30/12/16

Τρέμουν την Κυπριακή Δημοκρατία οι Τούρκοι: Λένε όχι σε συμμετοχή της στην Πενταμερή

O πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, PIOO πρόεδρος Αναστασιάδης με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, PIO
Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεχτό το πείσμα, όπως αναφέρουν, της ελληνικής πλευράς για για συμμετοχή της στην πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης ως Κυπριακή Δημοκρατία, γιατί θεωρούν ότι αυτό θα νομιμοποιήσει την “κατοχή της ΚΔ από τους Ε/κ”, οι δύο πρώην διαπραγματευτές της τουρκοκυπριακής πλευράς, Εργκιούν Ολγκιούν και Οσμάν Ερτούγ.

Ενόψει της διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό οι δύο Τ/κ πρώην διαπραγματευτές αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ότι "σε περίπτωση που προκύψει πρόσκληση των ΗΕ προς την ε/κ πλευρά με τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ή και σε περίπτωση που η ε/κ πλευρά επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο θέμα αυτό, τότε η τ/κ πλευρά όχι μόνο δεν πρέπει να συμμετάσχει στη συνάντηση στη Γενεύη αλλά πρέπει να επιδείξει την πιο δυνατή αντίδραση".
Οι δύο διαπραγματευτές χαρακτηρίζουν παράλληλα ως αχρείαστη τη συμμετοχή στη συνάντηση της Γενεύης, οποιουδήποτε άλλου παράγοντα πέραν της ε/κ και τ/κ πλευράς και των τριών εγγυητριών χωρών.
KYΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.