29/4/11

Ξανανοίγουν τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας

Τα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας θα ανοίξουν σύντομα, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ αλ 'Αραμπι.


Η Αίγυπτος θα ανοίξει εκ νέου και σε μόνιμη βάση τα σύνορά της με τη Λωρίδα της Γάζας ώστε να χαλαρώσει τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει το Ισραήλ σε αυτό το παλαιστινιακό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ αλ 'Αραμπι, σε δηλώσεις του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Η Αίγυπτος «θα λάβει σημαντικά μέτρα για να βοηθήσει στη χαλάρωση του αποκλεισμού τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι η χώρα του δεν θα δεχτεί πλέον ο μεθοριακός σταθμός στη Ράφα να μένει αποκλεισμένος.

Ο 'Αραμπι χαρακτήρισε «απρεπή» την απόφαση να κλείσει το συνοριακό πέρασμα, το μόνο σημείο εισόδου στη Λωρίδα της Γάζας που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ.

Η Αίγυπτος μέχρι σήμερα άνοιγε μόνο κατ’ εξαίρεση το μεθοριακό σταθμό της Ράφας για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν επέτρεψε τη διέλευση περιορισμένου αριθμού Παλαιστινίων, δίνοντας προτεραιότητα στους ασθενείς, τους σπουδαστές και όσους είχαν ξένη υπηκοότητα.

Οι αιγυπτιακές αρχές είχαν κλείσει τον μεθοριακό σταθμό στις 30 Ιανουαρίου μετά τις ταραχές στη χώρα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.