6/7/16

Λιγοστεύει η άμμος στην κλεψύδρα

Οταν τελειώσει το καλοκαίρι, αυτή η κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα και την απύθμενη οργή των πολιτών. Τίποτα δεν θα το σταματήσει αυτό, ούτε η μανιώδης προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης με κάθε μέσο. Μαζί με όποιον άλλο δαίμονα κατασκεύασαν, θα βρεθούν στο στόχαστρο, θα γευθούν το δηλητήριο με το οποίο πότισαν τα μυαλά των πολιτών.

Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας ακούγεται μονότονα η ίδια κουβέντα: «Αυτή η συνταγή με φόρους και εισφορές δεν βγαίνει». Τα υπολείμματα της μεσαίας τάξης βλέπουν μπροστά τους το φάσμα της χρεοκοπίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες το ίδιο. Κανείς, μα κανείς, δεν σχεδιάζει να επενδύσει με τόσο μεγάλο κόστος και τη διαρκή αβεβαιότητα ενός παράλογου κυνηγητού από το ελληνικό κράτος. Ισως η εξαίρεση να είναι κάποια υπερδύναμη που υπηρετεί στρατηγικούς στόχους και απαιτεί ειδικό καθεστώς για να ρισκάρει τα χρήματά της. Αλλος αποκλείεται.

Σε όλη την Ελλάδα βασιλεύει και πάλι το «μαύρο». Και το χειρότερο; Αποενοχοποιήθηκε ένα τμήμα της κοινής γνώμης που ήταν το μόνο που αντιστεκόταν σε αυτήν την παλιά συνήθεια. Τώρα δεν προλαβαίνει να ακούσει την ερώτηση «200 ευρώ ή 154;» και δίνει την απάντηση χωρίς τύψεις. Τον κόσμο εξοργίζει ακόμη ότι οι υπηρεσίες που λαμβάνει ως αντάλλαγμα για τους τρελούς φόρους καταρρέουν με ραγδαίο ρυθμό, λόγω διαχειριστικής ανεπάρκειας.


Για τη συνέχεια kathimerini

14 σχόλια:

  1. Το παραθέτω αυτούσιο από το αρχικό σχόλιο προσ αποφυγήν παρεξηγήσεων.

    "Και στο τέλος του επεισοδίου, ο κ. Σόιμπλε θα χαμογελάει με νόημα καθώς θα βλέπει να δικαιώνεται με τον πιο μακιαβελικό τρόπο. Το αίτημα για ένα βελούδινο διαζύγιο Ελλάδας - Ευρωζώνης θα προέρχεται από την Αθήνα, που πήρε την ευθύνη της καταστροφικής συνταγής."

    Δηλαδή ο Παπαχελάς (Clinton & Cia) εγκαλεί την κυβέρνηση που το 2015 μετά το δημοψήφισμα, δεν την κοπάνησε (αγρίως ή βελούδινα) από την Ευρωμαφία και θα αναγκαστεί να το κάνει τώρα ;

    Ύπαγε όπίσω μου Σατανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαια...Αν δεν επανεκκινησει η οικονομια ( πως με τους ηλιθιους που κυβερνανε???...) για να "παραχθουνε" ευρω , θα αναγκαστουμε να τυπωσουμε χαρτοπετσετες, συγγνωμη "δικο μας νομισμα" ηθελα να πω...Και βεβαια θα ζητησουμε να βγουμε απο το ευρω για να το κανουμε...Αρα ο Σατανας δεν ειναι "οπισω" αλλα τελειως μπροστα μας....

      Διαγραφή
    2. Όλοι οι κρατικοδίαιτοι Συριζαίοι, επιμένετε να ζειτε σε εναν φανταστικό κόσμο και να κάνετε το άσπρο - μαύρο.
      Καταφέρατε σε ένα χρόνο να προξενήσετε ζημιά 100 δις (28 δις μείωση αξίας Τραπεζών που τις παραλάβατε με αξία 30 δίς και τις πουλήσατε στα κοράκια δύο δίς - 40 δίς ανάληψη καταθέσεων που τα δανειστήκαμε από τον ESM - πάνω από 30 δις η ζημιά λόγω της ύφεσης, των capital controls και του λαθρομεταναστευτικού στον τουρισμό)
      Και έχετε το θράσος να φορτώνετε στο "ευρωιερατείο" την δική σας εγκληματική ανικανότητα.
      Πες στους υποργούς σας, να κρατήσουν θέση στο ελικόπτερο.
      Η κλεψύδρα για εσάς αδειάζει επικίνδυνα.
      Όσο για την αναφορά στην σχέση του αρθρογράφου με την CIA, μήπως είστε συνάδελφοι και δεν το έχεις καταλάβει;

