30/12/16

Ρουσφέτι: αθάνατο και ανίκητο!

Λίγο πριν να κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα, μπάζει στο Δημόσιο από το παράθυρο τις προσλήψεις που δεν μπορούσαν να μπουν από την πόρτα
Το ελληνικό Δημόσιο θέλει κατεδάφιση μέχρι τα θεμέλια και χτίσιμο απ’ την αρχή. Αλλιώς, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα μνημόνια κι αν υπογράψουμε, θα είμαστε μονίμως δεμένοι στον βράχο του κρατισμού σαν τον Προμηθέα και ο γύπας-ρουσφέτι θα τρώει το συκώτι (μόνο το συκώτι; όλα τα σπλάχνα…) αυτής της χώρας.
Δείτε πώς μετά από 8 χρόνια κρίσης, το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει και τους Δήμους κυριεύει. Μια πονηρή τροπολογιούλα, σε έναν άσχετο νόμο (Ν. 4447/2016 Χωρικός σχεδιασμός - Βιώσιμη ανάπτυξη και άλλες διατάξεις) που ψηφίστηκε λίγο πριν να κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα, μπάζει στο Δημόσιο από το παράθυρο τις προσλήψεις που δεν μπορούσαν να μπουν από την πόρτα, αυτή που υποτίθεται ότι έκλεισε το μνημόνιο. Στο κόλπο όλοι: δήμαρχοι, «δικά μας παιδιά», δικαστήρια και βουλευτές.
Να σας μυήσω στην κομπίνα. Η Ε.Ε. εξέδωσε, εδώ και χρόνια, μια οδηγία (70/1999) (όλο το κείμενο εδώ) με την οποία ρυθμίζονται εργασιακά ζητήματα. Η οδηγία λέει ότι ένας εργοδότης δεν μπορεί να καταστρατηγεί την έννοια της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, ανανεώνοντάς την συνέχεια. Αν προσλαμβάνεις κάποιον για λίγο χρόνο και με τη λήξη της σύμβασης τον ξαναπροσλαμβάνεις και το ίδιο σενάριο συνεχίζεται σχοινί-κορδόνι, αυτό που επιδιώκεις είναι να έχεις εργαζόμενο αορίστου χρόνου χωρίς τις εργοδοτικές υποχρεώσεις των συμβάσεων αορίστου χρόνου. Ενώ δηλαδή τον χρειάζεσαι μόνιμα, δεν τον προσλαμβάνεις μόνιμα, αλλά επινοείς αυτό το κόλπο για να μην πληρώνεις άδειες, δώρα και αποζημιώσεις. Για να προστατέψει λοιπόν η Ε.Ε. τους εργαζόμενους από τις αυθαιρεσίες των ΙΔΙΩΤΩΝ εργοδοτών, όρισε ότι ένας εργαζόμενος του οποίου η σύμβαση ορισμένου χρόνου ανανεώνεται πολλές φορές για μια μεγάλη χρονική περίοδο θεωρείται ότι καλύπτει πάγιες ανάγκες και μπορεί να προσφύγει στο δικαστήριο ζητώντας την αναδρομική μετατροπή της σύμβασής του σε αορίστου χρόνου και μάλιστα να ζητήσει και αναδρομικά δώρα, άδειες κ.λπ.
Για τη συνέχεια  ΑV

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.