτό ποτέ δεν σχολιάστηκε (αν και ξέχασα, η Ανατολική Γερμανία μας αποζημίωσε σε ζωικά αγαθά, π.χ. επιχειρηματίες - πράκτορες κλπ.). Επίσης, μια και το 'φερε η κουβέντα και επειδή ως ιδιωτικός υπάλληλος ευλόγως δεν έχω χρόνο να το ψάξω, οι λοιποί του Άξονα τι μας έδωσαν για τις οικονομικές καταστροφές που προκάλεσαν; (κυρίως Ιταλοί, Βούλγαροι). Η οικογένεια μου πάντως καταστράφηκε οικονομικά επί ιταλικής κατοχής στην Ικαρία με αποτέλεσμα την μακρόχρονη ξενιτιά και τον θάνατο του παππού μου. Περιττό να πω ότι όχι αποζημίωση, ούτε συγγνώμη δεν ακούσαμε (πάντως οι Ιταλοί δεν έκαναν τα γνωστά αίσχη των Γερμανών).
    2. Τα "γατόνια" μας στην δημιουργική λογιστική, πού λούφαξαν τώρα που θα έπρεπε να μιλήσουν; Χρυσός, σιτηρά, εξοπλισμός, μεταλλεύματα προφανώς και δεν ανήκουν στις ανθρώπινες απώλειες οι οποίες ψευτοαποζημιώθηκαν και για τις οποίες και μόνο απαντούν οι Γερμανοί. Τελικά είμασταν ή όχι με το μέρος των νικητών του Β'Π.Π.;
    3. Επαναλαμβάνω με κίνδυνο να κουράσω και τον εαυτό μου: σταματήστε να αγοράζετε τα ούτως ή άλλως πανάκριβα και υπερτιμημένα γερμανικά προϊόντα. Αυτό είναι το μόνο που τους πονάει και τίποτε άλλο. Ταυτόχρονα εξοικονομούμε αρκετό χρήμα. Τραβώντας το, συμφέρει να αγοράζουμε μόνο από τις μεσογειακές χώρες της Ευρώπης με πιο προσιτές τιμές και από τους πολύ φθηνούς B.R.I.C., αν και χάνεται ευρωπαϊκό συνάλλαγμα. Υπό αυτήν την θεώρηση, ούτε σέντσι στους Σύμμαχους Αμερικάνούς που ούτε ΜΟΠ, ούτε ΚΠΣ ούτε στήριξη στα ελληνοτουρκικά έχουν δώσει, μόνο εστίες "θερμών" και θερμών επεισοδίων για "διαίρει και βασίλευε", "ΝΑΤΟικές" τάχα μου βάσεις, ρουφιανιλίκια και πρακτοριλίκια και πώληση οπλισμού. Γενικώς, θα συνιστούσα επιστροφή στην κλασική Ελληνική Οικο - Νομία με το "ουκ εν τω πολλώ το ευ" και με το σταμάτημα του ανθυιγεινού, αντιοικολογικού και καταστρεπτικού για το πνεύμα υπερκαταναλωτισμού. Ούτως ή άλλως, τα ωραιότερα πράγματα στην ζωή είναι δωρεάν. Εκτός αν πάντα τα χώνατε χοντρά για φίλους, ερωτικούς συντρόφους, διάβασμα, συζήτηση, άθληση, τάβλι και χάζεμα μπάλας στο χαζοκούτι._Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ότι έχουν "πατσίσει" οι οφειλές με το θέμα των μεταναστών είναι ουσιαστικά κάτι σαν αστικός μύθος. Ακούγεται πιθανό αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει εφόσων καθώς φαίνεται δεν υπάρχει καμία έγγραφη συμφωνία που να το αποδεικνύει. Ας μην παπαγαλίζουμε χαζομάρες λοιπόν.
    Η Γερμανία λειτουργεί ως τραμπούκος για να αποφύγει τις ευθύνες της και οι ελληνικές κυνερνήσεις, ως συνήθως, το κάνουν τουμπεκί.

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ξαφνικά κύριοι ανακαλύψατε-εν μέσω μιας φλεγόμενης κόλασης που ονομάζεται "οικονομική καταστροφή"-τις περίφημες γερμανικές αποζημιώσεις. Βρε κουτόφραγκοι που είμαστε.... Τόσα χρήματα που άφησαν πίσω τους (και αφήνουν) οι Έλληνες μετανάστες και οι επίγονοί τους με την εργασία τους, τόσες "BMW" και "MERCEDES" που έχουμε ΕΙΣΑΓΑΓΕΙ, τόσα συμβόλαια με την "SIEMENS", οι μοντέρνες "MIELE" και "NEFF" κουζίνες και συσκευές που έχουμε αγοράσει, οι "GROHE" βρύσες και μπάνια που "στολίζουν" τα σπίτια του κάθε νεο-Έλληνα.... ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Για υπολογίστε ΠΟΣΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΕΠ ΕΧΟΥΜΕ "ΘΥΣΙΑΣΕΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ "ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ" ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΉΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...Έχουμε δώσει μέχρι και τα ΕΣΩΨΥΧΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ΜΑΣ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Α-ΚΟ-ΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΗ....Και σε τελική ανάλυση ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ και αυτό: ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑΣ, ΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Απλά, όλοι "τσίμπήσατε" το δόλωμα και τώρα "γαυγίζετε" για να σας ακούσουν τα... "Dingo" (είδος σκύλων αυστραλιανής προέλευσης που...δεν ακούν)

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Μίνως & ΓΠ

    "Τότε η Γερμανία πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι του δανείου είχε παραιτηθεί εγγράφως ο Κ. Καραμανλής. Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε προφορική παραίτηση Καραμανλή, πράγμα που διέψευσε ο Κ. Καραμανλής. Τέλος με τη ρηματική της διακοίνωση στις 31.3.1967, η Γερμανία δεχόταν ότι δεν υπήρξε παραίτηση Καραμανλή."

    http://www.patris.gr/articles/173185/

    Ψέμματα λένε και οι Γερμανοί, μπας και γλιτώσουν. Δυστυχώς, οι δικοί μας τους απάλλαξαν, ως φαίνεται, αλλά όχι για τους μετανάστες.