      Διαγραφή
  2. Ωραια ! Και μετα ? Εκλογες, με ποιους και με ποιο Εκλογικο Συστημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραια ! Και μετα ? Εκλογες, με ποιους και με ποιο Εκλογικο Συστημα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλές φορές αξίζει να διαβάζεις τα ηλίθια και διαστρεβλωτικά σχόλια Συριζοτρόλ που ελπίζουν να διορισθούν στο Δημόσιο σε αναγνώριση των υπηρεσιών τους στο Κόμμα.
    Επειδή κατεβάζουν αμάσητα το σανό που τους φτυαρίζει το Κόμμα, απαιτούν και από τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ.ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΖΑΒΟ ΧΑΖΟΔΡΑΚΟΥΛΙΝΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΖΗΜΕΝΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αξίζει η ανάρτηση τού άρθρου αυτού τής Παπαχείλιας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ κυρίως για να μάς θυμίζει πόσο μεθοδικά έγκυροι αναλυτές δηλητηριάζουν τα μυαλά μας και τις ψυχές μας με ύπουλες αρλούμπες:"Οι πολίτες που έχουν ακόμη την ψυχραιμία να αναλύουν τα πράγματα θα καταλάβουν ότι αυτό συμβαίνει όταν έχεις μια χώρα με ευρώ να κυβερνάται με δραχμικό τρόπο". Δεν είμαι βέβαια Γκάλμπραιηθ (μήτε πατήρ μήτε υιός), αλλά πέντε γράμματα τα κατέχω. Και όσο και αν σπάω το κεφάλι μου αδυνατώ να συλλάβω σε τι έγκειται ο δραχμικός τρόπος που κυβερνάται η χώρα. Μια περίπλοκη ακατανόητη ρουκέτα και ο μέγας κηδεμονευτικός δημοσιογράφος
    μάς αφήνει στον τόπο να αναλογιζόμαστε την ανεπάρκεια μας να κατανοήσουμε τα προβλήματα που τόσο βαθειά αυτός έχει αναλύσει. Και συνεχίζει με την ύπουλη (σέβομαι το site blog , αλλά και τον εαυτό μου και δεν γράφω άλλους πιό ταιριαστούς χαρακτηρισμούς)τρικλοποδιά : " Οι ... περισσότεροι, θα αρχίσουν να σκέπτονται και πάλι τη δραχμή και τη χρεοκοπία ως λύση.". Εμπρός, πίσω στον Λαφαζάνη και Μπαρουφάκη, με τον Τσίπρα να διαβαίνει σκυφτός για να μην φαίνεται: Στο νερό τού Καματερού-Λαπαβίτσα, την ατελέσφορη και θνησιγενή Νέα Δραχμή. Με αυτά που γράφει παρακάτω απλά επιβεβαιώνει την κουτοπονηριά του. Αποδίδει ευθύνες σε ένα τμήμα (ποιό;;) του ελληνικού κατεστημένου, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια, ως εάν αυτός και τα ΜΜΕ στα οποία δραστηριοποιείται να είναι εξ ορισμού, εκτός σαπίλας.
    Και το αποτελειώνει με την προτροπή τής εγκατάλειψης: "Οποιος μπορεί να βρει την τύχη του εκτός συνόρων θα το κάνει". Μα ήδη το κάνουν χιλιάδες νέοι (ανάμεσα σε αυτούς και ένας δικός μου γιός) που βγαίνουν σε μιαν ξενητιά πικρή και ανάλγητη, μιάς και "η μάνα μας Ελλάς" έφτασε εκεί που την οδηγούν Τσίπραδες αλλά και Παπαχελάδες και διώχνει τα παιδιά Της για να χωρέσουν στα χώματά Της όλοι τής γής οι κολασμένοι που προωθούν εδώ τα αφεντικά τού Παπαχελά.
    Δεν υπάρχει καθόλου άμμος σε καμία κλεψύδρα. Μάς εμπαίζουν με κακοήθη λογοπαίγνια, ενώ η παρτίδα είναι στημένη και πουλημένη ήδη από την ώρα που ο Jeffrey GAP συνάντησε τον Ομπάμα Δεκέμβρη τού 2009 , ή νωρίτερα αφ' όταν συνάντησε ο Σόρος τον Jeffrey GAP στο Μαξίμου αμέσως μετά την νίκη του στις εκλογές τού 2009 (σχετική και συνέντευξή του στον ίδιο Π"χελά) και μάλλον και ακόμα νωρίτερα όταν το paidi τής Madeleine Albright (Μαντλίν Ολμπράϊτ) έστηνε από το φθινόπωρο τού 2009, πριν ακόμα κερδίσει τίς εκλογές, την μηχανή με το Δ.Ν.Τ. . Ένα παιχνίδι τού οποίου η έκβαση ίσως σφραγίσθηκε όταν το 2012 συνάντησε ο Τσίπρας τον Σιμον Πέρεζ διακόπτοντας τις διακοπές του κατακαλόκαιρα μεσα στην Αθήνα.
    Mister Παπαχελάs αν είναι να μιλάμε για άμμο , πάρε το κουβαδακι σου και άντε σε άλλη αμμουδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι εννοεί μία χώρα που ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, ενώ εξακολουθεί να κυβερνάται με την ίδια ολέθρια οπισθοδρομικότητα τού παρελθόντος. Χωρίς καμμία πρόοδο/αλλαγή. Χωρίς να μπορέσει να εκσυγχρονισθεί στο ελάχιστο. Είναι σαφές νομίζω.

