29/12/16

Αριστεροί με υπερδεξιές τσέπες οι ΣΥΡΙΖΑίοι - Ταΐζουν "σανό" τα πελατάκια τους και οι ίδιοι τρώνε... χαβιάρι...

Δείτε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αριστερής μπουρζουαζίας - Αριστεροί «πατρίκιοι» με... γερά πορτοφόλια: Τι αποκάλυψαν τα πόθεν έσχες

Υπουργοί όπως οι κ.κ. Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος, Γεροβασίλη, Σταθάκης, Παπαδημητρίου και η σύζυγός του, Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μόνο στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν ανήκουν - Από κοντά τους και ουκ ολίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σε «Αριστερά του χαβιαριού», παρά σε μια Αριστερά των δρόμων και των αγώνων, παραπέμπουν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων για τα εισοδήματα της διετίας 201-2014, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.  
Υπουργοί όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύζυγός του, Ράνια Αντωνοπούλου, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μόνο στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δεν θα έλεγε κανείς ότι ανήκουν. Αντίθετα, διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με εισοδήματα, ακίνητη περιουσία, τραπεζικούς λογαριασμούς και, ορισμένοι εξ αυτών, επενδύσεις.

Με βάση τα στοιχεία «πόθεν έσχες» που δημοσιοποιήθηκαν, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολλά «γερά πορτοφόλια», καθώς αρκεί και μόνο να σκεφτεί κανείς ότι ο μέσος όρος της βουλευτικής αποζημίωσης ξεπερνά τις 70.000 ετησίως για κάθε βουλευτή.

Μολονότι οι ελεγκτές δεν διαπίστωσαν κάτι το αντικανονικό, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι εμφανές ότι χρειάζεται περαιτέρω αποσαφήνιση. Και αυτό, είτε γιατί πρόκειται για εκκωφαντικά ερωτηματικά (όπως τι έγιναν οι υψηλές καταθέσεις προηγούμενων ετών που είχε ο Γιώργος Σταθάκης), είτε γιατί κάποια δεδομένα προσκρούουν στη λογική, καθώς είναι ένα θέμα πώς γίνεται να έχει κανείς εισόδημα εκατοντάδων ή δεκάδων χιλιάδων ευρώ και να διατηρεί σχεδόν ανύπαρκτες καταθέσεις.

Ακόμη πιο εύγλωττα είναι τα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν για μία κυβέρνηση που πλασάρεται ως ευαίσθητη για τα κοινωνικά προβλήματα και διατείνεται ότι προστατεύει τους αδυνάτους έναντι της πλουτοκρατίας, ενώ στην πραγματικότητα η ίδια αποτελείται από εκπροσώπους των πάνω διαζωμάτων της κοινωνικοοικονομικής διαστρωμάτωσης.

Ας δούμε όμως μερικά από τα πιο «κραυγαλέα» παραδείγματα, ενδεικτικά για το μέσο οικονομικό μέγεθος των κορυφαίων κυβερνητικών, αλλά και των Συριζαίων:

Με διαφορά οι πιο πλούσιοι της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου και η σύζυγός του, αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. Ο πρώτος με εισόδημα 337.104 δολάρια και η δεύτερη με 161.326 ευρώ μόνο για το 2014. Ποσό 1,8 εκατ. δολάρια εισέπραξαν από πώληση ακινήτου στην Αμερική, ενώ έχουν ακόμα 4 ακίνητα. Διατηρούν χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων 241.051 δολ. και 103.711 ευρώ, αντίστοιχα. Ο κ. Παπαδημητρίου έχει καταθέσεις 2,45 εκατ. δολαρίων σε Ιδιωτικό Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα, ενώ οι υπόλοιπες τραπεζικές καταθέσεις εξωτερικού (HSBC, JP Morgan κ.α.) φτάνουν στα 3,14 εκατ. δολάρια!

- Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε το δικό του εισόδημα το 2014 (75.000 περίπου από τη βουλευτική αποζημίωση), αλλά σε αυτό προστέθηκαν και τα 135.000 ευρώ της συζύγου του. Το 2014 πούλησε αμοιβαία κεφάλαια περίπου 103.000 ευρώ, ενώ αγόρασε με τη σύζυγό του άλλα, ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Εκείνη τη χρονιά είχε καταθέσεις 205.983 ευρώ, 16.279 λιρών Αγγλίας και 532 δολαρίων.

- Στο πόθεν έσχες του Γιώργου Κατρούγκαλου αξιοσημείωτες είναι οι καταθέσεις (κοντά στα 300.000 ευρώ), ενώ δεν είναι απολύτως διευκρινισμένο τι γίνεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, καθώς διατηρούσε δικηγορικό γραφείο.

Υψηλή οικονομική επιφάνεια έχει και η Όλγα Γεροβασίλη, καθώς δήλωσε εισοδήματα ύψους 223.213,15 ευρώ το 2013 και 166.108,16 ευρώ το 2014, καθώς συμμετέχει ως ομόρρυθμος εταίρος σε ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Άρτα. Με τον σύζυγό της δηλώνει και ακίνητη περιουσία, όχι εξωφρενικών αξιών πάντως. Ωστόσο, κατά έναν περίεργο τρόπο οι καταθέσεις της είναι πενιχρές.

Ο Γιώργος Σταθάκης, εκ των πλουσιοτέρων με βάση τις προηγούμενες δηλώσεις του, στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει μόλις τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ενώ στη δήλωση του 2014 δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις καταθέσεις ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, που εμφάνιζε σε παλαιότερες δηλώσεις του. Πάντως, με την σύζυγό του εμφανίζει ακίνητη περιουσία 51 ακινήτων.

- Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δηλώνει εισοδήματα 125 χιλιάδες ευρώ, έχει 6 ακίνητα, 3 αυτοκίνητα και ένα φουσκωτό σκάφος 8,3 μέτρων. Δεν εμφανίζει αξιοσημείωτες καταθέσεις στις τράπεζες.

- Ευκατάστατος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος δηλώσεις εισοδήματα 75.000 ευρώ και καταθέσεις άνω των 50.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του, με εισόδημα 82.000 ευρώ, έχει καταθέσεις σε αγγλικές και ισπανικές τράπεζες ύψους 116.229 ευρώ και 27.231 στερλινών.

- Την ίδια ώρα, διατηρεί τις καταθέσεις της στο εξωτερικό, σύμφωνα με το πόθεν έσχες, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, η οποία δήλωσε για το 2014 εισοδήματα ύψους 118.620,32 ευρώ

Η κυρία Φωτίου σε 2 τραπεζικούς λογαριασμούς στην NATWEST έχει 97.113,15 στερλίνες ενώ σε 8 λογαριασμούς ελληνικών τραπεζών έχει υπόλοιπο 22.849,77 ευρώ. 

Άνετος οικονομικά ήταν και ο Γιάννης Βαρουφάκης, λίγο πριν αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών το 2015. Εμφάνιζε εισόδημα 89.840 ευρώ -πριν γίνει βουλευτής- ενώ άλλα 32.108 ευρώ δήλωνε η σύζυγός του. Οι καταθέσεις τους είναι ξεπερνούν τις 70.000 σε τράπεζες της Ελλάδας, στην HSBC και στην Bank of America.

- Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Νίκου Ηγουμενίδη (ΣΥΡΙΖΑ) (κοινοί με σύζυγο τέκνα, γονείς) ανέρχονται σε 212.000 ευρώ

- Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης εμφανίζει τραπεζικές καταθέσεις ύψπους 249.000 ευρώ (κοινοί με σύζυγο και τέκνα). Επίσης, εμφανίζει χαρτοφυλάκιο μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων αξίας αποτίμησης περίπου 110.000 ευρώ.

