29/12/16

Το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κω μετέφερε ένα πρωτότυπο αντιαεροπορικό σύστημα πυροβόλου

Η πάνω φωτογραφία δείχνει τη ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος πυροβόλου Korkut της Aselsan. Η κάτω φωτογραφία δείχνει το προσαραγμένο πλοίο Alcatras και το φορτίο του. Το “Α” είναι το 3D ραντάρ αναζήτησης. Το σχήμα του ραντάρ και ο λαιμός του ιστού είναι πολύ χαρακτηριστικοί. Το “Β” είναι το σύστημα ελέγχου πυρός πάνω στον πύργο. Αν και ο πύργος είναι καλυμμένος πάνω στο πλοίο, το σχήμα και το ύψος αντιστοιχεί με τον ακάλυπτο πύργο. Το βέλος δείχνει την κατεύθυνση των πυροβόλων. Η φωτογραφία πάνω είναι από τον χρήστη του twitter @TyrannosurusRex. Η φωτογραφία από κάτω είναι από το The Toc.



Δεν ξέρω τι να πω. Να την αποκαλέσω ελληνική τραγωδία ή τουρκική κωμωδία; Ένα ολοκαίνουριο πρωτότυπο ενος ναυτικού αντιαεροπορικού συστήματος τουρκικής κατασκευής κατέληξε, κολλημένο σ’ ένα Ελληνικό νησί.
Ολόκληρο το περιστατικό ξεκίνησε όπως πολλά άλλα. Το υπό τουρκική σημαία M/V Alcatras, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του, αντιμετώπισε βλάβη στο πηδάλιο καθώς έπλεε από την Τουζλα της Κωνσταντινούπολης στην Αττάλεια. Χωρίς να μπορεί να πλοηγηθεί προσάραξε στην νήσο Κω περίπου 100 μέτρα από την παραλία Λάμπη. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά στο Αιγαίο Πέλαγος.
Το M/V Alcatras είναι ένα πλοίο μήκους 28 μέτρων. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου τούρκικου αλιευτικού πλοίου σχεδιασμένο να εργάζεται στις θάλασσες γύρω από την Τουρκία. Όμως δεν διαθέτει αλιευτικό εξοπλισμό. Είναι καταγεγραμμένο ως ένα πλοίο καταδύσεων. Οι παλιές φωτογραφίες του πλοίου στο Marine Trafic δείχνουν ένα συνηθισμένο πλοίο εργασίας, με την μπροστινή υπερκατασκευή και τον μεγάλο χώρο εργασίας στην πρύμνη.
Εντούτοις, όταν το M/V Alcatras προσάραξε στην Κω ήταν φορτωμένο με αυτά που φαίνεται να ήταν δύο λευκά εμπορευματοκιβώτια για στέγαση ή για εργασία και ένα πράσινο εμπορευματοκιβώτιο. Επιπλέον είχε έναν μεσαίου ύψους ιστό με καλυμμένη την κορυφή του και ακόμα μια κατασκευή επίσης τελείως καλυμμένη. Αυτό είναι το πολύτιμο φορτίο του. Ο ιστός και το καλυμμένο φορτίο έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα του ναυτικού οπλικού συστήματος αεράμυνας που αναπτύσσεται από την Aselsan.
Για τη συνέχεια proelasi

4 σχόλια:

  1. <>!!!...μυαλο δεν εχουν αυτοι οι Τουρκοι!!!...και απο ναυτοσυνη μηδεν....Μαλτα γιοκ!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι σαφες...ο πλοιαρχος ειναι πρακτορας και το εξωκειλε για να μας το δωσει...
    γιατι ομως το μεταφερανε με πλοιο;
    μηπως υπαρχει μυστικη συμφωνια μεταξυ ελλαδος-τουρκισταν: σας δινουμε το νοου χαου,μας το κατασκευαζετε(φθηνα) και μας το δινετε κρυφα...
    Μπα! μαλλον αγοραζουμε το νοου-χαου και την κατασκευη...
    Εμεις ομως τι να το κανουμε;Αφου προσκυναμε την γειρηνη...
    Μαλλον να το πουλησουμε στους αμερικανους,τι αλλο;Δεν μπαιζομαστε...χεχεχεχε!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φορτίο δεν έπρεπε να ήταν δηλωμένο στις Ελλ.αρχές;
    Υπάρχει θέμα πολιτικής ασφάλειας;
    Δεν πρέπει να γίνει προσωρινή κράτηση του πλοίου εαν υπάρχουν παρατυπίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολο τυχαία τούρκικα πολεμικά πλοία παθαίνουν βλάβη και κάνουν προσάραξη σε ελληνικά νησιά . Μα τόσο ατυχία βρε παιδί μου οι Τούρκοι !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.