      Και τα αποτελέσματα ορατά, αφού εξακολουθεί η ίδια κατάσταση:

      Κύμα λουκέτων στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν κάθε μέρα πάνω από 2 επιχειρήσεις

      Βροχή τα λουκέτα στην αγορά: Σήμα κινδύνου για την κατάσταση

      Νομίζω ότι ο Παπαχελάς έχει δίκιο. Το βλέπομε, άλλωστε.

      Διαγραφή
  7. Το να χρησιμοποιείς μεταφορές προϋποθέτει ταλέντο, που ο Πα"χελάς απλά δεν το έχει. Την ερμηνεία αυτή τού nativist θα μπορούσε πράγματι να την υποστηρίξει κανείς,αλλά, κατά την άποψή μου (ερειδόμενη στο κλασσικό αξίωμα "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψης") ο δραχμικός τρόπος είναι ειδκός τρόπος ενώ άλλωστε η εποχή τής δραχμής (αν μιλήσουμε στην βάση τής προτεινόμενης ερμηνείας), δεν συνιστά αποκλειστικά "ολέθρια οπισθοδρομικότητα". Τα λάθη τού παρελθόντος δεν συνδέονται με το νόμισμα που είχαμε τότε. Όσο βλακωδώς ολέθρια είναι η διακήρυξη μεσιανικών λυτρώσεων με την θέσπιση τής Νέας Δραχμής, άλλο τόσο ανεύθυνη είναι η προσπάθεια να συσχετίζουμε την τότε δραχμή με τα προβλήματα κακοδιαχείρησης τού Κράτους. Επομένως, πάντοτε κατά την άποψή μου, αυτή η παρόλα τού Πα"χελά περί δραχμικού τρόπου είναι απλά μια πομπώδης πομφόλυξ.
    Κατά τα λοιπά δεν βλέπω σε τι να δώσω "δίκιο" στον περισπούδαστο κενολόγο. Το να μάς πεί κάποιος, ενώ έξω "ρίχνει καλαπόδια", ότι ο καιρός είναι βροχερός, προφανώς δεν χρειάζεται ανάλυση. Επομένως ουδόλως ενδιαφέρει κατά την γνώμη μου η προσπάθεια γλαφυρής καταγραφής τής μαύρης πραγματικότητας, που όλοι γνωρίζουμε. Αντίθετα όμως, έχει ενδιαφέρον να παρατηρεί κανείς που εστιάζει ένας αναλυτής και ποιά μηνύματα ηττοπάθειας και επίτασης τού φαύλου κύκλου τής παρακμής μπορεί ενδεχομένως να περνάει.
    Στα δικά μου μάτια ("κατά την άποψή μου") αυτά τα ψυχοβόρα άρθρα σαν αυτό τού Παπαχελά, απλά τείνουν να μάς εξοικειώνουν με την προοπτική τού χειρότερου αναμενόμενου ενδεχομένου. Θυμίζουν κλαψούρισμα κακόβουλου γείτονα που παρατηρεί την καταστροφή και λέει σ' αυτό που την υπέστη "μεγάλη ζημιά ε;;", ή "πώ, πω τι έπαθες!!Μπορεί τώρα να πάθεις και αυτό και εκείνο και το άλλο χειρότερο, έτσι είναι , έτσι γίνεται συνήθως".
