29/12/16

Τραμπ υπέρ εκτόνωσης στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία θα πρέπει να αφήσουν πίσω την ένταση που έχει προκληθεί γύρω από την υπόθεση των ηλεκτρονικών υποκλοπών κατά του Δημοκρατικού Κόμματος, πριν από τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος αμφισβητεί την άποψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι Ρώσοι χάκερς έκαναν υποκλοπή πληροφοριών από τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, αλλά και στελέχη του, προκειμένου να τις δημοσιοποιήσουν και να βοηθήσουν τον κ. Τραμπ να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφων αναφορικά με το αν οι ΗΠΑ πρέπει να επιβάλλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ο Ντ. Τραμπ απάντησε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή μας. Πιστεύω ότι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν κάνει τη ζωή μας πολύπλοκη. Στην εποχή της πλήρους κυριαρχίας των υπολογιστών, κανένας δε γνωρίζει τι συμβαίνει πραγματικά».
Οι δηλώσεις του νέου επικεφαλής του αμερικανικού κράτους έγιναν στο θέρετρο Mar-a-Lago, ιδιοκτησίας του ιδίου στη Φλόριντα, όπου και βρίσκεται για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ συνεχίζονται οι συνεντεύξεις υποψηφίων για την ανάληψη κυβερνητικών θέσεων ευθύνης στη νέα αμερικανική κυβέρνηση.
Ο κ. Τραμπ δήλωσε επίσης ότι δεν ήταν ενήμερος για τις δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ, που έχει υποστηρίξει ότι η Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να αναμένουν την επιβολή σκληρών κυρώσεων για τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.