29/4/11

Οροφή στις εξοπλιστικές δαπάνες

Οροφή 850 εκατ. ευρώ ή το 3,5% του ΑΕΠ τίθεται στα εξοπλιστικά προγράμματα που θα επιλέγονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθινικής Αμυνας που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο

Εγκρίθηκε σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο και κατατίθεται άμεσα στην Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της Οδηγίας 2009/81/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις συμβάσεις προμηθειών έργων και υπηρεσιών στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με το νομοσχέδιο η Βουλή καθίσταται πλέον το πλήρως και απολύτως αρμόδιο όργανο για όλες τις διαδικασίες αμυντικών πρωτοβουλιών, από την έναρξη της διαδικασίας έως και την κατακύρωση κάθε προμήθειας.

Οροφή στις εξοπλιστικές δαπάνες
Οι δε εγγυήσεις διαφάνειας, που περιλαμβάνουν τον διαρκή έλεγχο της Βουλής και τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, θα ισχύουν όχι μόνο για τις συμβάσεις που εμπίπτουν στην Οδηγία αλλά και για κάθε άλλου είδους συμβάσεων στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε στο υπουργικό συμβούλιο πως σύμφωνα με τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό και χωρίς να θίγεται σε τίποτε η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, η ετήσια οροφή πληρωμών για εξοπλιστικά προγράμματα δεν θα υπερβαίνει τα 850 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 0,3% του ΑΕΠ περίπου.

Το ποσό αυτό "συνιστά από μόνο του μία εγγύηση εκλογίκευσης και διαφάνειας, καθώς οι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων και τελικά το ΓΕΕΘΑ έκαναν πάρα πολύ προσεκτικές και καλά στοχευμένες επιλογές μέσα από την αξιοποίηση και όλων των υφισταμένων οπλικών συστημάτων", αναφέρει περαιτέρω η ανακοίνωση.
http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. - Η ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΑΥΤΗ ΔΑΠΑΝΗ, ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΝΑΤΟ).
    - ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ, ΕΝΑΝΤΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΩΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ 15 ΕΤΩΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ.
    - Η ΕΛΛΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΧΩΡΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ, ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
    - ΜΟΛΙΣ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΕΧΕΤΕ.
    - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10% ΤΟΥ Α.Ε.Π ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΘΕΙ (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ) ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΞΙ ΕΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ.

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΥΠΕΡΟΠΛΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ.

    Υ.Γ : ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΕ, ΤΗ Ν.Δ ΩΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟ-ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΑΠΛΩΣ Η ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ. ΘΕΛΟΥΜΕ-ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.