    Ποιά υπευθνότητα και σοβαρότητα υποδηλοί να παίζεις με αόριστες ποσοστώσεις τής σαπίλας;("λόγω της σαπίλας ενός τμήματος του ελληνικού κατεστημένου"). Σαν τον Μαρκ Τουαίν που είπε στο καφενείο ότι οι μισοί θαμώνες του είναι ηλίθιοι και όταν εξαγριώθηκαν και τού είπαν να ανακαλέσει είπε: "Οι μισοί θαμώνες τού καφενείου τούτου δεν είναι ηλίθιοι".
    Ποιό κύρος μπορεί να διεκδικήσει αναλυτής που προβλέπει χαιρέκακα λουμπενοποίηση τής Ελλάδας; ποιά σχέση έχει με την Ελληνική προοπτική αυτός ο όρος; πώς, γιατί και κατά ποιόν τρόπο και ποιάν έννοια θα γίνει "λούμπεν" η Ελλάδα; Τα ερωτήματα αυτά εννοείται πως είναι ρητορικά και δεν προτίθεμαι βέβαια να αναζητήσω απαντήσεις.
    Άλλωστε πολύ ασχολήθηκα με μιαν υποβολιμαία ανάλυση τού σοβαροφανούς πομπώδους καταστροφολόγου που τελικά διαβλέπει μακιαβελική δικαίωση τού Σόϊμπλε. Μα και αυτό το επίθετο (δικαίωση "με τον πιό μακιαβελικό τρόπο") έτσι που χρησιμοποιείται εδώ αγραμματοσύνη δείχνει και προσπάθεια εντυπωσιασμού με παπούτσια μεγαλύτερα από το μέγεθος του, που τελικά τον οδηγούν σε κωμικά μπερδικλώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα το πω απλούστερα, διότι δεν κατάλαβες τι έγραψα.
      Πιστεύω ότι με την φράση "δραχμικός τρόπος" εννοεί ότι δεν έγιναν οι μεταρρυθμίσεις εκείνες, οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού, αν θέλαμε να έχομε μία πιθανότητα να συναγωνιστούμε μέσα στην ΕΕ. Μία υπόθεση έκανα.

      Το ότι εξακολουθούμε να έχομε την γραφειοκρατία που έχομε, να μην έχομε σταθερό φορολογικό σύστημα, να μπαίνει τόσο βαριά φορολογία (όχι μόνο τώρα) και πολλά άλλα(*), τα οποία μάς κάνουν σαφώς να διεφέρομε από τα προηγμένα κράτη, είναι ολέθριο. Μήπως δεν το βλέπομε;

      (*) Δες κι εδώ.

