31/12/16

Σκόπια: Τα αλβανικά κόμματα υπέγραψαν το έγγραφο του πρωθυπουργού της Αλβανίας

Το έγγραφο που συντάχθηκε από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, υπεγράφη χθες στα Τίρανα κατά τη συνάντηση που έγινε μεταξύ του προέδρου της αλβανικής κυβέρνησης και των ηγετών των αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια, του BDI (DUI), Besa,  LR-PDSH και RDK, που αναφέρεται  στις διεκδικήσεις του αλβανικού πληθυσμού, στο νοτιο σλαβικό κράτος των Σκοπίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του DUI, Αλί Αχμέτι.
Στο έγγραφο, σύμφωνα με τον Αχμέτι, υπάρχει μια κόκκινη γραμμή και προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων.
«Αυτά που σημειώνονται», είπε, « είναι οι θεμελιώδεις αρχές και οι πραγματικές ανάγκες των Αλβανών στο κράτος των Σκοπίων».
Σε παρατηρήσεις προς τον αρχηγό του DUI ότι οι θέσεις των αλβανικών κομμάτων στα Σκόπια σύρονται από τα Τίρανα, δήλωσες ότι ούτε η Αλβανία, ούτε το Κοσσυφοπέδιο δεν αναμείχθηκαν στην πολιτική των αλβανικών κομμάτων  στα Σκόπια. «Εμείς έχουμε τους σκοπούς και τα προγράμματά μας, αλλά δεχόμαστε όποιον θέλει να μας βοηθήσει, ακόμη και τη διεθνή κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Η συνάντηση του Αχμέτι με τους δημοσιογράφους έγινε σήμερα πριν από εναρκτήρια Συνέλευση των Σκοπίων, κατά την οποία έγινε η ορκωμοσία των 120 βουλευτών του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την αλβανική ‘Gazeta Express’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.