30/12/16

ΗΠΑ: ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΣΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: «U.S. PUNISHES RUSSIA FOR ELECTION HACKING, EJECTING OPERATIVES» και η «διένεξη» Ομπάμα-Τραμπ

Παναγιώτης Ήφαιστος
«Απίστευτο» αλλά αληθινό. Ο απερχόμενος πρόεδρος λίγες εβδομάδες πριν την αποχώρηση από μια θέση και ρόλο που προκάλεσαν απίστευτες κακουχίες σε εκατομμύρια ανθρώπους και με δεδομένη την προγενέστερη υποστήριξή του στην Κυρία Κλίντον για την ανάληψη της ηγεσίας του ισχυρότερου κράτους της ιστορικής διαδρομής των ανθρώπων (βλ. κα την θηριώδη κ Κλίντον στο βίντεο που παρεμβάλλω για το πώς αντέδρασε στην δολοφονία ενός ανθρώπου θύματός της – μόνο γκάγκστερ του υποκόσμου στέκονται έτσι απέναντι σε θύματά τους), πυροδότησε μια αμφισβήτηση της εκλεγμένης εξουσίας που με κάθε λογικό κριτήριο είναι αδιέξοδη ή ακόμη χειρότερα η αφετηρία ενός φαύλου κύκλου βαθύτατων πλην άγνωστων προεκτάσεων.

Τα περί αναμείξεως της Ρωσίας στα πεδία του κυβερνοχώρου, επίσης, κοντεύουν αποβλακώσουν πολλούς ανυποψίαστους οι οποίοι εθισμένοι από  τις προπαγάνδες του Ψυχρού Πολέμου και τα αποβλακωτικά ιδεολογικά δόγματα, δεν σκέπτονται κριτικά και έχουν θέαση μόνο ενός μέτρου από τα πόδια τους.
300px-%ce%b7%cf%80%ce%b1Πρώτον, δηλαδή ανακαλύψαμε τον τροχό! Οι μεγάλες δυνάμεις δεν κατασκοπεύουν αλλήλους, δεν εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές, δεν μποϋκοτάρουν τις στρατηγικές των άλλων, δεν επηρεάζουν με χρηματοδοτήσεις και δολιοφθορές τις εσωτερικές άλλων κρατών (καίνε και δάση και πυρπολούν τις πόλεις επίσης, μήπως!) και δεν χρησιμοποιούν τον κυβερνοχώρο για να αποδυναμώσουν εχθρούς και φίλους! Δεν γνωρίζουμε αν όντως η Ρωσία κατασκόπευε και επηρέαζε αλλά αυτό δεν έχει σημασία γιατί αποτελεί, για να παραφράσουμε τον Raymond Aron, πρακτική του «εμπορίου των εθνών».

Για τη συνέχεια:  ifestos.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.