- Η ευρωβουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα εμφανίζει αυξημένες τραπεζικές καταθέσεις με χρήματα που προήλθαν από δωρεές. Όπως δηλώνει η ίδια στο πόθεν έσχες για το 2015 (χρήση 2014) διατηρεί 340.843 ευρώ στην LCL της Γαλλίας και στην Πειραιώς σε Ελλάδα και Βουλγαρία με προέλευση χρημάτων από δωρεές και άλλα περίπου 8.200 ευρώ από την μισθοδοσία της ως ευρωβουλευτής. Επίσης, η ακίνητη περιουσία αποτελείται από διαμέρισμα 102 τ.μ. με αποθήκη και πάρκινγκ που της παραχώρησε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ακόμα 2 διαμερίσματα 72 και 75 τ.μ. με αποθήκες.

- Νέο μέλος στο «golden club» του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, καθώς η Ευφροσύνη (Φρόσω) Καρασαρλίδου εμφανίζει τραπεζικούς λογαριασμούς (κοινούς με τον σύζυγό της Παναγιώτη Παρχαρίδη) ύψους... 636.713 ευρώ. Μάλιστα, τα 159.382 εξ αυτών είναι «αποθηκευμένα» στην UBS της Ελβετίας.

- Ένα ακόμα δείγμα ότι τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών ξεπερνούν τις ιδεολογίες αποτελεί η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Γιάννη Μπαλάφα, που πρωτοεισήλθε στην Βουλή μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Ο νυν υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2014 (χρήση 2013) τραπεζικές καταθέσεις 449.754 ευρώ. Επίσης, εμφανίζεται να προχωρά σε αγορές ακινήτων (σ.σ. μερίδια σε διαμερίσματα, καταστήματα, οικίες κ.α). Το 2014 είχε εισοδήματα ύψους 20.911 ευρώ και ένα ΙΧ 1.390 κ.ε.
Πρώτο Θέμα

10 σχόλια:

 1. Αξίζει να σχολιασθεί και η ανορθογραφία του Κυρ. Μητσοτάκη στο πόθεν έσχες όπου έγραψε την (τότε) ιδιότητα του ως Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανορθόγραφα

  http://www.periodista.gr/images/amitso.jpg

  γιατί πλασάρεται ως το καλύτερο βιογραφικό της χώρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όπως τούς βλέπω εκεί όλους μαζεμένους, θυμούμαι το "μικρό ευέλικτο σχήμα", με το οποίο ΚΑΙ αυτός θα κυβερνούσε.

  Συγκρίνετε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλα κάνουν που εχουν έξω την περιουσία τους.Δεν ειναι χαζοί.Οσοι Έλληνες διαθέτουν μυαλό πρέπει να βγάλουν την περιουσία τους έξω.Εκτος Ευρωζώνης.Το είχα γράψει απο το 2015 και είχα πει οτι η κυβερνηση πρέπει να παραπλανήσει τους εταίρους για κια περίοδο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.Απο κει και πέρα τα έκαναν θάλασσα και υπεταχθησαν και θα κριθούν δια αυτο.Τα υπόλοιπα επιχειρήματα εναντίον τους δεν απευθύνονται σε έξυπνους κριτές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Εκτος Ευρωζώνης.Το είχα γράψει απο το 2015 και είχα πει οτι η κυβερνηση πρέπει να παραπλανήσει τους εταίρους για κια περίοδο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος"

   Πώς θα τούς παραπλανούσε, δηλαδή; Βγάζοντας τα λεφτά τους στο εξωτερικό και εκτός Ευρωζώνης; Ποιος στόχος; Μπορείς να γίνεις πιο σαφής;

   Διαγραφή
  2. Πιο άνετα διαπραγματευέται μία κυβέρνηση με τον ελληνικό λαό να έχει την περιουσία του στο εξωτερικό παρά να την έχει στις ελληνικές τράπεζες που ελέγχονται δια της βοηθείας των ξένων.Αν και οι άνθρωποι της αγοράς ίσως μου πουν ότι για αυτό το λόγο συρθήκαμε ηττημένοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επειδή είχαν καταρρεύσει οι τράπεζες.Εξαρτάται πως το βλέπεις.Αν ήμουν Τσίπρας θα ήθελα ο κόσμος να έχει τις περιουσίες του στο εξωτερικό για να έχω ελέυθερο στην διαπραγμάτευση.Ο στόχος ήταν ο εκβιασμός των εταιρών με την καλώς εννούμενη έννοια του όρου.Γιατί να το κρύψουμε ?