      Διαγραφή
  8. Ίσως και να μην κατάλαβα, ίσως και να κατάλαβα αλλά απλά να εξακολουθώ να διαφωνώ. Άν ήθελε να γράψει ποίηση ο Πα"χελάς να έβγαζε ποιητική συλλογή σαν τον Μπογδάνο. Κατά την γνώμη μου δραχμικος τρόπος σημαίνει τρόπος που προσήκει στην δραχμή, ή (και) τρόπος που έχει βάση την δραχμή. Αυτό κατά την γνώμη μου δεν στέκει ως τρόπος αναφοράς στην κακοδιοίκηση και τα κακώς κείμενα τού Ελληνικού κράτους. Όλα τα στραβά αυτά ("εξακολουθούμε να έχομε την γραφειοκρατία που έχομε, να μην έχομε σταθερό φορολογικό σύστημα, να μπαίνει τόσο βαριά φορολογία, όχι μόνο τώρα, και πολλά άλλα, τα οποία μάς κάνουν σαφώς να διεφέρομε από τα προηγμένα κράτη) κατ' εμέ δεν παραπέμπουν στην δραχμή, αλλά παραπέμπουν μάλλον στον ... "Κωλέτη" και τον Γκρούεζα τού Μαυρογιαλούρου. Το ευρώ δεν θα τα εξαφάνιζε αυτά αυτόματα, ούτε τίποτε άλλο θα τα εξαφανίσει, αν δεν θελήσουμε να ξεφύγουμε από εκείνη την νοοτροπία. Ο Πα"χελάς θέλει να τα λέει δραχμικό τρόπο, δικαίωμά του, διαφωνώ (δικό μου δικαίωμα), θεωρώ ότι αδικεί την δραχμή, η οποία κατά την άποψή μου δεν ευθύνεται για την νοτροπία πλιατσικολόγου και κομματόσκυλου που διέλυσε και διαλύει το Κράτος και απλά, πάντα κατά την γνώμη μου, ο Π"χελάς εν προκειμένω προκειμένου να σερβίρει αυτά που θέλει, επιχειρεί και άστοχες λογοτεχνικές ακροβασίες, οι οποίες δεν τού βγαίνουν. Αλλά δεν σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο, με αυτήν την φράση του, αυτή είναι καλή ή κακή η γνώμη μου και το σημαντικότερο (κατ' εμέ) είναι το συνολικό πνεύμα τού άρθρου, το οποίο είναι ένα δόλιο κατευθυντικό άρθρο από εκείνα που εσκεμμένα τείνουν να μάς εξοικειώνουν με την προοπτική τού χειρότερου αναμενόμενου ενδεχομένου. Πρόκειται για ένα σοβαροφανές κακόβουλο άρθρο που αποπροσανατολίζει και δημιουργεί σύγχυση ως προς τα αίτια των πασίγνωστων προβλημάτων που ζούμε,"λόγω της σαπίλας ενός τμήματος του ελληνικού κατεστημένου"(sic) και ως προς τις δυνατότητες και τούς τρόπους απεμπλοκής από αυτά. Βάζει και λίγο μαϊντανό από κακό Σόϊμπλε και μιαν ιδέα εξεζητημένο μαχλέπι με "μακιαβελικό τρόπο" και οφερό "λούμπεν" για να φτιάξει το εξωτικό δηλητηριώδες έδεσμά του και όποιος το χάψει, το έχαψε.
    Μια απόλυτα εσκεμμένη δόλια μεθόδευση αποπροσανατολισμού από μέρους τού κου. Πα"χελά.

    Υ.Γ. Με κάθε καλή διάθεση, θα ενεθάρρυνα όποιον διαβάσει αυτό το επί μέρους νήμα που έπεται τού σχολίου 7 Ιουλίου 2016 - 11:15 π.μ., αν θέλει και έχει χρόνο , να δώσει λίγη προσοχή και στις λοιπές παρατηρήσεις που αναφέρονται σε αυτό (πέραν αυτής για τον "δραχμικό τρόπο" που δεν νομίζω ότι τής άξιζε η έκταση σχολιασμού και αντισχολιασμού που προέκυψε).
    Α! Και στην κλεψύδρα εμείς βάζαμε νερό (όπως μαρτυρεί και η λέξη. Όποιος Παπαχελάς εστιάζει σε άμμο, Σαββατοκύριακο έρχεται,το κουβαδάκι του και στις αμμουδιές να φτιάχνει πύργους και λασποκεφτέδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Το ευρώ δεν θα τα εξαφάνιζε αυτά αυτόματα, ούτε τίποτε άλλο θα τα εξαφανίσει, αν δεν θελήσουμε να ξεφύγουμε από εκείνη την νοοτροπία<

      Είπε κανείς το αντίθετο; Οι υποστηρικτές τής επιστροφής στην Δραχμή, που την θεωρούν πανάκια και που νομίζουν ότι για όλα μας τα δεινά ευθύνεται το €, δεν λαμβάνουν αυτές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις υπ' όψιν των και δεν κατανοούν ότι αυτές μπορεί και πρέπει να γίνουν ασχέτως νομίσματος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.