17/7/16

Η τουρκική κεντρική τράπεζα έτοιμη να παράσχει «απεριόριστη ρευστότητα»

Η τουρκική κεντρική τράπεζα έτοιμη να παράσχει «απεριόριστη ρευστότητα»
Η τουρκική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι μηδενίζει το κόστος παροχής ρευστότητας προς τις εμπορικές τράπεζες της χώρας και θα παράσχει απεριόριστη ρευστότητα προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των χρηματοοικονομικών αγορών.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έχουμε τον έλεγχο. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», έγραψε σε tweet ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους επενδυτές.

Η κίνηση της κεντρικής τράπεζας έπεται της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, η οποία απειλεί να υποβαθμίσει το ήδη εύθραυστο κλίμα οικονομικής εμπιστοσύνης στη χώρα, εν όψει και του ανοίγματος των αγορών τη Δευτέρα.

Σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όλες οι υπηρεσίες της θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τη λήξη των συναλλαγών.

Να μην ανησυχούν είναι και το μήνυμα του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος. Όπως έγραψε σήμερα, Κυριακή, στο Twitter η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο και έχει λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» έπειτα από διαβούλευση με την κεντρική τράπεζα και το θησαυροφυλάκιο.

Ο Σιμσέκ δεν διευκρίνισε ποια μέτρα είναι αυτά. Ανέφερε επίσης στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter πως η πολιτική σταθερότητα στην Τουρκία έχει ενισχυθεί μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

«Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Έχουμε τον έλεγχο. Δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία», έγραψε.

http://www.tanea.gr/news/world/article/5375479/h-toyrkikh-kentrikh-trapeza-etoimh-na-parasxei-aperioristh-reystothta/

1 σχόλιο:

  1. Αν είχε ευρώ θα είχε χρεωκοπήσει και θα έμπλεκε ο τουρκικός λαός ! Να τα βλέπουν οι θυασώτες του ευρώ αυτά.Πως μία οικονομία αντέχει μέχρι και αποτυχημένο πραξικόπημα αλλά και άλλα σοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.