   Διαγραφή
  3. Με τα λεφτά στο εξωτερικό θα γινόταν ακόμη χειρότερη η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να εκβιάσομε κανέναν. Εκείνοι εμάς ναι, διότι μάς κρατάνε.

   Διαγραφή
  4. "Πιο άνετα διαπραγματευέται μία κυβέρνηση με τον ελληνικό λαό να έχει την περιουσία του στο εξωτερικό..."
   Αυτό θα πει βαφτίζω το κρέας ψάρι και προσαρμόζω την πραγματικότητα στις προσταγές της γεμάτης βεβαιότητες φαντασίας μου...
   Μετά από αυτό το σχόλιο πείστηκα οτι ο αμοραλισμός και ο χυδαίος κυνισμός της φυλής των Συριζαίων πηγάζει απο άδολο πατριωτισμό...

   Διαγραφή
 4. 1ον.Ορθή η παρατήρηση στον τίτλο αλλά στη ζωή μετράει και ποιος είναι αυτός που τα δημοσιεύει δηλαδη ΘΕΜΑ κομιστής κλπ.
  2ον.Οταν θες να νικήσεις έναν πολιτικό αντίπαλο και του τη λες ορθά για ένα ζήτημα,δεν μπορεί εσύ ταυτόχρονα στο ίδιο ζήτημα να είσαι ίδιος και χειρότερος...Έλεγε ο Άδωνις στις τηλεοράσεις για δηλωσίες και υποταγμένους για τον τσακαλωτο και την επιστολή του πράγμα το οποίο είναι ορθό,αλλά όταν αυτός έχει πει οτι τα μνημονια και αν δεν υπήρχαν έπρεπε να τα φτιάξουμε μόνοι μας συγγνώμη που ρωτάω αλλά σε ποιούς απευθύνεται σε χούλιγκαν?Πόση ποδοσφαιροποίηση πια μπορεί να αντέξει η πολιτική ζωή?Ας συγκυβερνήσουν Συριζα και ΝΔ,εχουν υπογραψει τα ιδια κειμενα ας μην μας κουράζουν με κουίζ του τύπου βρείτε τις διαφορές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. οπως και ναχει πισω εχει ο ομπαμας την ουρα...
  τωρα με τον τραμπα,ολα μαλλο θαλλαξουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ολοι αυτοι οι χαραμοφαηδες γραικιλοι ,δεν προσφεραν κατι στην πατριδα τους ή μαλλον, προσφεραν αρνητικα στην χωρα μας. Η γλυωδης παρουσια τους με οποιο προσωπειο δεξιο -αριστερο δεν εχει σημασια.Ειναι παμπλουτοι απο λαμογια και εχουν μαθει στην αραξια,την ταβερνουλα ,το γκομενικι αρσενικο ή θηλυκο ,ειναι αυτο που λεω 'πολιτικο καρκινωμα'.Εχω σιχαθει αυτα τα απατριωτικα καθαρματα.Οταν το 67 γινοντουσαν πολυ λιγωτερα πραγματα ,ο λαος εφερε τον Παπαδοπουλο,με την 'βοηθεια' του ΚΚΕ.Σημερα ενα θα πω ,οτι η Ελλαδα χρειαζεται για εξαγειανση ,καθε 30 χρονια εναν συνταγματαρχη...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ,η Δημοκρατια των ισων ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΕΥΘΗΝΩΝ δεν υπαρχει ,ετσι και αλλιως..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.