    @ 25 Φεβρουαρίου 2010 7:32 μ.μ.

    Θέλει όντως ψάξιμο. Θυμάμαι μία-δύο πολύ συγκεκριμένες. Μας έδωσαν το πολεμικό "Πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοΐας", σε αντικατάσταση του "Έλλη". Έδωσαν κι άλλες, το ιταλικό νοσοκομείο της Κέρκυρας και μερικές (οι πιο πολλές) "χάθηκαν". :(

    ΥΓ: Δεν ξέρω αν η εκχώρηση των Δωδεκανήσων συγκταλέγεται στις αποζημιώσεις, αν και δεν νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Autos o ethnaaaarxis poylise tin kypro gia 10 xronia golf eee etsi arxise o etnaaaarxis o pateras tou i o idios eitan dykigoros germanon ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 25 Φεβρουαρίου 2010 7:37 μ.μ.

    "Στην πολιτική, πολλα πραγματα λέγονται αλλα δεν γίνονται και ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ"

    Κωνσταντίνος Καραμανλάκας ο senior έφα!

    Το 1955 με την αναληψη της πρωθυπουργίας της Ελλαδας απο τον παραπανω κυριο, αρχισε ο μεγαλος "ξεριζωμος" των Ελληνων προς "τις φαμπρικες της Γερμανίας και του Βελγίου τις στοές" με αποκορυφωμα το ετος 1960!Και ναι μεν στο Βελγιο εγιναν σκαφτιάδες και εβγαζαν καρβουνο(κατι που δεν απαιτει μεγαλες δεξιότητες),ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ την στιγμη που η συντριπτικη τους πλειοψηφία προερχοταν απο αγροτικες περιοχες της χωρας μας και δεν ηξεραν να βιδωνουν ουτε μια βιδα!Γιατι να προτιμησει η Γερμανια τους -περα για περα ανειδικευτους-Ελληνες(και δεν μιλαμε για 2 η για 3 χιλιάδες ατομα, αλλα για 1.000.000 κοσμο), την στιγμη που μπορουσε να κανει καλλιστα την δουλεια της με τους Ισπανους και Ιταλους οι οποιοι προερχοταν απο βιομηχανικες χωρες;Τι ηταν αυτο που την επεισε να μας προτιμήσει;
    Απλη λογική και οχι urban legend!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Η Γερμανία λειτουργεί ως τραμπούκος για να αποφύγει τις ευθύνες της"


    Ναι αλλα η Γερμανία εχει αποζημιώσει ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ(και οχι ως χωρα προς ιδιωτες που προσεφυγαν στην δικαιωσυνη και δικαιωθηκαν), ολες τις υπο Γερμανικη κατοχη χωρες της Ευρωπης, μηδενος εξαιρουμενου του Ισραηλ, που στην διαρκεια του Β΄ΠΠ δεν υφίστατο ως κρατος! Μονο στην περίπτωση της Ελλαδας "σφυριζει κλεφτικα" και αυτο ειναι που θα πρεπει να μας προβληματιζει!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Γερμανία εξάγει στην Ελλάδα περίπου το 8% των εξαγωγών της.
    Μήπως πρέπει να μποϋκοτάρουμε για λίγο τα γερμανικά προϊόντα;
    Άμα μειωθούν τα ευρώ που τούς δίνουμε θα συνέλθουν λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. >Άμα μειωθούν τα ευρώ που τούς δίνουμε θα συνέλθουν λίγο.<

    Ναι, όταν χάσουν το ελληνικο χρήμα θα ... πτωχεύσουν! Μακάριοι οι πτωχοί...

    @ Μίνωα

    >την στιγμη που μπορουσε να κανει καλλιστα την δουλεια της με τους Ισπανους και Ιταλους οι οποιοι προερχοταν απο βιομηχανικες χωρες;<

    Ρε μεγάλε, ξέρεις τι σου γίνεται καθόλου; H Ισπανία της δεκαετίας του 50 και 60 βιομηχανική χώρα; Πήραν παρά πολλούς Τούρκους και Γιουγκοσλάβους. Τι πείρα είχαν αυτοί από βιομηχανία;

    Έχεις καταντήσει γελοίος με το πείσμα σου να θες να έχεις πάντα δίκιο.

    ________________

    "Φρούραρχε", μα τι γίνεται εκεί στα Χανιά; Από σβάστικα μια χαρά πάτε, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 26 Φεβρουαρίου 2010 12:18 μ.μ.
    ελα στην μπροστινή σελίδα του ιστολογίου να το κουβεντιάσουμε το πραγμα!Και πριν απο λιγο καιρο παρεθεσες link απο την "Γελοιοτυπία" για το ποσο "ρατσιστομουτρα" ειναι οι Χανιώτες που εκαψαν την συναγωγή σας, αλλα οπως απεδειχθη "ανθρακες ο θησαυρός"!"Σκασε μυτη" λοιπον στην μπροστινή σελίδα να τα πουμε!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.