28/4/11

Ευρω-Δικαστήριο: Όχι στη φυλάκιση λαθρομεταναστών που αρνούνται να απελαθούν

Η Ιταλία δεν μπορεί να φυλακίζει λαθρομετανάστες, οι οποίοι αγνοούν τις εντολές να εγκαταλείψουν τη χώρα, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Τηρώντας την προεκλογική υπόσχεση για σκλήρυνση της στάσης απέναντι στους λαθρομετανάστες, η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι ψήφισε νόμο το 2009, ο οποίος καθιστά την παράνομη παραμονή στη χώρα αδίκημα, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.


    Ωστόσο, η φυλάκιση λαθρομεταναστών έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή οδηγία περί επαναπατρισμού, κύριος στόχος της οποίας είναι "να υιοθετηθεί μια αποτελεσματική πολιτική για τον επαναπατρισμό υπηκόων από τρίτες χώρες, η παραμονή των οποίων (στην ΕΕ) είναι παράνομη, ενώ ταυτόχρονα θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους", αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

    Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσέφυγε δικαστήριο της πόλης Τρέντο, της βόρειας Ιταλίας για την υπόθεση του Χάσαν Ελ Ντρίντι, ενός Αλγερινού, ο οποίος το 2010 διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Ιταλία σε διάστημα πέντε ημερών επειδή δεν είχε άδεια παραμονής.

    Ο Ελ Ντρίντι καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους επειδή αγνόησε τη διαταγή αυτή. Ο Αλγερινός έχει ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει ότι οι δικαστές του Τρέντο πρέπει να αγνοήσουν τις ποινές φυλάκισης που προβλέπει η ιταλική νομοθεσία περί μετανάστευσης.

   ΑΠΕ

4 σχόλια:

 1. Δὲν θέσπισαν τυχαῖα τέτοιο νόμο οἱ ἰταλοί. Προφανῶς χωρὶς συνέπειες, ὁ κάθε λαθρομετανἀστης ἢ μετανάστης ποὺ ἔληξε ἡ ἄδεια παραμονῆς του δὲν θὰ φεύγη ποτὲ ἀπὸ τὴν Ἰταλία.
  Πολὺ ἔχουμε ἐπηρεαστεῖ ὡς Εὐρώπη ἀπὸ τὰ ψεύτικα τὰ λὀγια τὰ μεγάλα τῶν ἀμερικανῶν ἢ γιὰ νὰ τὸ ποῦμε ἀλλιῶς ἀπὸ τὴν μαλακὴ ἰσχὺ τῶν ἀμερικανῶν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι να κάνει η ΕΕ, χωρίς γενικότερη πολιτική; Το Ε. δικαστηριο λέει αυτά και απο την άλλη βομβαρδίζουν τον Καντάφη που δημιουργούνται νέοι μετανάστες κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγω παλι λεω οτι φταινε μερικοι χαζοιδεαλιστες,διεθνιστες τυπου Συριζα,ΚΚΕ,οι φιλανθρωποι, οπως και οι γνωστοι "φιλελευθεροι" -βλεπε χαοτικοι παλιανθρωποι- οι οποιοι δουλευουν τους πρωτους και ολους μαζι τους δουλευουν οι τραπεζιτες της Wall street(για να μην λεμε ονοματα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τώρα μπερδεύτηκα ή το άρθρο έχει ασάφειες.

  Τα ανθρώπινα δικαιώματα λένε ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Το άρθρο μιλάει για εντολές, όχι δικαστικές αποφάσεις. Άρα αν πει ο δικαστής φύγε από την χώρα ή φυλακή δεν υπάρχει πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα ανθρώπινα δικαιώματα επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο στην χώρα σου, όχι στην χώρα των άλλων.

  Από την άλλη οι οδηγίες της ΕΕ είναι καθαρά εκθέσεις ιδεών. Γράφουν ότι θέλουν και όταν αποτύχει η εφαρμογή λένε: «η χώρα σου έχει χαζούς και ανίκανους, η οδηγία δεν είναι ποτέ λάθος».

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.